• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP se širi, Italija i Francuska domaćini 2016.

Predsjednik UEFA Mišel Platini rekao je da postoji plan da se poveća broj učesnika na evropskim prvenstvima sa 16 na 24.

 EP se širi, Italija i Francuska domaćini 2016.  Izvor: MONDO

Predsjednik UEFA Mišel Platini rekao je da postoji plan da se poveća broj učesnika na evropskim prvenstvima sa 16 na 24, a italijanski list "Rebublika" tvrdi je da će turnir 2016. godine zajedno organizovati Italija i Francuska.

Platini vjeruje da bi povećanje broja učesnika doprinjeo boljoj situaciji na kontinentu, ali i da bi tako slabije reprezentacije imati veće šanse da se kvalifikuju na turnir.

"Kada je na kongresu UEFA u Dizeldorfu 2007. nekoliko fudbalskih saveza dalo ideju da se poveća broj učesnika na evropskim prvenstvima sa 16 na 24, bio sam skeptičan. Međutim, ovogodišnji turnir u Austriji i Švajcarskoj me je uvjerio da je to dobra ideja", rekao je Platini u izjavi za zvanični sajt UEFA.

Platini je dodao da je na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj osjetio strast navijača prema reprezentacijama, zbog čega su ljubitelji fudbala pravili sjajnu atmosferu na stadionu, i da je za njega, jedina ispravna odluka da se broj učesnika poveća, kako bi više navijača pratilo utakmice.

"Takođe, mislim da bi turnir bio uzbudljiviji ako bi se uveo 'nokaut sistem' od osmine finala, čime bismo povećali važnost svakog meča u grupi, a najboljim trećeplasiranim ekipama iz grupa bi bilo omogućeno dalje takmičenje".

Italijanski list "Republika" naveo je da bi Evropsko prvenstvo 2016. godine trebalo da organizuju Italija i Francuska. Plan je da se utakmice igraju na pet stadiona u svakoj zemlji, a da se finale održi u Parizu ili Rimu.

Jedini problem bi bili stadioni u Italiji, koja je izgubila trku za organizaciju Evropskog prvenstva 2012. godine zbog loše infrastrukture. Problem bi mogao da predstavlja i porast nasilja i huliganizma u toj zemlji.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC