• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Sudija riješio derbi na Enfildu

Do četvrtog minuta nadoknade Atletiko Madrid je vodio protiv Liverpula, ali je onda Martin Hanson dosudio nepostojeći jedanaesterac...

 LŠ: Sudija riješio derbi na Enfildu Izvor: MONDO

Švedski arbitar Martin Hanson sačuvao je nepokorivost Enfilda... Nekoliko sekundi nedostajalo je da dom fudbalera Liverpula bude pokoren u Ligi šampiona poslije sedam mečeva, a onda je Hanson dosudio penal za domaći tim i žestoko oštetio Atletiko iz Madrida - 1:1 (0:1).

Kapiten crvenih Stiven Džerard bio je neumoljiv sa bijele tačke, a upravo poslije njegovog duela sa Perniom, sudija je odlučio da pokloni penal ekipi Rafaela Beniteza. Način na koji je Džerard, inače momak besprekornog ponašanja na terenu, pao poslije duela sa lijevim bekom Madriđana, ne ide u prilog njegovom viteštvu.

Prije toga, Hanson u dva navrata nije dosudio čiste penale za Atletiko. Oba puta, rukom je u svom šesnaestercu igrao stoper domaćih Džejmi Karager. Nije namerno, ali je direktno uticao na akcije protivnika, naročito u drugom slučaju, kada je zaustavio pas Forlana ka Agueru, koji je bio usamljen pred golom Rejne.

Ruku na srce, po tom osnovu, Hanson je prvo trebalo da dosudi najstrožu kaznu za Liverpul, kada je rukom pred svojim golom igrao Perea.

Kada je već u sva tri navrata pokazao rukama da se igra nastavi, onda nije smeo da dosudi ni penal u nadoknadi vremena, kada su se dvojica fudbalera sudarila u vazdušnom duelu na ivici kaznenog prostora gostiju.

Bilo kako bilo, Liverpul je ostao neporažen, baš kao i Atletiko Madrid, koji nije uspeo pobedom u Engleskoj da preseče niz od neverovatna četiri poraza u Primeri.

Vodeći gol za "jorgandžije" sa Visente Kalderona postigao je Argentinac Maksi Rodrigez u 38. minutu. Njega je divno uposlio desni bek Heitinga, a Maksi je loptu u punom trku primio levom, a potom desnom iz neposredne blizine prevario Pepea Rejnu.

Dete Atletiko Madrida, a sada idol navijača Liverpula, Fernando Tores gledao je meč sa tribina i bio je prilično hladan, mada se na kraju obradovao golu svog kapitena.

U drugom susretu Grupe D, Marsej je prve bodove u takmičenju osvojio na svom Velodromu i to na impresivan način. Poslije tri uzastopna poraza, usljedio je sladak trijumf nad PSV Ajndhovenom - 3:0.

Poslije prvih osam mečeva 4. kola, timovi Barselone i Sportinga iz Lisabona osigurali su plasman u osminu finala na proleće. Do kraja, u Grupi C, Barsa i Sporting će se boriti za prvo mesto i prednost domaćeg terena u nok-aut fazi, a Šahtjor i Bazel za treće mjesto, koje vodi u Kup UEFA.

Barsa je u utorak uveče vjerovatno poobarala milione tiketa širom Evrope. U prethodnom kolu, Katalonci su se prošletali kroz Bazel, u 39. minutu bilo je 5:0, a onda u meču sa istim timom na svom terenu svega - 1:1.

To je iskoristio lisabonski Sporting, koji je golom Derleja porazio Šahtjor i, najviše zbog loših rezultata Ukrajinaca i Švajcaraca bukirao mesto među 16 najboljih.

U svim ostalim grupama sve je, osim riješeno.

U Grupi A, Roma je pronašla svetlo u tunelu, ali će za izlazak iz mraka biti neophodno još mnogo pobeda u nastavku sezone, nalik ovoj protiv Čelsija - 3:1 na Olimpiku. Pomalo nezainteresovane goste, usresređene na Premijer brige, načeo je Kristijan Panući, a dokusurio Mirko Vučinić sa dva gola na početku drugog poluvremena.

Do kraja meča, tim iz Londona uspeo je da postigne jedan gol, za šta je zaslužan bio Džon Teri i zaradi jedan crveni karton, za šta je odgovoran Deko.

U drugom susretu iste grupe, Bordo je i drugi put uzastopno pobedio rumunskog šampiona Kluž, ovog puta u gostima - 1:2. Žirordinci sada imaju isti broj bodova kao i Roma, šest, a očekuje ih međusobni susret na Olimpiku.

Na Kipru, umalo novo čudo!

Veliki Inter Žozea Murinja spašen je u 80. minutu, golom najubojitijeg strelca Serije A u poslednjih nekoliko godina Hulija Rikarda Kruza. Argentinac ima ubedljivo najbolji prosek postignutih golova u poređenju sa vremenom koje kao večita rezerva provodi na terenu, ali je nebrojeno puta presudio meč u korist Intera - 3:3.

Anortozis, tim koji je u kvalifikacijama pregazio Olimpijakos, potom u grupnoj fazi i Panatinaikos, ovog puta bio je nadomak nove senzacije, ali je Kruz postavio remi.

Prije toga, Inter je dva puta vodio, sa 1:0 i 2:1, ali je domaći tim od 50. minuta imao rezultat koji je garantovao tri boda i večnu slavu, bar u svojoj zemlji.

Ovako, neroazuri su ostali na čelu Grupe B, u kojoj je iste večeri Verder iz Bremena pregažen na svom terenu od strane Panatinaikosa. Do poluvremena 0:0, a onda - 0:3. Fenjer u rukama fudbalera sa Vezera... Ko bi rekao?

REZULTATI 4. KOLA LIGE ŠAMPIONA:

GRUPA A

Roma - Čelsi 3:1 (1:0)
/Panući 34, Vučinić 48, 58 - Teri 75/

Kluž - Bordo 1:2 (1:2)
/Dani 9 - Gorkuf 6, Vendel 38/

TABELA: Čelsi 7, Roma 6, Bordo 6 Kluž 4.

GRUPA B

Anortozis - Inter 3:3 (2:2)
/Bardon 31, Panagi 45, Frusos 50 - Baloteli 13, Materaci 44, Kruz 80/

Verder - Panatinaikos 0:3 (0:0)
/Mancios 58, Karagunis 70, Ciolis 83/

TABELA: Inter 8, Anortozis 5, Panatinaikos 4, Verder 3.

GRUPA C

Barselona - Bazel 1:1 (0:0)
/Mesi 62 - Derdijok 82/

Sporting - Šahtjor 1:0 (0:0)
/Derlei 73/

TABELA: Barselona 10, Sporting 9, Šahtjor 3, Bazel 1.

GRUPA D

Liverpul - Atletiko M. 1:1 (0:1)
/Rodrigez 37 - Džerard penal 90+4/

Marsej - PSV 3:0 (1:0)
/Kone 30, Nijang 63, 71/

TABELA: Liverpul 8, Atletiko 8, Marsej 3, PSV 3.

U SRIJEDU (20.45):

GRUPA E: Alborg - Viljareal, Seltik - Mančester junajted. TABELA: Mančester 7, Viljareal 7, Seltik 1, Alborg 1.

GRUPA F: Fiorentina - Bajern, Lion - Steaua. TABELA: Bajern 7, Lion 5, Fiorentina 2, Steaua 1.

GRUPA G: Arsenal - Fenerbahče, Dinamo Kijev - Porto. TABELA: Arsenal 7, Dinamo 5, Porto 3, Fenerbahče 1.

GRUPA H: BATE Borisov - Zenit, Real Madrid - Juventus. TABELA: Juventus 7, Real 6, BATE 2, Zenit 1.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC