• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOŠA: Abu, ne odlazi se tako...

Predsjednik "lala" Balša Butorović otkrio da je Abubakar Oumaru napustio Novi Sad samoinicijativno i bez znanja kluba.

 VOŠA: Abu, ne odlazi se tako... Izvor: MONDO

Nakon četvorogodišnjeg boravka u Vojvodini, ukrašenog lijepim oproštajem u duelu sa Bursasporom, Abubakar Oumaru nije se korektno ponio prema čelnicima kluba.

Kamerunski napadač potpisao je dvogodišnji ugovor sa Vasland Beverenom, koji je za transfer izdvojio 700.000 evra, a predsjednik "lala" Balša Butorović otkrio je u subotu kako se rastao sa centarforom.

"Sad bivši napadač Vojvodine je samoinicijativno i bez znanja kluba potpisao ugovor sa Beverenom. Kamerunac je rekao da putuje u Pariz kod djevojke, a u stvari je otišao u Belgiju i dogovorio se sa Beverenom...", prenesene su Butorovićeve riječi na klupskom sajtu.

Predsjednik novosadskog kluba otkrio je i zanimljiv detalj u vezi sa Abuovim odnosom prema obavezama ovog ljeta.

"Oumaru je, u isto vrijeme, odbijao je da igra za Vojvodinu protiv Hiberniansa, Honveda i Bursaspora. Pred svaku utakmicu potpredsjednik kluba Mateja Kežman ga je bukvalno molio da obuče dres i na sreću uspijevao u tim namjerama".

U noći velike pobjede nad Bursom i proslave plasmana u baraž za Ligu Evrope, Oumaru je odbio da se vrati u Srbiju.

"Na kraju, Abubakar je poslije utakmice u Bursi direktno otišao u Belgiju poručivši da ne želi više da igra u Vojvodini i Srbiji i potpisao ugovor pod istim uslovima koje je imao u Vojvodini", objašnjeno je na sajtu Voše.

Abubakar (26) nastupao je u Srbiji za Crvenu zvezdu i OFK Beograd, a dres Vojvodine nosio je na 111 utakmica i u njemu postigao 44 pogotka, uz 26 asistencija.

Zanimljivo, iz kluba je objašnjeno da je centarfor ubjeđivan i zamoljen da sačeka još sedam dana sa potpisom, jer je Voša za njega dobila mnogo veću ponudu od Genka - 800.000 evra. Za igračevu platu klub je bio spreman da godišnje izdvoji 350.000.

"Za nevjerovati je da je Abubakar izabrao klub u kojem će igrati za platu od 150.000 evra godišnje. No, to je već njegov problem i vjerovatno ima svoje razloge. Sve u svemu, saga 'Abubakar' za Vojvodinu je završena, Kamerunac ostaje u sjećanju svih u klubu i navijača kao sjajan fudbaler i golgeter ali se nije pokazao na onom drugom planu - kao čovjek od riječi", poručeno je iz Voše.

Oumaurov ugovor sa Vojvodinom isticao je u decembru.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC