• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović: Ne opterećuje nas rejting Kolumbije

Kapiten "orlova" Branislav Ivanović ne pridaje ogroman značaj FIFA rang listi državnih timova uoči prijateljske utakmice sa Kolumbijom u Barseloni.

 Ivanović: Ne opterećuje nas rejting Kolumbije Izvor: MONDO

Veliki pad koeficijenta državnog tima Srbije na FIFA rang listi ne opterećuje reprezentativce, dok joj navijači pridaju značaj samo kada su "orlovi" nisko plasirani. Kao što su trenutno.

Kapiten srpske selekcije Branislav Ivanović rekao je u utorak, na konferenciji za novinare u Barseloni, da ne pridaje veliku pažnju FIFA rangiranju.

Prema njegovom mišljenju, činjenica da "orlovi" u tom kriteruju značajno zaostaju za trećeplasiranim Kolumbijcima ne bi trebalo da opterećuje nikoga u svlačionici.

"Ne postoje prijateljske, nema lakših i težih utakmica, svaki je protivnik težak i mora da se pristupi na najbolji način. Rang lista ne treba da nas opterećuje. Potrebno je da se ponašamo na terenu onako kako želimo da igramo u budućnosti i napravimo uspjeh za tim i zemlju", naglasio je Ivanović.

Prema njegovim riječima, izvjestan je napredak mladih igrača u posljednjih 15 mjeseci, ali i cijelog tima.

Duel sa Kolumbijom biće i generalna provjera "orlova" za naredni takmičarski meč, protiv Hrvatske.

"Ovo je važna provjera za nas, iz prostog razloga što je protivnik jako dobar i što je sljedeći meč sa Hrvatima jako važan za našu generaciju", rekao je Ivanović na konferenciji za medije u Barseloni.

"Mladi momci su mnogo napredovali, i kroz klubove i kroz rad sa selektorom. Sada već imamo ozbiljnu ekipu, sa izraženim stilom igre i filozofijom na terenu, ali možemo još mnogo toga i ne smijemo da se zadovoljavamo malim stvarima. Potrebno je da napredujemo i individualno i zajedno, mada ne volim da odvajam mlade i iskusnije, svi smo na terenu jednaki", poručio je defanzivac Čelsija, uz konstaciju da je njegova saradnja sa Žozeom Murinjom za sada odlična i da je sve u najboljem redu.

Zamjenik kapitena srpskog državnog tima Aleksandar Kolarov, koji zbog povrede prednje lože gotovo izvjesno neće igrati, poručio je da ekipa nema potrebe da se previše opterećuje snagom rivala.

"Kolumbija je dosta dobra, ali mi treba da gledamo u nas i da damo maksimum. Imam problem sa prednjom ložom, ali ako izdržim trening igraću, ako ne, najvjerovatnije neću", naveo je Kolarov.

I on je naglasio da pozicija na rang listi FIFA ne mora da bude presudna na sutrašnjem meču.

"Ne opterećujem se statistikom. Igrali smo jake prijateljske utakmice, možda na taj način nismo dobili na rang lsiti, ali smo dobili na iskustvu i neke mlađe igrače. Lijepo je biti u Top 5, ali ne opterećujem se time", poručio je Kolarov.

Prijateljska utakmica između Srbije i Kolumbije igra se sutra od 20 sati na Mini stadionu u Barseloni, a glavni sudije biće Španac Havijer Estrada Fernandez.

(MONDO/Agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC