• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović pozvao i Marka Šćepovića

Selektor Srbije saopštio je spisak od 23 igrača za prijateljski meč sa Kolumbijom, 14. avgusta u Barseloni.

 Mihajlović pozvao i Marka Šćepovića Izvor: MONDO

Na spisku selektora Srbije Siniše Mihajlovića je debitant, golman Jagodine Predrag Rajković, koji je nedavno sa mladom reprezentacijom do 19 godina osvojio titulu prvaka Evrope.

Problem za Mihajlovića je što su Aleksandar Kolarov i Milan Biševac prijavili povrede - obojica prednje lože i moguće je da na njih neće moći da računa, a on kaže da neće da rizikuje, već bi ih sačuvao za važnije mečeve koji dolaze.

Malo iznenađenje je i poziv napadaču Partizana Marku Šćepoviću, a na spisku je i njegov saigrač Aleksandar Mitrović, koji je poput Rajkovića osvojio titulu šampiona Evrope u Litvaniji.

Upravo je prvo pitanje Mihajloviću bilo upućeno u vezi sa Šćepovićem.

"Vjerujem u njega, ima kvalitet i potencijal, ali ovo mu je posljednji poziv. Svi smo tu da mu pomognemo, i klub i stručni štab reprezentacije, ali on, prije svega, treba sam sebi da pomogne. Ako ne promijeni svoj način igre i pristup, onda će mu ovo biti zadnji šansa. Njega kad ubacite u igru izgleda kao da mu činite uslugu. Ne zanima me kako igra, već da vidim pravi pristup na meču, da ga vidim da daje sve od sebe, a ako bude bio takav niko mu ništa neće zamjeriti. Igraće sigurno 45 minuta", izjavio je Mihajlović.

Selektor "orlova" nije želio posebno da komentariše to što je vođa navijača Partizana Miloš Radisavljević-Kimi skinuo kapitensku traku Šćepoviću poslije utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Ludogoreca.

"Mogao bih da se samo našalim: eto, da i mi u Srbiji pokažemo nešto novo u fudbalu, što do sada nije viđeno. Ali, taj događaj, svakako nije za šalu. To je stvar kojom treba da se bave drugi ljudi koji su za to odgovorni".

Mihajlović je objasnio i da nije želio da pozove i Nikolu Đurđića i(li) Filipa Đorđevića, jer bi onda imao tri špica, a plan mu je da protiv Kolumbije isproba dvojicu - Mitrovića i Šćepovića, koji će podijeliti po poluvrijeme.

"Ovo je pripremna utakmica i zato želim da isprobam ovu dvojicu. Mitrović treba da bude tu, on je potencijal. A što se tiče utakmica sa Hrvatskom i Velsom, vidjećemo kako će se razvijati situacija do tada i sa Đurđićem i Đorđevićem".

Problem sa golmanima je akutan. Željko Brkić je povrijeđen, Vladimir Stojković je u Partizanu, ali ne brani, Milan Lukač je povrijeđen u duelu protiv Ludogoreca.

"Kahriman će braniti protiv Kolumbije. On je standardan u Tavriji, mada je ta ekipa do sada pretrpila u prvenstvu sve poraze. Aleksić je u subotu u meču Spartaka protiv Slobode bio najbolji na terenu...Mali Rajković je zaslužio poziv... To je to što imamo", kaže Mihajlović.

On je još rekao da je i kao igrač, a sada kao trener, volio i voli da igra protiv jačih protivnika, jer onda zna gdje škripi u njegovom timu i šta treba poboljšati.

"Uvijek sam za utakmice protiv najjačeg mogućeg protivnika koji je u opticaju, kao sada protiv Kolumbije. Na tim utakmicama mlađi igrači mogu da vide gdje su. Tako sam i ja nekad kao mlađi igrač, mislio da su vanzemaljci, a onda izađeš na teren i vidiš da nemaju dve glave i četiri noge, već da možeš protiv njih da igraš. Tako se podiže samopouzdanje", kaže Siniša Mihajlović.

Kada povuče paralelu sa početka selektorskog mandata i do sada učinjenog, Mihajlović je zadovoljan. Svjestan je da se javnost neće saglasiti sa njim, ali on ima argumente.

"Pokazali smo da možemo da se nosimo sa jačima od sebe. Nismo imali rezultate, a oni se u fudbalu broje. Međutim, mi treneri to gledamo malo drugačije. U nekim utakmicama smo zaslužili više. Za sve je potrebno vrijeme. U pojedinim mečevima smo imali i problem realizacije, ali nemamo tog špica. Imamo ga, u perspektivi, ali i za to treba vrijeme. Mislim da se od početka rada sa novom reprezentacijom do sada vidi napredak u igri, i u organizacionom planu, igračkom, pristupu...", ocijenio je Mihajlović.

Selektoru je bilo postavljeno i pitanje u vezi sa foprmacijom na terenu. Srbija igra u sistemu 3-4-2-1, na šta je Mihajlović prinuđen.

"Većina ovih igrača u svojim klubovima u odbrani igra sa četvoricom i teško je da im promijenimo naviku za nekoliko dana koliko su u reprezentaciji. Ja sam htio nešto drugačiji sistem, ali nema vremena za to. Kad radiš i klubu drugačije je, jer si svaki dan sa njima, a selektor ih vidi na nekoliko dana par puta godišnje. Mi treneri-selektori više radimo na tom psihološkom planu", kaže on.

Da vas preduhitrimo: pitanja o "pobunjenicima" Ademu Ljajiću i Nemanji Matiću nije bilo. Selektor je do sada više puta izrekao jasan stav - ako me pozovu i kažu da hoće da igraju (a Ljajić i da pjeva himnu), nije problem.

Na spisku za meč protiv Kolumbije su:

golmani: Damir Kahriman (Tavrija), Branimir Aleksić (Spartak), Predrag Rajković (Jagodina).

odbrana: Antonio Rukavina (Valjadolid), Branislav Ivanović (Čelsi), Neven Subotić (Borusija Dotmund), Milan Biševac (Lion), Slobodan Rajković (Hamburg), Aleksandar Kolarov (Mančester siti) i Nenad Tomović (Fiorentina).

srednji red: Aleksandar Ignjovski (Verder), Ivan Radovanović (Kjevo Verona), Ljubomir Fejsa (Olimpijakos), Luka Milivojević (Anderleht), Radoslav Petrović (Genčerbirligi), Nenad Krstičić (Sampdorija) i Dušan Basta (Udineze).

napad: Filip Đuričić, Lazar Marković, Miralem Sulejmani (svi Benfika), Dušan Tadić (Tvente), Aleksandar Mitrović i Marko Šćepović (Partizan).

Okupljanje "orlova" je u ponedjeljak u Barseloni, a istog dana u 18 sati biće održan i trening.

Meč sa Kolumbijom zakazan je za srijedu od 20 časova.

(Predrag Vujić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC