• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Meč za infarkt na Emiratima - 4:4!

Utakmica za infarkt odigrana je u sjevernom Londonu između Arsenala i Totenhema - 4:4!

 PREMIJER: Meč za infarkt na Emiratima - 4:4!  Izvor: MONDO

Viđeno je čak osam golova, bezbroj šansi na obe strane, preokreta... Arsenal je do 89. minuta imao dva gola prednosti, ali su "pijevci" u sudijskoj nadoknadi uspjeli da golovima Džermejna Dženasa i Arona Lenona iščupaju bod!

Vanredno 10. kolo engleske Premijer lige, obilježila je i lagana pobjeda Čelsija u Halu (3:0), trijumf lidera Liverpula protiv Vest Hema (1:0), kao i povratak aktuelnog šampiona Mančester junajteda u trku za titulom.

"Pijevci", koji su nakon dolaska menadžera Herija Rednapa iz Portsmuta upisali prvi trijumf u prvenstvu protiv Boltona, sjajno se krenuli na "Emiratima" i prvi stigli do prednosti, golom, i to kakvim, Dejvida Bentlija u 13. minutu.

Vezni igrač Totenhema sam je primirio loptu i iz voleja sa 40 metara "suvim listom" pogodio mrežu "tobdžija". Golu je "kumovala" i loša intervencija španskog golmana Manuela Almunije, ali bi bilo šteta da takav udarac nije završio u golu.

Domaćin je odmah pokušao da uzvrati preko Tea Volkota, koji je u prvom dijelu bio najagilniji napadač Arsenala, ali se rezultat nije mijenjao do 37. minuta. Tada je iz kornera sjajno centrirao Robin van Persi, golman Totenhema je krenuo pa stao, što je rutinski iskoristio Mikael Silvestre i glavom pogodio za 1:1.
Čim se krenulo sa centra, Arsenal je poveo na sličan način. Ponovo je iz prekida ljevicom zavrnuo Van Persi, a kapiten Vilijem Galas matirao Gomeza.

Četa Arsena Vengera nastavila je sa napadima tokom većeg dijela drugog poluvremena, što su krunisali novim pogotkom. Ponovo je centralna figura bio Van Persi, čija je lopta sa sredine terena izbacila Samira Nasrija "oči u oči" sa čuvarom mreže gostiju.
Francuz je uspio da ga prebaci i pošalje loptu ka mreži na koju je natrčao Emanuel Adebajor - 3:1.
Međutim, gosti sa "Vajt Hart Lejna" su preko rezerviste Darena Benta smanjili već u narednom napadu. Potom je minutu kasnije Van Persi krunisao golom jednu od svojih najboljih partija ove sezone, i tada su svi na stadionu pomislili, gotovo je... Osim Džermejna Dženasa, koji je u 89. minutu ponovo doveo Totenhem na "minus jedan".
U sudijskoj nadoknadi vremena, Luka Modrić se odlično snašao u šesnaestercu, sjajno šutirao, ali je njegov udarac završio na stativi. Na odbijenu loptu natrčao je Lenon i zakucao je u mrežu za veliko slavlje Totenhema.

Hal nije uspio da svojoj kolekciji skalpova pridoda i Čelsijev, bolje rečeno, "plavci" su bez imalo muke savladali domaćina sa 3:0, golovima Frenka Lamparda, Nikolasa Anelke i Florana Malude.
I sa ova tri boda klub sa "Stemford Bridža", gleda u leđa Liverpulu, koji je golom Stivena Džerarda iz jedanaesterca, teškom mukom savladao Portsmut (1:0) na "Enfildu".

Kristijano Ronaldo se sa dva gola protiv Vest Hema (2:0) zahvalio kolegama na nagradi FIFProa, a Mančester junajted ubacio u poslednji voz za odbranu titule.

REZULTATI 10. kola
Aston Vila - Blekburn 3:2
/Jang 45, Beri 65, Agbonlahor 87 - Vornok 30, Everon 90/
Fulam - Vigan 2:0
/Džonson 11, 60/

Hal - Čelsi 0:3
/Lampard 3, Anelka 50, Maluda 75/

Stouk - Sanderlend 1:0
/Fuler 73/

Arsenal - Totenhem 4:3
/Bentli 13, Galas 46, Adebajor 64, Van Persi 68 - Silvestre 37, Bent 67, Dženas 89/

Bolton - Everton 0:1
/Felaini 90/

Liverpul - Portsmut 1:0
/Džerard (pen) /

Mančester junajted - Vest Hem 2:0
/Ronaldo 13, 30/

Midlsbro - Mančester siti 2:0
/Alveš (pen), 57, O Nil 90/

U utorak:
Njukasl - WBA 2:1
(Barton 9p, Martins 42 - Miler 65)

Tabela: Liverpul 26, Čelsi 23, Hal 20, Arsenal 20, Aston Vila 20, Mančester j. (-1) 18, Portsmut 14, Midlzbro 13, Mančester siti 13, Sanderlend 12, Vest Hem 12, Blekburn 12, Fulam (-1) 11, WBA 10, Stouk 10, Everton 9, Vigan 8, Bolton 8, Njukasl 6, Totenhem 5 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC