• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Član sudijske komisije: Sudija mnogo griješio

Đorđe Žutić analizirao suđenje Vladimira Nedeljkovića na utakmici Partizan - Novi Pazar i najavio da će on snositi "ozbiljne posljedice".

 Član sudijske komisije: Sudija mnogo griješio Izvor: MONDO

Sudija Vladimir Nedeljković jedna je od najčešće pominjanih ličnosti ovog vikenda. On je bio određen za arbitražu na meču 1. kola Partizan - Novi Pazar, koji je završen pobjedom crno-bijelih 4:3, a koji je izazvao pravu lavinu komentara u fudbalskoj javnosti, a Crvena zvezda čak najavila i istupanje iz lige!

Ukratko: sudija je oštetio Novi Pazar, ali je sudijska ekipa oštetila i Partizan! Drastičnije su oštećeni gosti, ali ni greške koje su načinjene na štetu Partizana nisu baš toliko benigne. A sudiju Nedeljkovića čeka drastična kazna.

Član Sudijske komisije FSS Đorđe Žutić je pred televizijskim auditorijumom u emisiji Arene sport u nedjelju uveče analizirao sporne situacije sa tog i još nekih utakmica.

Najspornija situacija na meču Partizan - Novi Pazar je bio penal za Partizan, kada je sudija, u uvjerenju da je Ibrahim Arifović u padu rukom spriječio loptu da uđe u gol poslije šuta Nemanje Kojića.

I Žutić je rekao da je najprije, u živom prenosu, pomislio da je penal, ali da je nakon gledanja usporenog snimka uvidio da je lopta pogodila Arifovića u lopaticu, a ne u ruku. To pogrešno uvjerenje sudije Nedeljkovića povuklo ga je u drugu odluku da isključi Arifovića, prateći pravila. Da je Arifović igrao rukom, crveni karton bi bio potpuno opravdan.

Dakle, penal nije bio.

Sporan je bio i pobjedonosni gol Partizana u finišu utakmice za 4:3. Lopta je prešla gol liniju i gol je bio, ali mu je prethodio faul Predraga Luke nad golmanom Novog Pazara.

"Sudija je trebalo da prekine igru i da dosudi faul za Novi Pazar, jer je Luka, lijevom rukom odgurnuo golmana i stvorio sebi dobru poziciju", konstatovao je Žutić nakon gledanja snimka.

"Ja sam razgovarao sa sudijama te utakmice i rekli su mi da je sudija koji stoji iza gola, a to je novina od ove sezone, pokazao da je bio gol i za njega nije bilo dileme da li je lopta prešla gol-liniju", dodao je Žutić.

Ali, oštećen je i Partizan. Pomoćni sudija je u prvom poluvremenu, dva puta mahao zastavicom, označavajući ofsajd u dva navrata, kada su igrači Partizana bili u dobrim pozicijama pred golom Novog Pazara. To se posebno odnosi na drugi minut sudijske nadoknade u prvom poluvremenu, kada je sudija signalizirao ofsajd poziciju Filipa Malbašića, a on je bio metar iza posljednjeg čovjeka u odbrani Novog Pazara.

što se tiče trećeg gola Partizana, odnosno drugog na utakmici koji je postigao Aleksandar Mitrović (za 3:2), on je potpuno regularan i ofsajda nije bilo.

Žutić je rekao da je u 1. kolu bilo "određenih slabosti i grešaka" u suđenju, ali i da vjeruje da su to bile greške i ništa drugo.

"Voljeli bismo da tih grešaka nema, ali one su prisutne. Ne želimo da prikrijemo neku grešku, ali molimo vas i za malo razumijevanja. Niko nije srećan kada sudija pogriješi. Svi očekuju da sudije budu bezgrešne, ali i na mnogo većim utakmicama, na svjetskim i evropskim prvenstvima se još više griješi. I oni su ljudi koji obavljaju određeni posao. Uostalom, klubovi su prošle sezone dali suđenju, ukupno gledano, visoku ocjenu", primijetio je Žutić.

On nije želio da prejudicira kaznu za sudiju Nedeljkovića, koji je "od jutros suspendovan", jer treba da se sastane Sudijska komisija kada dobije izvještaje službenih lica, ali je naglasio da kazna sigurno neće biti mala.

"Sudija Nedeljković će snositi ozbiljne posljedice za propuste", naglasio je Žutić.

(MONDO, foto: Youtube Screenshot)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC