• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Nije važno samo učestvovati

Ko je brži Mercedes ili Folksvagen? Kladionice veliku prednost daju Mercesesu, ali...

 PARTIZAN: Nije važno samo učestvovati Izvor: MONDO

Crno-bijeli će u četvrtak (18.00 h) pokušati na naprave iznenađenje na "Mercedes benc" areni u Štutgartu i savladaju prepreku na putu do cilja - plasmana u šesnaestinu finala Kupa UEFA.

U Štutgart su stigli u srijedu, u ranim popodnevnim satima, a pred put su u kofere spakovali hrabrost i optimizam.

"Idemo na sva tri boda, mada bih bio zadovoljan i remijem. Time bi nam se otvorio prostor da u naredne dvije utakmice tražimo prolaz dalje", rekao je Ivan Stevanović, za "Sportski Žurnal".

Šampion Srbije u prvom kolu grupe C načinio veliki korak unazad, porazom od Sampdorije u Humskoj. Ipak, desni bek Partizana plijeni optimizmom i uvjerava da njegov tim može do pobijede u Štutgartu.

"Ne znam zašto, ali tako će biti! Ne govorim to da bih ulivao lažnu nadu, već zato što smo od Italijana izgubili - nezasluženo".

Stevanović ne misli da su "švabe" kvalitetniji rival.

"Ne bi trebalo da ih potcijenimo, a čini mi se da bismo više pogriješili ako bismo ih precijenili. Naša šansa za povoljan rezultat su realne. Osim što je favorit na papiru, protivniku ne priznajem da je jači, sve će se vidjeti na terenu", završio je Ivan Stevanović.

Trener Slaviša Jokanović je iznio stav da, bez obzira koliko napadača bude u timu, da će Partizan ići na pobjedu. Isto mišljenje ima i iskusni Veljko Paunović.

"Ne umijemo da igramo na neriješeno, jer kada u meč uđete sa željom da ostvarite remi, to je samo priprema za poraz. Pokušaćemo da iznenadimo Štutgart i pokažemo da nismo slučajno u Ligi UEFA. Istina je da smo porazom od Sampdorije sebi otežali posao za plasman u nastavak takmičenja, ali ne odustajemo. Imamo kvalitet, i to ćemo pokazati", poručio je Paunović za "Kurir".

Paunović je svojevremeno igrao u Bundes ligi, bio je član Hanovera.

"Nijemcima ne treba da se suprotstavljamo atletski, već intelektom i pametnom igrom pokušamo da dođemo do rezultata koji nam odgovara. Rekao sam da ne idemo da osvojimo bod, nego sva tri, ali ukoliko razvoj događaja na terenu bude bio takav, možda bi nam i neriješen ishod odgovarao. Mislim da je poslije 23 godine došlo vrijeme da srušimo lošu tradiciju u duelima protiv njemačkih klubova", jasan je Paunović.

Još agresivniji u najavi dobrog rezultata je crno-bijeli Brazilac, Žuka.

"Nije važno samo učestvovati, nego mora i da se pobjeđuje. Fudbal slavi pobjednike, osvajače trofeja, a ne one koji samo igraju. Znamo da će biti teško, jer je protivnik jak, ali mislim da možemo da ga dobijemo. Štutgart igra kod kuće, favorit je, ali nekad odlučuju i inspiracija, sreća, ne samo kvalitet. Ipak, moramo da odigramo najbolje što umijemo, na način koji smo pokazali na najjačim utakmicama ove sezone", podvukao je Žuka za "Novosti".

Očekuje se da će Jokanović "u vatru" poslati sledeći tim: Božović - Stevanović, Đorđević, Knežević, Obradović - Fejsa, Žuka, Tošić, Moreira - Paunović - Dijara.

Na centru će se naći češka sudijska trojka predvođena Pavelom Kralovecom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC