• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Čite pokorio Mestalju, Barsa lider

Fudbaleri Barselona protiv Malage zabilježili sedmu uzastopnu pobjedu u Primeri.

 PRIMERA: Čite pokorio Mestalju, Barsa lider  Izvor: MONDO

Barselona je novi lider Primere poslije uspeha u Malagi i poraza Valensije od Rasinga na "Mestalji". I Viljareal je pretekao "slijepe miševe", a priliku da se sa "vječitim rivalom" izjednači na vrhu tabele imaće i Real Madrid, koji u nedelju gostuje Almeriji.

Tim iz Santandera je šesti put uzastopno pobijedio Valensiju. Ovaj put, to je malo ko očekivao poslije furiozne serije ekipe predvođene Davidom Viljom. Međutim, u subotu uveče je Rasing imao nezaustavljivog Čitea.

Napadač iz Burundija je postogao het-trik i bio najzaslužniji za trijumf nad liderom. Dva puta je dovodio svoj tim u vođstvo, ali je Valensija oba puta stizala do izjednačenja. Međutim, poslije trećeg pogotka Čitea, više nije bilo spasa za "slijepe miševe". Albelda je autogolom samo potvrdio pobjedu gostiju.

Barselona je nastavila sa ubjedljivim igrama i pobjedama. Stradala je i Malaga, koja je u prethodna četiri kola Primere sa stoprocentnim učinkom stigla do šestog mjesta na tabeli. Ali je onda ugostila Barsu i to je bio kraj serije.

Gvardiolinim zvijezdama nije smetao ni jak pljusak ni to što je teren više ličio na bazen nego na "travnati tepih".

Najzaslužniji za sedmu uzastopnu pobjedu u prvenstvu ekipe sa "Nou Kampa" bio je dvostruki strijelac Ćavi. On je i načeo domaćina prelijepim golom iz slobodnog udarca.

Podjednako atraktivan je bio i izjednačujući gol Dude, koji je sa 16 metara naciljao pod prečku Valdezovog gola. Ipak, prije odlaska na odmor Barsa je opet vodila, Mesi je iskoristio grešku protivničke odbrane i iskosa sa desne strane "zategao praćku" - neodbranjivo.

Ćavi je povisio na 1:3 pošto mu je sjajno asistirao Anri, a mogao je da postigne i svoj treći gol na meču, ali je njegov šut sa više od 30 metara zaustavila stativa.

Međutim, udarac Danija Alveša je u finišu meča u svoj gol "skrenuo" Veligton za konačnih 1:4.

I Viljareal je ponovo bio moćan. "Žuta podmornica" je torpedovala "San Mames" (1:4). I ova utakmica je nagovijestila visoke ambicije Viljareala u tekućem šampionatu, ali i grčevitu borbu za opstanak Atletika iz Bilbaoa.

Atletiko iz Madrida je poslije neverovatnog remija na gostovanju Viljarealu prošlog vikenda (4:4) slavio na "Visente Kalderonu". Žrtva Aguera je bila Majorka. Argentinac je "Ostrvljanima" zapečatio sudbinu sa dva gola.

Primera, 9. kolo:

Malaga - Barselona 1:4
(Duda 13 - Ćavi 5, 52 Mesi 19, Veligton 81a)

Atletik Bilbao - Viljareal 1:4
(Ečeberija 28 - Rosi 23, Pires 53, Kazorla 59, Altidor 90)

Atletiko Madrid - Majorka 2:0
(Aguero 13, 27)

Valensija - Santander 2:4
(Vilja 28p, Hoakin 70 - Čite 23, 49, 80, Albelda 85)

Nedelja, 17.00:

Valjadolid - Sevilja

Sporting - Numansija

Rekreativo - Hetafe

Espanjol - Osasuna

19.00:

Almerija - Real Madrid

21.00:

Betis - La Korunja

Tabela: Barselona 22, Viljareal 21, Valensija 20, Real Madrid (-1) 19, Sevilja (-1) 17, Atletiko Madrid 13, Malaga 13, Hetafe (-1) 12, Almerija (-1) 11, Majorka 11, Santander 9, Espanjol (-1) 9, La Korunja (-1) 9, Sporting (-1) 9, Betis (-1) 8, Valjadolid (-1) 7, Numansija (-1) 7, Rekreativo (-1) 6, Atletik Bilbao 5, Osasuna (-1) 4 boda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC