• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Zvezda opet stala

Borac Čačak iznenadio Crvenu zvezdu i upisao prvu pobjedu u Jelen Superligi Srbije.

 SL: Zvezda opet stala Izvor: MONDO

Više nema ekipa u Jelen Superligi bez pobjede. Borac i Rad su upisali "trojke", a Čačani su se prvi put u šampionatu radovali, ni manje ni više, nego protiv Crvene zvezde!

Crveno-bijeli su poslije poraza u vječitom derbiju vezali dva uspjeha, protiv Napretka i OFK Beograda, ali su opet zaustavljeni kraj Morave.

Zvezdin "dželat" je bio njen nesuđeni igrač, Darko Lazović, koji je ljetos umalo završio na Marakani. On je u 85. minutu kontranapad "zebri" pretvorio u pobjedonosni gol.

Čedomir Janevski nakon utakmice zamjerio je igračima što nisu dogovor iz svlačionice prenijeli na teren.

"Dogovorili smo se da napadamo preko bokova i do šansi dolazimo preko centaršuteva, ali smo umjesto toga pokušavali da prodjemo kroz sredinu", rekao je trener Crvene zvezde novinarima.

"Stvorili smo svega nekoliko šansi, a poslije smo kažnjeni za lošu partiju. Nedopustivo je za Crvenu zvezdu da u poslednjih 10 minuta utakmice igra bez organizacije, bez obzira na nepovoljan rezultat", naveo je Janevski.

Strateg Čačana Neško Milovanović nije želio da, uprkos prvom trijumfu Borca u sezoni, daje euforične izjave.

"Nismo uradili ništa veliko, iako smo igrali bez četvorice standardnih prvotimaca. Nemamo vremena za opuštanje, jer nas za vikend čeka teško gostovanje Javoru, a rezultati iz ovog kola nam ne idu na ruku", ocijenio je Milovanović.

I Rad je konačno slavio. "Građevinari" su uknjižili "trojku" protiv Vojvodine, na debiju najmlađeg trenera u istoriji elitnog ranga takmičenja, Marka Nikolića.

Novosađani su u 29. minutu na Banjici propustili šansu, pa je dva minuta kasnije uslijedila kazna.

Loptu ubačenu iz auta u šesnaesterac prihvatio je Radivojević, atraktivnim driblingom prebacio Lovrića, opet primio loptu i tukao po zemlji ispod golmana Brkića, što je bio jedini gol na utakmici.

Da Javoru prija Beograd pokazalo se i na Karaburmi. Prethodno su Ivanjičani remizirali na Banjici i u Humskoj, a slavili na Marakani.

Monotoniju na Omladinskom stadionu prekinuo je Račić. Skočio je između štopera OFK Beograda, na pet-šest metara od gola i "zapakovao tri boda" koja su otišla u Ivanjicu. Javor je stigao do trećeg mjesta na tabeli.

Banat je zasluženo pobijedio Kuljane, koji su od 39. minuta igrali bez isključenog Kekezovića (dobio dva žuta za četiri minuta).

Domaćin je u drugom poluvremenu u potpunosti dominirao, a uspjeh mu je donio Đukić, udarcem glavom u padu sa "druge stative u 53. minutu. Zrenjaninci su se tako po broju bodova izjednačili sa Hajdukom.

Kruševljani su do pobjede nad Čukaričkim došli poslije dva volej-udarca, prvo Vujovića (62. minut), zatim i Pavlovića (82).

Kuriozitet kola je da su pobjede zabilježile četiri poslednjeplasirane ekipe.

Jelen Superliga, 10. kolo:

Banat - Hajduk 1:0
(Đukić 53)

Napredak - Čukarički 2:0
(Vujović 62, Pavlović 83)

OFK Beograd - Javor 0:1
(Račić 63)

Borac - Crvena zvezda 1:0
(Lazović 85)

Rad - Vojvodina 1:0
(Radivojević 31)

Partizan - Jagodina (17.45)

Tabela: Partizan (-1) 22, Vojvodina 18, Javor 16, OFK Beograd 15, Crvena zvezda 14, Čukarički 13, Jagodina (-1) 13, Banat 12, Hajduk 12, Borac 9, Napredak 8, Rad 8 bodova.

Parovi 11. kola:
Vojvodina - Banat, C. zvezda - Rad, Javor - Borac, Čukarički - OFK Beograd, Jagodina - Napredak, Hajduk - Partizan.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC