• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo za MONDO: Nečim sam to zaslužio

Rubin je novi šampion Rusije, a Savo Milošević novi heroj grada Kazanja i republike Tatarstan.

 Savo za MONDO: Nečim sam to zaslužio Izvor: MONDO

Trzajem glavom srpski napadač se upisao u istoriju. U 89. minutu utakmice Saturn - Rubin donio je svom timu pobedu (2:1), a posljednji sudijski zvižduk označio je početak velikog slavlja.

"Oko 20 hiljada ljudi nas je dočekalo na aerodromu. Za tri sata, koliko je prošlo od završetka utakmice do našeg povratka u Kazanj, već je bila postavljena bina, došao je i predsjednik republike. Organizovan je koktel u našu čast", komentarisao je Savo Milošević za MONDO tek što se izvukao iz opšte ludnice.

Iako su još tri kola ostala do kraja Premijer lige Rusije, autsajder je već na tronu, jer ima deset bodova više od prvog pratioca, CSKA iz Moskve.

Na 50. rođendan kluba, koji nikada nije igrao u elitnom rangu SSSR, a u Premijer ligu Rusije ušao tek 2003. godine, osvojena je prva titula.

"Utakmica sa Saturnom je bila izuzetno teška, igralo se "na nož". Protivnik nije bezbrižan, jer nije obezbjedio opstanak, a s druge strane, drugi klubovi su ga premirali da nas pobijedi".

Na Rubin niko nije računao prije početka prvenstva. I kada je stekao pozamašnu bodovnu prednost, gotovo niko nije mogao da zamisli da će izdržati trku do kraja.

"Niko nije vjerovao. A recept za uspjeh je jednostavan - izuzetno dobra organizacija i mnogo rada. Neophodna je i doza sreće, ali smo zasluženo postali prvaci".

Za Rubin igraju Semak, Rebrov, Milošević... Imena koja ukazuju da je klub morao da odriješi kesu da bi stvorio šampionski tim.

"Godišnji budžet Rubina je oko 40 miliona evra, ali time je tek šesti ili sedmi u Rusiji, jer svi moskovski klubovi i Zenit ulažu više".

Rekorder po broju igara za nacionalni tim (101 meč, 35 golova) nije mogao da zamisli bolji način da završi karijeru - osvajanjem titule.

"Baš nisam. Moja odluka da mi je ovo posljednja sezona u kopačkama je definitivna. Gdje ću više?"

Sa velike scene će sići sa krunom, prvom poslije odlaska iz Partizana.

"Kad god mi se desi nešto lijepo, uvijek pomislim da sam to nečim zaslužio".

Još odavno se priča da će se Savo Milošević vratiti u Humsku 1, ali kao član uprave.

"Polako. Prvo moram da završim jednu priču da bih otpočeo drugu. Preostale su mi još tri utakmice za Rubin, a onda hoću da se odmorim i budem sa porodicom od koje sam odvojen dok sam u Rusiji", zaključio je Savo Milošević razgovor sa MONDO.

Prve fudbalske korake načinio je u Radniku u rodnoj Bijeljini, ali je još kao omladinac došao u Partizan.

Za prvi tim crno-bijelih je odigrao 98 utakmica i postigao 74 gola, a zatim je igrao za Aston Vilu, Saragosu, Parmu, Espanjol, Seltu, Osasunu, a poslije devetomjesečne pauze i za Rubin.

(R.J, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC