• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Rezervisti spasili Crvenu zvezdu

Crvena zvezda je na Marakani savladala Rad 2:0 golovima rezervista Tričkovskog i Somea.

 SL: Rezervisti spasili Crvenu zvezdu Izvor: MONDO

Kada više nije znao kako da pokrene svoj tim, trener Crvene zvezde Čedomir Janevski u finišu meča sa Radom ubacio je u igru Tričkovskog, Klea i Somea.

Oni su mu se zahvalili golovima u 88. i 90. minutu i donijeli zlata vrijednu pobjedu timu u posljednjem meču 11. kola Jelen Superlige - 2:0 (0:0). Prije tri dana, Zvezda je igubila u Čačku od Borca sa 1:0.

Prvi je gol "pao" kada je jednu "bunar" loptu Nikole Petkovića, Brazilac Kleo glavom poslao u prostor i tako Igoru Tričkovskom stvorio idealnu priliku za pogodak. Makedonac je između dvojice prvo grudima primirio loptu, a onda desnom nogom, iz poluvoleja, savladao Damira Kahrimana - 1:0 i veliko olakšanje za veći dio od 3.000 navijača u Ljutice Bogdana.

Već tada bilo je jasno da će Zvezda zabilježiti treću pobjedu na svom terenu, uz dva poraza, a da sve bude atraktivnije postarao se Ibrahima Some, koji je jedan "balon" u šesnaestercu gostiju uhvatio makazicama i povećao na 2:0.

Sa ova tri boda, momci Čedomira Janevskog približili su se lideru Partizanu na devet bodova. Zvezda sa 17 dijeli četvrto mjesto na tabeli sa Javorom.

Crveno-bijeli su, sve do ulaska trojice rezervista, bili blizu novog neuspjeha na stadionu (Javor 0:2, Partizan 0:2). Fudbaleri Rada organizovano su se branili i prijetili iz kontra napada, a u dva navrata (78. i 83. minut) itekako su oštećeni, jer su njihove akcije zaustavljene zbog ofsajda, koji nisu postojali.

U prvoj situaciji, građevinari su izveli kontru "4 na 3", centarfor Vladimir Jovančić "izbačen" je lice u lice sa golmanom Sašom Stamenkovićem, uspio je da ga predribla, ali se u međuvremenu zavijorila zastavica pomoćnog sudije i akcija je prekinuta.

Usporeni snimak potvrdio je sumnje da od ofsajda nije bilo ništa, kao ni od vođstva gostiju, jer bi se Jovančić svakako ušetao u gol Zvezde u nastavku kacije.

Zastavica je prekinula još jednu kontru tima sa Banjice pri rezultatu 0:0, pas je i ovog puta išao ka Jovančiću, koji nije bio u ofsajdu, ali jeste Brana Ilić na lijevom krilu, mada on nije bio proigran u tom trenutku.

Malo poslije toga, Nikolu Lazetića je zamijenio Tričkovski, umjesto Slavka Perovića ušao je Kleo, a potom i umjesto Igora Burzanovića na teren je utrčao Some. Nekoliko sekundi nakon posljednje izmjene Janevskog, Kleo je proigrao Tričkovskog i tu su se raspršili snovi gostiju o tek drugom uspjehu u istoriji na stadionu Crvene zvezde...

Ovo je 20. duel dva tima na "Marakani", Zvezda je zabilježila 19. pobjedu, uz jedan poraz. Nova gol-razlika iznosi 48:10.

Da nije bilo šanse Burzanovića u 35. minutu, o prvom poluvremenu ne bi trebalo trošiti ni reči. Milijaš je poslao lijep pas u prostor za Burza, koji je prijemom ujedno izbacio dvojicu čuvara, ali onda sa 12 metara zapeo pravo u Kahrimana. Bila je to najbolja šansa na meču, iako su šut oprobali i Perović i Burzanović u još dva navrata.

Rad u prvih 45 minuta nije djelovao kao tim spreman da napadne domaćina.

Nastavak je malo promijenio sliku na terenu, u toliko što je Zvezda napadala sa sve više pojedinaca, što je stvaralo ogromne rupe u odbrani. Uz već pomenute kontre gostiju, treba navesti i pokušaj Brane Ilića, koji je sa 16 metara šutirao tik pored stative Stamenkovićevog gola (55. minut).

Lopta je tom prilikom zakačila nekog iz odbrane Zvezde, tako da je Rad dobio korner. U gužvi ispred gola crveno-bijelih (pre)temperamentni Nikola Petković je nekoliko puta, prvo ćušnuo, a potom i udario Đorđa Čotru po licu, ali je prošao nekažnjen, bar od strane sudije Milana Karadžića.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu, domaći tim imao je preko Branimira Subašića u 61. minutu. Džoker, odnosno dvostruki strijelac iz meča sa OFK Beogradom (5:1) prije sedam dana na istom stadionu, ovog puta se obrukao, jer sa pet metara nije uspio da glavom skrene loptu u mrežu.

Isti igrač prebacio je Kahrimana u 70. minutu, na trenutak je mreža Rada bila nebranjena, ali je Subašić otišao i suviše udesno, odakle je mogao samo da čeka da se pridruži još neko od igrača Crvene zvezde. Čekao je na pas, čekao i nije dočekao...

CRVENA ZVEZDA : Stamenković, Marković, Petković, Tomović, Mijailović, Nikolić, Milijaš, Lazetić, Burzanović, Perović i Subašić.

RAD : Kahriman, Čotra, Pejčinović, Savić, Teodorović, Vuković, Koković, Ilić, Jeremić, Jovanović, Radivojević.

Pogledajte kompletne rezultate, tabelu i izvještaje sa ostalih mečeva 11. kola Jelen Superlige.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC