• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novo saopštenje Zvezde: Tole, gotov si!

Zvezda objavila novo saopštenje. "Karadžić će da tvrdi da mu je prijećeno. Znajte da laže! Od juče mi ga ne smatramo za predsjednika FSS".

 Novo saopštenje Zvezde: Tole, gotov si! Izvor: MONDO

Fudbalski klub Crvena zvezda najavio je u subotu kasno uveče da će istupiti iz Superlige ako predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i njegovi saradnici ne odu sa funkcija i to odmah.

A povod za takvo reagovanje Zvezde bila je utakmica 1. kola novog prvenstva Partizan - Novi Pazar u kojoj su sudijske greške pomogle crno-bijelima da ostvare trijumf od 4:3.

To je zvezdaše mnogo zaboljelo pa su sjeli i napisali/otkucali saopštenje, kao što su to činili szonama unazad. Ne samo u fudbalu. Osim što su Karadžića direktno optužili za svesrdnu podršku Partizanu prethodnih sezona, zatražili su i njegov hitni odlazak za čelne funkcije u srpskom fudbalu.

U međuvremenu, sa pozicije potpredsednika FSS povukao se predstavnik Crvene zvezde Dušan Mrakić, čije obrazloženje možete da pročitate OVDJE

A u nedjelju, u ranim popodnevnim časovima novo saopštenje iz Ljutice Bogdana!

U tom, novom saopštenju, najprije reagovanje na izjavu potpredsjednika Partizana Branka Ružića, koji je gostujući u Jutarnjem programu RTS, rekao i da nema potrebe za emotivnim saopšenjima iz komšijskog tabora, uz komentar: "To je pokušaj testiranja elementarne inteligencije cijele Srbije, zasnovan na tezi: Nema potrebe da se bunite, mi vas krademo i dalje".

A onda novi osvrt na Tomislava Karadžića:

"Za FK Crvena zvezda, Tomislav Karadžić od subote, 10. avgusta 2013. godine više nije predsjednik fudbalskog saveza naše zemlje".

Iz redova vicešampiona Srbije navedeno je da su shvatili da nemaju nikakvu šansu u borbi proitiv Karadžićeve "glasačke mašine" i armije poslušnika, koji zarad jednog ili dva putovanja, ili obilniji ručak, spremno podižu ruke u korist nekadašnjeg 'uspešnog privrednika' još iz vremena bivše SFRJ".

"Ovoga puta ne želimo uopšte da gubimo vrijeme na raznim panelima, okruglim stolovima, i navodno tražimo rješenje za boljitak srpskog fudbala u okviru postojećih institucija, jer mi vremena više nemamo, a nema ga ni srpski fudbal. Nakon viđenog 10. avgusta na utakmici u Humskoj, tražimo od državnih organa da otvore istragu i konačno se pozabave očiglednim kriminalom koji je zahvatio naš fudbal. Utakmica Partizan - Novi Pazar samo je povod za nešto što je sada tako očigledno. A to je visok stepen kriminala i korupcije u srpskom fudbalu, u kome se vrlo često zna i ko će povesti na poluvremenu, a ko pobijediti na kraju, pa čak i broj postignutih golova, i u kome se odomaćila čuvena igra '3 za 3' zbog kojih neki klubovi praktično nisu mogli da ispadnu iz lige", piše u saopštenju Zvezde.

Crveno-bijeli tvrde da znaju sve o tome s kim se Karadžić sastajao proteklih dana, uz komentar da je predsjednik FSS početak fudbalskog prvenstva Srbije dočekao na plažama Budve.

"Znamo i ko mu je od bliskih saradnika bio u posjeti samo dan prije 'cirkusa' sa registracijom fudbalera Novog Pazara, vjerovatno radi posljednjeg dogovora oko rješavanja ovog 'problema'. Znamo i sa kojim visokim predstavnikom SD Partizan je održao višečasovni sastanak prije nekoliko dana, iako po profesijama nemaju nikakvih dodirnih tačaka, osim ako nisu pričali o umjetničkim djelima? Znamo i na koje visoke političke funkcionere se konstantno poziva i očekuje njihovu zaštitu. I njihova imena smo spremni da objavimo u cilju informisanja šire javnosti, koja je njegovu smjenu uostalom tražila mnogo prije FK Crvena zvezda".

Zvezda je saopštila i da zna Karadžić planira obraćanje javnosti u ponedjeljak, ali...

"FK Crvena zvezda takođe posjeduje i informacije da će predsjednik FSS već u ponedjeljak pokušati da stvori sliku u javnosti, da su mu pojedini čelnici našeg kluba prijetili tokom vikenda, nakon završetka utakmice Partizan - Novi Pazar, što ne odgovara istini. Uradi li navedeno Tomislav Karadžić, to će biti vrhunac njegove bahatosti, jer niko mu iz FK Crvena zvezda nije prijetio, već mu je samo saopštena istina u lice, i to istina koju već godinama vidi cijela Srbija, a da pri tom on misli da mu niko ništa ne može", piše u saopštenju.

Uz ovo, crveno-bijeli ističu i da imaju "još dosta toga da kažu o štetnom djelovanju Tomislava Karadžića, počev od tendera za izgradnju fudbalskog centra u Staroj Pazovi, ili podizanju kredita kako bi se isplatio Radomir Antić", ali i da "ne žele da gube vrijeme".

"Kao najveći klub na ovim prostorima, bez obzira na sve probleme u kojima se nalazi, FK Crvena zvezda želi da preuzme odgovornost i pokrene srpski fudbal koji nezadrživo pada na sve niži nivo", navodi se u saopštenju.

Za Karadžića piše i da mu je "najveći uspjeh u posljednjih godinu dana taj što je završio na proslavi titule FK Partizan, na navijačkoj zastavi obučen kao Al Kapone".

"Zato, mi više nemamo o čemu da razgovaramo. Za nas, Tomislav Karadžić od subote 10. avgusta 2013. godine nije više predsjednik FSS. Ne tražimo nikakve Skupštine, glasanja, rasprave, pozivanje na Statute, već njegovu ostavku, i istovremeno aktivnije učešće državnih organa i pokretanje opsežne istrage o svim neregularnostima u srpskom fudbalu, koje sada već vide svi!", poručila je Zvezda.

U Zvezdi "znaju" i o komesaru za suđenje Bogoljubu Stepanoviću.

"Znamo i kako je čovjek zadužen za suđenje Bogoljub Stepanović, za samo nekoliko godina iz nižeg ranga 'progurao' svog kandidata na sudijskoj isti, da bi isti 'briljirao' u subotu uveče na utakmici u Humskoj i možda vratio neke dugove. Znamo i da taj isti Stepanović već godinama lobira i ubira glasove za svog 'gospodara' u regionu Istočna Srbija, kao što znamo kako i na koji način to rade još neki pojedinci u drugim regionima, zbog čega je Karadžić praktično nezamjenljiv".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC