• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokan: Bod potpisujem u 90. minutu

Štutgart bi da se "čupa", a i Partizan bi da se "vadi".

 Jokan: Bod potpisujem u 90. minutu Izvor: MONDO

Obe ekipe su u prvom kolu Lige UEFA poražene na startu. Nijemci od Sevilje (0:2), a crno-bijeli od Sampdorije (1:2).

Osim toga, "švabe" su u Bundesligi vezale dva poraza, odnosno imaju tri neuspjeha u poslednja četiri kola, dok je Partizan pobijedio samo jednom u prethodne četiri prvenstvene utakmice.

Ko u četvrtak (18 sati) pobijedi vraća se u trku za plasman u šesnaestinu finala UEFA kupa. Bod ne ide na vodenicu nijednog rivala.

"Imamo priliku da uradimo ono što nismo protiv Sampdorije. Štutgart ima kvalitetnu ekipu, koja igra u jakom šampionatu. Ima izvanredan stadion, teren će sigurno biti odličan, a na nama je da učinimo sve što je u našoj moći da osvojimo bodove", naglasio je Slaviša Jokanović.

Trener Partizana je optimista. Na pitanje na čemu bazira optimizam, odgovorio je:

"Na osnovu toga što Partizan ima dobru ekipu i igra dobro. Štutgart gaji napadačku, agresivnu igru, a mi ćemo šansu tražiti u njegovoj zadnjoj liniji. Tu prvenstveno mislim da ćemo prolaz naći preko tandema centarhalfova. Pokazali smo pobjednički mentalitet, uvijek težimo nadigravanju, ali u fudbalu se dešavaju stvari kao što su se nama desile na poslednjim utakmicama u kojima nismo ostvarili željene rezultate".

Partizanu ni tradicija ne ide na ruku. Do sada je sedam puta igrao dvomeče sa njemačkim klubovima i samo se jednom plasirao u narednu rundu. Još davne 1965/66 kada je eliminisao Verder, a kasnije stigao do finala Kupa šampiona.

Na tlu Njemačke je gubio u svih sedam utakmica, a postigao samo dva gola, i to oba puta u ubjedljivim porazima. Poslednji put je Nijemce oborio na pleća 1983/84 kada je u Beogradu minimalnim rezultatom pobijedio berlinski Dinamo.

"Bio sam na toj utakmici", prisjeća se Jokanović i dodaje:

"Svi ti podaci su predmet istorije, a mi živimo u sadašnjem vremenu i gledamo u budućnost. A ona nam dolazi u četvrtak i ne osvrćemo se iza".

Jokanović ne bi prihvatio osvajanje boda u Štutgartu.

"Remi bih potpisao u 90. minutu kod 1:0 za Štutgart. Sada razmišljam samo o pobjedi i pravimo plan za osvajanje tri boda. U fudbalu postoje tri rezultata, svaki je moguć, a naš zadatak je cijeli plijen".

Stručni štab crno-bijelih je detaljno analizirao igru tima Armina Veha. Gledao je duele protiv Bohuma (2:0), Hamburga (0:2) i Kelna (1:3).

"Pojednostavljena analiza je da igraju napadački i kao i sve njemačke ekipe, imaju visoke i snažne igrače. Upravo u njihovim napadačkim talasima ćemo tražiti svoju šansu. Postoji više načina da se pobijedi, svejedno da li se igra sa trojicom, jednim ili bez špiceva".

Jokanović je ranije više puta naglašavao da iz igračkog iskustva zna da Nijemci znaju da se "takmiče".

"Imamo mlade igrače kojima je nedostajalo iskustva, strpljenja i znanja za takmičenje u utakmicama sa Fenerbahčeom i Sampdorijom. Sada smo sa te strane jači, jer smo nešto naučili i zaradili".

Šef struke crno-bijelih ne brine za psihološko stanje ekipe uoči utakmice u kojoj će biti autsajder.

"Nezadovoljstvo sam izrazio samo igrom na Banovom brdu. U svim drugim utakmicama, čak i u onim u kojima nismo pobijeđivali, ekipa nije padala na psihološkom planu. Uvijek smo igrali ofanzivno, od prvog do poslednjeg minuta, čak se ni protiv Sampdorije nismo povlačili niti tražili pobjedu 'preko 0:0'. Igrači su psihološki spremni i motivisani".

I za kraj, Jokanović je apostrofirao razliku između igranja protiv, na primjer, Hajduka iz Kule i Štutgarta.

"Svi koji se bavimo ovom profesijom sanjamo da budemo dio scenarija kakav će u četvrtak biti na areni 'Mercedes benc'. Igraćemo protiv ekipe čiji se igrači neće izležavati 30 odsto vremena, igraćemo fudbal. Moj posao ne dozvoljava pesimizam, da razmišljam o porazu, rekao bih da sam bolestan i ne bih putovao u Štutgart. Ja, klub i armija navijača očekujemo pobjedu", zaključio je Slaviša Jokanović.

Pored utakmice u Štutgartu, u četvrtak (20.45) će se u okviru grupe C igrati i u Liježu gdje će se sastati Standard i Sevilja. U drugom kolu slobodna je Sampdorija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC