• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ITALIJA: Denis častio "rosonere"

U direktnoj borbi za vrh tabele u Seriji A Milan je pobijedio Napoli - 1:0 (0:0).

 ITALIJA: Denis častio "rosonere" Izvor: MONDO

U 44. minutu gosti su na "San Siru" ostali lišeni pomoći "pocrvenjelog" Mađa, ali su se frenetično borbeno branili u drugom poluvremenu i bili nadomak osvajanja boda.

Šanse su redom promašivali Kaka, Pato, Gatuzo... A onda je u 85. minutu sudija pokazao na bijelu tačku u kaznenom prostoru Napolitanaca pošto je lopta u ruku pogodila Pacijencu.

Međutim, golman Jeco je odbranio šut Kake.

I kada se činilo da će gosti ostvariti cilj, minut kasnije, Ronaldinjo je izveo "skraćeni korner" sa lijeve strane, loptu je zakačio napadač Napolija Denis i skrenuo je u sopstvenu mrežu za eksploziju oduševljenja na "San Siru".

Tako je Milan stigao do liderske pozicije u italijanskom šampionatu.

I u popodnevnom terminu desetog kola Serije A, znatno raspoloženiji bili su domaći timovi. Na sedam mečeva gostujuće ekipe uspjele su da osvoje samo dva boda – Leće je izvukao remi na gostovanju Atalanti, a Đenova u Udinama protiv Udinezea.

Najuzbudljiviji meč viđen je upravo na „Friuliju“ između Udinezea i Đenove. Dvije ekipe koje su u odličnoj formi podijelile su bodove, što je prema prikazanom vjerovatno i najpravedniji ishod.

Domaći su na samom startu došli do prednosti. Krisito je rvačkim zahvatom oborio Floro Floresa u kaznenom prostoru pa je sudija bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku. Loptu je namjestio D’Agostino i 1:0.

Prva polovina drugog poluvremena apsolutno je pripala gostima, koji su za samo tri minuta uspjeli da naprave potpuni preokret. Prvo je srpski internacionalac Aleksandar Luković u borbi za loptu srušio u svom šesnaestercu Vanden Borea, pa je glavni sudija još jednom pokazao na bijelu tačku. Penal je u gol pretvorio Argentinac Dijego Milito - 1:1. Samo tri minuta kasnije stiže i preokret – Milito odlično glavom odlaže loptu za Skulija, koji je pet minuta ranije zamijenio Boška Jankovića, a ovaj je hvata u penjanju i šalje iza leđa odličnom Handanoviću.

Na vođstvo gostiju, trener Udinezea reagovao je dvostrukom izmjenom. U igru su ušli Di Natale i Kvaljarela, a upravo Kvaljarela je donio izjednačenje domaćima, postavivši konačnih 2:2.

Palermo je na svom terenu ubjedljivo savladao nejaki Kjevo. Domaći su već u prvom dijelu završili posao. Vođstvo Palerma stiglo je sa bijele tačke, a precizan je bio Mikoli. Prednost je povećao mladi štoper iz Danske, Kjaer, da bi konačnih 3:0 postavio Kavani u poslednjem minutu prvog dijela.

U desetom kolu viđeno je još jedno izvanredno izdanje Kaljarija, ili možda još jedno blijedo izdanje Bolonje. Kaljari je deklasirao Bolonju na svom terenu sa 5:1. Interesantno je da su gosti prvi došli do prednosti, ali onda je uslijedila potpuna dominacija domaćih i na kraju je mreža gostiju bila puna do vrha.

Lacio i Sampdorija uspjeli su da slome otpor svojih protivnika u poslednjih pet minuta meča. Rimljani su se dugo mučili sa neugodnom Katanijom, ali na kraju su golom Fođe ipak uspjeli da zabilježe novu pobjedu i vrate se u vrh tabele. Pobjedu protiv Torina, Sampdoriji je u finišu donio Belući.

Rezultati 10. kola:

Atalanta – Leće 0:0

Kaljari – Bolonja 5:1
/Akvafreska 44, 51, Konti 48, Žeda 68, 84 - Di Vajo 18/

Lacio – Katanija 1:0
/Fođa 85/

Palermo – Kjevo 3:0
/Mikoli 23 pen, Kjaer 37, Kavani 45/

Sampdorija – Torino 1:0
/ Belući 85/

Sijena – Fiorentina 1:0
/ Karja 76/

Udineze – Đenova 2:2
/D’Agostino 4 pen, Kvaljarela78 – Milito 64 pen, Skuli 67/

Milan – Napoli 1:0
(Denis 86a)

U SUBOTU:

Ređina – Inter 2:3
/Koca 34, Brienca 53 - Maikon 9, Vijera 23, Kordoba 90/

Juventus – Roma 2:0
/Del Pjero 38, Markioni 48/

Tabela: Milan 22, Inter 21, Udineze 21, Napoli 20, Lacio 19, Juventus 18, Fiorentina 17, Đenova 17, Palermo 16, Katanija 15, Atalanta 14, Sijena 12, Leće 11, Kaljari 10, Sampdorija 10, Torino 8, Roma 7, Bolonja 6, Kjevo 6, Ređina 5

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC