• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Travnik istupa iz Premijer lige BiH

Fudbalski klub Travnik istupiće iz Premijer lige BiH zbog navodnih sudijskih nepravdi i pritisaka iz Fudbalskog saveza BiH, najavili čelnici kluba.

 Travnik istupa iz Premijer lige BiH Izvor: MONDO

Travnik je u prošlom kolu poražen od Veleža golom u šestoj minuti sudijske nadoknade, što je prema riječima predsjednika kluba Dževad Bećiragića očigledan primjer krađe pa se uprava kluba odlučila na ovakav radikalan potez.

"Pokradeni smo od suca Efendića tako što je odmah na startu isključio jednog našeg igrača, a kasnije i drugog. Sasvim neopravdano je utakmicu nakon 92 minuta regularne igre produžio šest minuta, tako da smo praktično gol primili u stotoj minuti. Igralo se dok nismo primili gol", rekao je Bećiragić na pres konferenciji kluba, a prenose bh portali..

"Nakon ovoga razgovarao sam s relevantnim faktorima u gradu. Odlučili smo da se više nećemo takmičiti u Premjier ligi, s tim da ćemo obavijestiti UEFA-u o svim događanjima. U zadnje vrijeme imamo stalan pritisak od strane Saveza, plaćamo neprimjerene i neopravdane novčane kazne. Nismo u stanju podmirivati apetite pojedinaca", istakao je Bećiragić.

Travnik nakon ovog poraza zauzima posljednje mjesto na tabeli sa samo sedam bodova iz 12 kola, ali u klubu ističu da nemaju zamjerki na zalaganje igrača.

„Zahvalio bih se igračima na angažmanu i borbenosti. Plakali su nakon meča kao mala djeca. Mi ćemo se pripremati za subotnji duel protiv Modriče, a uprava kluba neka odluči hoćemo li igrati”, rekao je trener Travnika Nedžad Selimović.

Konačna odluka o tome da li će Travnik istupiti iz Premijer lige biće donesena na Skupštini kluba koja bi trebala da bude održana tokom ove sedmice.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC