• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: "Čuka" otkucala prvi poraz Partizana

"Čuka" od nedelje više nije tako spokojna, Partizan je zabilježio i prvi poraz u šampionatu Srbije.

 SL: "Čuka" otkucala prvi poraz Partizana Izvor: MONDO

Poslije sedam uzastopnih pobjeda crno-bijelih u Superligi, na remi sa Javorom prije sedam dana i poraz od Sampdorije u Ligi UEFA u četvrtak, nadovezao se i neuspjeh na Banovom brdu...

Čukarički je bio bolji od osvajača duple krune - 1:0, strijelac Višnjić u 84. minutu.

Ubjedljivo najlošiju igru tima, uz neadekvatno zalaganje izabranika Slaviše Jokanovića u dosadašnjih devet mečeva u prvenstvu, kaznio je Nenad Višnjić. Fudbaler Čukaričkog bio je najviši u gužvi pred golom Mladena Božovića i glavom krunisao oštar centaršut nekadašnje uzdanice Partizana Nebojše Marinkovića iz kornera - 1:0!

Višnjić je letargičnom favoritu ostavio nepunih deset minuta da se trgne i izbjegne poraz, a za to vrijeme jedinu pravu priliku imao je Lamin Dijara. Ipak, njegov pokušaj iz neposredne blizine gola spriječila je odbrana tima Dragoslava Stepanovića, tako da je na kraju ostalo 1:0 pred 3.000 gledalaca.

U duelu dva crno-bijela tima, skoro 3/4 bili su fudbaleri Partizana, sadašnji i bivši. Za Čukarički su nastupili Miloš Bosančić, Albert Nađ, Perica Stančeski i Nebojša Marinković, koji je dobar dio drugog poluvremena igrao protiv rođenog brata Nenada Marinkovića, rezerviste Partizana.

Lider je za 90 minuta na Banovom brdu stvorio svega dvije, tri izgledne prilike, od kojih je najbolja bila onu koju je propustio Dijara u finišu.

S druge strane, prije vodećeg gola "brđana", Nebojša Marinković imao je dvije izgledne prilike za gol, ali nije uspio da savlada Božovića.

SL: Aleksićev volej vrijedan tri boda


Vojvodina je zamijenila ulogu Crvene zvezde iz prošlosti i nastavlja da bude najozbiljniji rival Partizanu u trci za titulu.

U utakmici 9. kola Novosadjani su pobijedili čačanski Borac golom mladog reprezentativca Danijela Aleksića, tako da poslije poraza crno-bijelih na Banovom brdu nešto kasnije u nedelju, zaostaju svega četiri boda za liderom.

Pored toga, Voša je jedini neporaženi tim u devet kola šampionata.

Duel u Novom Sadu odlučen je dva minuta prije odlaska na odmor. Najmladji prvotimac Vojvodine u trku je prihvatio loptu na grudi i prije nego što je fudbal dotakao tlo sa 18 metara raspalio desnicom. Sve što je golman Čačana uspio da uradi bilo je da pogledom isprati loptu koja je uz desnu stativu ušla u mrežu.

Imali su Novosadjani, koje je na ovoj utakmici predvodio privremeni trener Dragan Radoičić, još prilika da postignu gol, a najbolje nisu iskoristili Mrdja, Grozdanovski i Tadić.

Na drugoj strani Čačani, koji su u jednom dijelu drugog poluvremena bili bolji rival, najbliže golu bili su u 48. minutu, kada je nakon slobodnog udarca koji je izveo Mugoša lopta sa spoljne strane "liznula" desnu stativu.

REZULTATI 9. KOLA JELEN SUPERLIGE SRBIJE:


Vojvodina - Borac Čačak 1:0 (1:0)
/Aleksić 43/

Čukarički - Partizan 1:0 (0:0)
/Višnjić 84/

U subotu:

Jagodina - Hajduk Kula 1:0 (0:0)
/Ristanović 75/

Javor - Napredak 2:1 (2:0)
/Rašić 12, 40 - Miladinović iz penala 75/

Rad - Banat 1:1 (1:0)
/Pršo - Đukić 71/

Crvena zvezda - OFK Beograd 5:1 (1:0)
/Milijaš penal 34, Subašić 76, 78, Koroman 82, Blažić 90 - Oliveira 61/

TABELA: Partizan 22, Vojvodina 18, OFK Beograd 15, C. zvezda 14, Čukarički 13, Jagodina 13, Javor 13, Hajduk Kula 12, Banat 9, Borac 6, Napredak 5, Rad 5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC