• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Cijela je nacija - reprezentacija

Tomislav Karadžić, predsjednik FS Srbije, zadovoljan je stanjem u reprezentaciji od dolaska Radomira Antića za selektora.

 Karadžić: Cijela je nacija - reprezentacija Izvor: MONDO

On je apostrofirao cjelokupnu atmosferu koja se "razvila" oko nacionalnog tima, ali i povećan stepen regularnosti u domaćim takmičenjima.

Karadžić je i sumirao utiske poslije sjednica Izvršnog odbora FSS održanih u ponedeljak i utorak.

"Odbor za hitna pitanja proširen je sa nekoliko članova Saveza, kako bi se odluke donijele u kompletnom sastavu. Postignuti su dobri rezultati, ali ne samo na reprezentativnom nivou. Vlada zadovoljstvo onim što FSS radi. To može biti bolje, ali ostvarujemo planove i ciljeve koje smo zacrtali", rekao je Tomislav Karadžić.

Prvi čovjek srpskog fubala je dodao da je dolazak novog selektora bio dobar potez i da je atmosfera među igračima mnogo bolja.

"Antićev dolazak je pokrenuo pozitivnu atmosferu fudbala u Srbiji. Reprezentacija je postigla dobre rezultate, pogotovo na poslednje dvije utakmice. Mislimo da reprezentativci igraju mnogo bolje, optimisti su i vjerujem da će takva atmosfera donijeti rezultate. Organizuje se reprezentativni život u Srbiji i važno je da je nacija zadovoljna igrom".

Karadžić je istakao da je mlada reprezentacija plasmanom na Evropsko prvenstvo u Švedsku napravila veliki uspjeh.

Najbolja selekcija Srbije će igrati prijateljsku utakmicu sa Bugarskom, na kojoj će se Savo Milošević oprostiti od igranja u reprezentaciji, a u planu je i učešće na turniru na Kipru, gdje će, prema Karadžićevim riječima, selektor Antić imati priliku da provjeri mogućnosti fudbalera pred nastavak kvalifikacija.

Na sastanku IO donesena je odluka da se ukinu nagrade za pobjede, već će se premije isplaćivati po obezbjeđivanju plasmana na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Karadžić je naglasio da su to prihvatili fudbaleri svih selekcija.

Predsjednik FSS rekao je da su analizirane utakmice Jelen Superlige, Prve lige, Kupa Srbije i mečevi mlađih kategorija i da je regularnost na mnogo višem nivou.

"Svako svakoga može da pobijedi, regularnost je bolja nego što je bila, naročito kod glavnih sudija. Poslali smo sugestije i primjedbe sudijskim odborima posebno zbog pomoćnih sudija. Oni prave greške, i to ne jednom, a radi se o istim ljudima".

Karadžić je poručio da će se na kraju jesenjeg dijela šampionata analizirati kvalitet rada komesara, jer nikome nije, pa ni predsjedniku, zagarantovano mjesto.

"Moraju jače i čvršće da se analiziraju stvari na planu regularnosti i tu milosti nema. Bilo je grešaka, naročito u terminima odigravanja utakmica. Naša je obaveza regularnost i dobro funkcionisanje Saveza".

Savez sve čini kako bi kalendarsku godinu završio bez finansijskih gubitaka.

"Vladi i ministarstvu poslali smo projekat za izgradnju 'Kuće fudbala'. UEFA i FIFA su donirale 2,9 miliona evra i ukoliko se ne krene dalje sa tim projektom, taj novac će biti uložen u druge Saveze. Od 208 federacija pet nema kuće fudbala, a Srbija je među njima".

Vladi i ministarstvu je poslat i projekat o obezbjeđivanju finansijskih sredstava za nabavku reflektora na stadionima širom Srbije.

Na sjednici IO imenovana je komisija za sport koja će voditi računa o Zakonu o sportu i privatizaciji, kao i osam komesara koji će biti postavljeni na dužnosti u dogovoru sa regionalnim savezima.

Na pitanje novinara o situaciji oko bivšeg selektora Miroslava Đukića, Karadžić je odgovorio:

"To je pitanje za pravnike, ušli smo u proces rješavanja problema, naši i njegovi advokati razmjenjuju pisma i vidjećemo kako će se to završiti", zaključio je Tomislav Karadžić.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC