• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Zvezda u finišu ponizila OFK Beograd

Crvena zvezda ispratila OFK Beograd sa Marakane sa pet golova u mreži.

 SL: Zvezda u finišu ponizila OFK Beograd Izvor: MONDO

Konačno dominantni! Fudbaleri Crvene zvezde prvi put ove sezone do nogu su potukli jednog protivnika. Inspirisani rezervistom Branimirom Subašićem, crveno-bijeli su u posljednjih 15 minuta meča sa OFK Beogradom postigli četiri gola za konačnih - 5:1 (1:0) u 9. kolu Superlige.

Do 76. minuta, 7.000 navijača na stadionu Crvene zvezde slutilo je novi neuspjeh svog tima ove sezone, a onda je Subašić, džoker trenera Čedomira Janevskog, postigao dva gola za dva minuta i najavio goleadu, koju su začinili Ognjen Koroman evro-golom u i, još jedan rezervista, Marko Blažić u nadoknadi vremena.

Ovo je tek druga pobjeda Zvezde kod kuće u prvenstvu.

Prvi gol na meču postigao je kapiten crveno-bijelih Nenad Milijaš, koji je u subotu uveče proslavio 100. utakmicu u crveno-bijelom dresu, ali prije susreta nije dobio poklon od kluba. To ga nije sputalo da bude precizan sa bijele tačke u 34. minutu i kazni faul Sinđića nad Perovićem u šesnaestercu.

Golman OFK Beograda Radiša Ilić pročitao je ljevonogog reprezentativca, ali nije uspio i da zaustavi šut - 1:0.

Prethodno su "romantičari" imali dve izgledne prilike. Već u 8. minutu Jeftić je u kontri odlučio da bude nesebičan i proigra saigrača, ali je Ninkov to prozreo. U narednom minutu, Milić je istrčao pred čuvara mreže Crvene zvezde Stamenkovića i pokušao efektno, lobom da ga savlada, ali je visoki golman uspio da na kratko zaustavi loptu.

Ona se vratila na nogu Miliću, koji je iz drugog pokušaja bio nespretan.

Prvi pravi udar Crvene zvezde čekao se do 23. minuta, kada je Nikolić opalio po lopti, a ona po mjestu gde se sklapaju prečka i stativa. Šut se od okvira gola odbio na nogu Burzanoviću, ali je dribler prekomplikovao prijem i pružio Iliću priliku da mu skrati ugao i uđe u šut.

U 33. minutu, Milijaš je iskosa sa pet metara "napucao" Ilića, a već u sljedećem napadu sudija Filipović dosudio je penal za domaćine.

Do odlaska na odmor, priliku za gol imao je Ognjen Koroman. On je sa osam metara, potpuno neometan, promašio cijelu loptu i tako neuspješno završio lepu kontru tima.

Drugo poluvrijeme donijelo je izjednačenje... Poslije perioda "mrtve igre" oba tima, u 61. minutu sjevnula je kontra plavo-bijelih: Beljić - Jeftić - Oliveira, šut i gol - 1:1. Stamenković nije mogao ništa...

Šok izjednačenje nateralo je Janevskog da već u narednom minutu iz igre izvede Burzanovića i Tričkovskog, a ubaci Subašića i Klea.

Ispostavilo se da je taj potez prelomio meč u korist Zvezde.

Prethodno je u 50. minutu Perović pogodio prečku, a Burzanović sa deset metara, neometan, promašio ono što u žargonu kažu da je "teže promašiti nego pogoditi".

Nije prošlo mnogo, a Subašić se golom zahvalio Janevskom na ukazanoj prilici: Njegov šut sa 15 metara Ilić je odbranio, ali tako da se lopta vratila na nogu napadača, koji iz druge prilike nije umio da pogriješi - 2:1.

Slavlje na sjeveru nije se ni stišalo, a spiker je još jednom pročitao ime Branimira Subašića. Ognjen Koroman je lijepo prošao po lijevom boku, centrirao pravo na čelo centarforu, koji sa pet metara glavom nije dao šansu Iliću da obrani šut - 3:1.

Tada su skandiranje u znak podrške Urošu Mišiću zamijenile pjesme posvećene klubu, a u 82. minutu Ognjen Koroman se preporučio režiserima za neke buduće TV špice. Na ivici šesnaesterca, na desnom boku, prvo je driblingom zaludio dvojicu čuvara, poslao ih na travu, a onda lijevom nogom iz mrtvog ugla uspio da lobuje Ilića - 4:1 i dug aplauz za krilnog napadača.

Tačku na "i" stavio je Marko Blažić u 90. minutu za prvu "peticu" ove sezone.

"Ovu utakmicu smo, naročito u posljednjih 15 minuta, odigrali najbolje od kada sam ja trener. Gledaoci su mogli da vide lijep meč, a za to je zaslužan i naš protivnik, koji je prvi na naš stadion došao da se nadigrava, a nije se zabetonirao u odbrani", ocijenio je trener Zvezde.

CRVENA ZVEZDA : Stamenković, Ninkov, Petković, Tomović, Mijailović, Nikolić, Milijaš, Koroman, Burzanović (od 62. Kleo), Perović (od 75. Blažić) i Tričkovski ( od 62. Subašić).

OFK BEOGRAD: Ilić, Milovac, Lazarević, Markoski, Milenović, Ignjovski, De Oliveira, Beljić, Sinđić, Milić (od 70. Jelić) i Jevtić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC