• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Partizan nije srušio Kulu

Fudbaleri Hajduka odbranili su svoju tvrđavu od napada šampiona remizirajući sa Partizanom 1:1 u meču 11. kola Jelen Superlige.

 SL: Partizan nije srušio Kulu Izvor: MONDO

Partizanu je ovo peti put u istoriji, nije odnio tri boda iz Kule - 1:1 (1:1).

Kuljani su preživjeli potpunu ofanzivu crno-bijelih na startu meča, potom izjednačili iz kontre i onda, ne birajući sredstva, uspjeli da odbrane svoj gol do kraja meča i otkinu dva boda lideru.

Sa ta dva boda, Tim Slaviše Jokanovića pjevajući bi se vratio u Beograd, ali su pri rezultatu 1:0 za Partizan, Almami Moreira i Miloš Bogunović promašili velike šanse za gol i, vjerovatno, priliku da riješe pitanje pobjednika.

Beograđani su u vođstvo došli u 25. minutu, kada je šesti gol u prvenstvu postigao Lamin Dijara. On je spretno reagovao na nizak centaršut Ivana Stevanovića sa desnog krila i tako pogotkom završio lijepu akciju celog tima. To je bila kruna potpune inicijative, za koju su se od starta meča opredijelili crno-bijeli.

Na ruku im je išla potpuno neorganizovana igra defanzive Hajduka, čiji su igrači pravili mnogo grešaka na svojoj polovini.

U istom stilu, gosti su nastavili i poslije vođstva, ali su uslijedili promašaji. Bogunović je pogodio stativu, a Moreira iz idealne prilike, potpuno neometan, promašio cijeli gol. Golman Hajduka Anđelko Đuričić bez da je intervenisao, nije drugi put vadio loptu iz mreže, a u nastavku se pobrinuo da on bude zaslužan za to.

Umjesto 0:3, na semaforu je u 39. minutu pisalo 1:1.

U jeku napada Partizana, sjevnula je kontra Hajduka iz koje je Rajović pogodio gol, poslije centaršuta Kozoša sa desnog boka. Ubod iz kontre zabolio je igrače Partizana, koji poslije izjednačenja nisu više napadali u talasima, ne obazirući se previše na odbranu gola.

Početak drugog poluvremena doveo je do pada tempa, najviše zahvaljujući tome što su Kuljani već u 46. minutu kao krajnji cilj zacrtali - remi. Na sredini terena su "sjeckali" igru protivnika, svaki korner i aut izvodili u najdužem mogućem roku, prilikom izmjena domaći igrači nisu žurili, a sa svakom odmaklom sekundom rasla je i nervoza kod Partizanovaca, u čijim je redovima u drugom poluvremenu došlo do dve izmjene.

Zorana Tošića je zamijenio Adem Ljajić, a Miloša Bogunovića najiskusniji Veljko Paunović.

Ni to nije mnogo unaprijedilo igru prvaka, jer su sve do četvrtog minuta nadoknade najbolje prilike na meču bile one Moreire i Bogunovića iz prvog dijela.

Kada su svi na stadionu u Kuli očekivali posljednji zvižduk sudije iz Surdulice, Partizan je umalo došao do pobjede. Na centaršut sa lijeve strane, povratnik u tim kapiten Nenad Đorđević pokušao je glavom da postigne gol, ali se lopta od zemlje odbila tik pored stative.

Ostalo je 1:1.

Tom rezultatu radovali su se i u Novom Sadu (ali i u Ljutice Bogdana: Zvezda - Rad 2:0) gdje je Vojvodina sa 60 sekundi riješila pitanje pobjednika protiv Banata. Stojanović u 48. minutu za 1:0, Aleksić u 49. za 2:0 i tri boda, poslije neprijatnog poraza u srijedu na Banjici od Rada.

Zbog igre u tom susretu, trener Novosađana Dragan Radojčić odstranio je trojicu fudbalera iz prvog tima: Aleksandra Popovića, Miodraga Stošića i Igora Đuričića. U startnih 11 nije bilo ni Dragana Mrđe, a "packa" nekolicini trgnula je one na koje se Radojčić oslonio ovog puta, tako da naredno kolo Voša dočekuje sa minusom od pet bodova u odnosu na Partizan.

Vojvodina je bila bolji tim u prvom poluvremenu, ali je gol ostao na prečki...

Čim je počelo drugo poluvreme, Stojanović je levicom iz slobodnog udarca pogodio bliži golmanov ugao i načeo Zrenjanince.

Već u sljedećoj akciji, domaćini su na brzinu izveli slobodan udarac, lopta je upućena ka mladom Danijelu Aleksiću, koji je nadmudrio kompletnu odbranu Banata, zaobišao i golmana Zečevića i postigao drugi gol na meču.

Do kraja susreta, najbolju priliku imao je Grozdanovski, koji nije uspio da realizuje lijepu akciju cele ekipe.

"Ubica" velikih Javor ove subote ostao je bez dva boda na svom terenu u Ivanjici, gdje je Borac stigao do remija u finišu meča 2:2.

Ivanjičani su dva puta vodili, ali je Pavlović dva puta rekao - ne.

Golom Asamoe u 80. minutu, Jagodina je došla do nove pobjede, ovog puta nad Napretkom - 1:0. Sa nova tri boda, Jagodinci ostaju u trci za Kup UEFA, a to je cilj koji je na kraju prošle sezone postavio prvi čovjek kluba Dragan Marković Palma.

REZULTATI 11. KOLA JELEN SUPERLIGE:

Vojvodina - Banat 2:0 (0:0)
/Stojanović 48, Aleksić 49/

Javor - Borac 2:2 (1:1)
/Mutavdžić 32, Simić 49 - Pavlović 35, 81/

Čukarički - OFK Beograd 0:1 (0:1)
/Jolović autogol 30/

Jagodina - Napredak 1:0 (0:0)
/Asamoa 80/

Hajduk - Partizan 1:1 (1:1)
/Rajović 39 - Dijara 25/

Crvena zvezda - Rad 2:0 (0:0)
/Tričkovski 88, Some 90/

TABELA: Partizan 26, Vojvodina 21, OFK Beograd 18, Crvena zvezda 17, Javor 17, Jagodina 16, Čukarički 13, Hajduk 13, Banat 12, Borac 10, Napredak 8, Rad 8 bodova.

PAROVI 12. KOLA (8. i 9. novembar): Crvena zvezda - Vojvodina, Čukarički - Borac, Banat - Partizan, Hajduk - Napredak, Jagodina - OFK Beograd, Javor - Rad.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC