• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA UEFA: Kazna stigla u finišu

Partizan porazom u Štutgartu 2:0 sveo šanse za prolaz dalje na minimum.

 LIGA UEFA: Kazna stigla u finišu  Izvor: MONDO

Partizan je i sedmi put poražen na njemačkom tlu. Ovaj put, popio je dvije gorke gorku pilule protiv Štutgarta zahvaljujući pogocima Marija Gomeza u 76. i 80. minutu.

Time su se šanse crno-bijelih da će dočekati proljeće u Evropi svele na teoriju, jer poslije dva kola nemaju nijedan bod. "Švabe" su trijumfom uknjižile "trojku" poslije startnog poraza u Sevilji i istakle ozbiljnu kandidaturu za jedno od prva mjesta u grupi C Lige UEFA.

Trener Partizana Slaviša Jokanović je izveo očekivani sastav izuzev što je priliku pružio Radosavu Petroviću umjesto do sada standardnom, Ljubomiru Fejsi.

Na drugoj strani, Armin Veh je promiješao karte. Strateg Štutgarta nije mogao da računa na povrijeđene Bašturka i Bularuza i bolesnog Kadeiru. Kapitena Hiclšpergera je ostavio na klupi zbog loše forme, a Kakaua jer se nije u potpunosti oporavio, ali ih je obojicu kasnije ubacio u igru.

Prvo poluvrijeme je bilo čudno, igralo se u talasima. Crno-bijeli su u meč ušli bojažljivo, nesigurno, ali su ipak prvi stvorili šansu. Međutim, Dijara je oklijevao i Manjan je izblokirao njegov šut.

A onda je, od 13. do 21. minuta, na terenu postojao samo jedan tim - Štutgart.

Što u tom periodu domaćin nije vodio sa nekoliko golova razlike, crno-bijeli mogu da zahvale nepreciznom Mariki, koji je dva puta glavom šutirao preko gola, stativi, koja je osujetila namjeru Laniga da sa pet metara zatrese mrežu, i golmanu Božoviću, koji je pravovremeno izletio Gomezu u noge.

Kao da su se zatim fudbaleri Partizana trgli i shvatili da "švabe" nisu bauk. Počeli su opasno da prijete i mogu da žale što tada nisu došli do vođstva.

Dijara je petom sjajno proigrao Bogunovića, koji je iskosa sa lijeve strane tukao preko gola, baš kao i kasnije Tošić sa suprotne strane šesnaesterca.

Organizovali su gosti još nekoliko kontranapada, ali realizacija je izostala, jer su se svaki put "prekombinovali".

Na kraju prvog poluvremena, rivali su bili izjednačeni po broju šuteva ka golu - po osam.

Scenario je na početku drugog poluvremena bio kao preslikan iz prvih 45 minuta.

Prvi je zaprijetio Dijara, pokušao je iskoristi konfuziju u defanzivi domaćina, ali je šutirao mlako, pa je lopta postala lak plijen za Lemana.

Kao po pravilu, uslijedila je zatim ofanziva "švaba", ali za razliku od prvog dijela utakmice, u finišu je izostala "rekontra" Partizana.

Kao i protiv Sampdorije, igrači Slaviše Jokanovića su pokazali da nemaju dovoljno snage da se 90 minuta nose sa ozbiljnim evropskim ekipama.

To je kaznio Mario Gomez i u 76. minutu nagovijestio rasplet. Sa 18 metara je naciljao kroz noge Nenadu Đorđeviću, koji je imao namjeru da ga izblokira. Lopta je milimetarski precizno skliznula uz lijevu stativu u mrežu Božovićevog gola - 1:0.

Samo četiri minuta kasnije bilo je 2:0. Lopta se odbila od Kneževića, stigla do Gomeza, koji je sa Đorđevićem na leđima zakoračio u šesnaestarac Partizana i ponovo bio neumoljiv.

To je bio konačan rezultat iako je demoralisane fudbalere Partizana mogao kasnije da kazni i Kakau, mada je i Đorđević u posljednjim trenucima umalo ublažio poraz, ali je bio za malo neprecizan.

Ivan Obradović je u Štutgartu dobio žuti karton, što mu je treći u tekućem ciklusu takmičenja, pa neće moći da igra u trećem kolu grupe C Lige UEFA, 27. novembra, kada Partizan dočekuje Standard.

Štutgart - Partizan 2:0 (0:0)

STRELAC: 1:0 - Gomez u 76, 2:0 - Gomez u 80. minutu.

ŠTUTGART: Leman - Treš, Taski, Delpjer, Manjan - Elson (od 79. Boka), Pardo, Lanig, Hilbert (od 63. Hiclšperger) - Marika (od 67. Kakau), Gomez.

PARTIZAN: Božović - Stevanović, Đorđević, Knežević, Obradović - Žuka (od 83. Fejsa), Petrović - Tošić, Moreira, Bogunović (od 75. Paunović) - Dijara.

STADION: "Mercedes benc arena". GLEDALACA: 20.000. SUDIJA: Pavel Kralovec (Češka). ŽUTI KARTON: Hilbert (Štutgart), Obradović, Knežević (Partizan).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC