• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAD testira „zmajeve“ pred Slovačku

Reprezentacija BiH igra večeras na Koševu prijateljsku utakmicu protiv selekcije SAD. „Amerikanci zaslužuju respekt“, kaže Safet Sušić.

 SAD testira „zmajeve“ pred Slovačku Izvor: MONDO

Duel sa selekcijom Jirgena Klinsmana (20.25, BHT1) biće posljednja provjera „zmajeva“ rped odlučujući dvomeč kvalifikacija za SP u Brazilu protiv Slovačke.

Selektor Safet Sušić zadovoljan je što njegova ekipa igra protiv Sad jer joj je kako ističe potrbna teška utakmica pred Slovačku.

„Mene ne bi razočarao ni neriješen rezultat, jer bi bilo dobro da nas namuče. Previše lagano rješavamo utakmice i jedna teža nam je potrebna pred Slovačku“, rekao je Sušić koji je svjestan snage protivnika.

„Znam da su ekipa koja zaslužuje respekt. Ekipa su koja je u stalnom usponu, imaju niz od 11 pobjeda, a među njima i jednu nad Njemačkom, što je za svako poštovanje“.

Popularni Pape neće moći da računa na Mensura Mujdžu i njega će kako je najavio sam selektor zamijeniti Avdija Vršajević. Fudbaler Braunšvajga Ermin Bičakčić debitovaće na meču protiv SAD, a prema riječima selektora trebao bi da odigra svih 90 minuta, kao i Zvjezdan Misimović.

„Ovo mu nije nikakva proba, jer vjerujem u njegove kvalitete. Riječ je o fudbaleru koji je prošle sezone bio među najboljima u drugoj ligi Njemačke, a sad aje sa svojom ekipom u Bundesligi. Nemam ga šta provjeravati, već se dokazao“, rekao je Sušić za Bičakčića, koji bi jedno poluvrijeme trebao igrati na poziviji štopera a jedno na poziciji desnog beka.

Napadač BiH Edin Džeko očekuje dobru utakmicu i nada se da će njegova ekipa nastavak kvalifikacija dočekati sa još jednom upisanom pobjedom.

„Velika ej stvar što jedna selekcija poput SAD dolazi u Sarajevo da igra protiv nas. To je dokaz da smo svojim igrama stvorili reputaciju jake evropske reprezentacije. Utakmica će biti posebna jer ju vodi jedan od nekada najboljih napadača svijeta, ali i zato što ćemo igrati protiv ekipe koja gaji drugačiji stil igre. Vjerujem da će navijači ispuniti stadion i da će uživati u dobroj igri oba tima. Amerikanci su u dobroj formi, ali igramo kući i želimo pobijediti i puni samopouzdanja dočekati septembar“, rekao je Džeko.

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Emir Hajdarevic

Dobra utakmica ali PAPE je zafrkao sve sto je pozurio sa izmjenama IDEMO NA MUNDIJAL AKO BOGDA KO 1 U GRUPI.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC