• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FRANCUSKA: Lion bježi

Fudbaleri Liona u nedjelju su očekivano slavili nad Le Manom 2:0 i tako ponovo pobjegli Marseju koji im je pobjedom u subotu prišao na bod.

 FRANCUSKA: Lion bježi Izvor: MONDO

Trijumfe u nedeljnim utakmicama francuske lige ostvarili su i Monako koji je slavio 3:2 na gostovanju Avru, te Ren koji je kod kuće dobio posljednjeplasirani Sošo 1:0.

Francuski šampion napravio je dobru uvertiru pred duel sa Steauom u Ligi šampiona ostvarivši na Žerlanu sigurnu pobjedu nad Le Manom.

Napadač Liona Karim Benzema još jednom je dokazao svoje golgeterske sposobnosti pogotkom u 22. minutu, a tome je dodao i asistenciju.

Njegov pas u 57. minutu iskusni Žuninjo je nonšalantno pospremio u mrežu pa su već nakon par minuta obojica mogla na zasluženi odmor koji im je priuštio Klod Puel.

Iako rezultat možda ne govori tako, “kneževi” su do prve gostujuće pobjede ove sezone došli potpuno zasluženo, kontrolišući igru i rezultat tokom cijelog meča.

Monako je do dva gola prednosti stigao preko Kufrea i Likate, smanjio je Nestor početkom drugog dijela, ali je Park odmah pogodio za osjetniju prednost gostiju.

Tračak nade za domaće pojavio se u 60. minutu kada je Alasan smanjio na 3:2, ali to je bilo sve što je Avr uspio da uradi do kraja.

Još jedan tim sa dna Sošo doživio je poraz na gostovanju Renu, a trenutak odluke desio se već u drugoj minuti kada je napadač domaćih Brijan postigao jedini gol na utakmici.

Nakon ovog trijumfa ekipa Gi Lakomba popela se na solidno šesto mjesto, a Sošo ostaje prikovan za dno tabele sa samo šest bodova.

Šampion Francuske Lion u večernjem terminu pokušaće da protiv Le Mana dođe do nova tri boda kojima bi odmakao drugoplasiranom Marseju.

Avr - Monako 2:3
/Nestor 48, Alasan 60 - Kufre 20, Likata 41, Park 50/

Ren - Sošo 1:0
/Brijan 2/

Lion - Le Man 2:0

/Benzema 22, Žuninjo 57/

U subotu:

Okser - Valensijen 0:0

Lil - Nant 2:0
/Rami 40, Faverže 48/

Lorijen - Grenobl 1:1
/Abrijal (p) 59-Kurtoa 53/

Nansi - Bordo 1:0
/Hadji 70/

Nica - PSŽ 1:0
/Mulonji 40/

Tuluz - Kaen 0:1
/Nive 79/

Olimpik M - Sent Etjen 3:1
/B. Šejru 21, Ben Arfa (p) 38, Taivo 71- Gomis 23/


TABELA: Lion 24(-1), Olimpik M 23, Bordo 21, Tuluz 21, Lil 20, Ren 19, Grenobl 19, Nica 19, Le Man 18, (-1), PSG 17, Kaen 17, Okser 16, Monako 16, Lorijen 13, Nansi 12, Nant 11, St Etijen 10 (-1),Valensijen 9, Avr 8, Sošo 6 bodova

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC