• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Zvezda sprema osvetu Novosađanima

Crvena zvezda u subotu u derbiju 12. kola Superlige dočekuje Vojvodinu na "Marakani", Partizan ide u Zrenjanin na noge Banatu.

 SL: Zvezda sprema osvetu Novosađanima Izvor: MONDO

Fudbalski Superligaši su obrnuli prvi krug. Ovog vikenda kreću revanši, a veliku želju da se revanširaju Vojvodini za poraz na startu sezone u Novom Sadu (2:0) imaju fudbaleri Crvene zvezde.

U derbiju 12. kola, u subotu, beogradski dočekuju novosadske crveno-bijele na "Marakani", a meč počinje u 16.30.

"Utakmica sa Vojvodinom bi, što se tiče daljeg toka šampionata, za nas mogla da bude i krucijalna, jer bismo se u slučaju pobjede sutrašnjem protivniku približili na bod zaostatka", rekao je Janevski.

"U goste nam dolazi ekipa iz vrha srpskog fudbala. Trudićemo se da ne dozvolimo novo iznenađenje. Svjestan sam činjenice da je Vojvodina izgubila na četiri od pet gostovanja, ali statistika ne smije da nas zavara", naglasio je makedonski trener.

Ukoliko tim Čedomira Janevskog uspije da, poslije Rada prošle subote (2:0), savlada i Vojvodinu, prići će direktnom rivalu na samo bod zaostatka.

"Od mene se traži da osvojim jedan trofej, odnosno da u prvenstvu budem barem drugi. Niko mi to nije rekao, ali osjećam to i sam sebi sam nametnuo taj pritisak. Ako si u Crvenoj zvezdi moraš da razmišljaš o trofejima", dodao je Janevski.

Šampion vida rane

Dan kasnije, u Zrenjaninu svoju prednost od pet bodova nad Vojvodinom i osam nad Crvenom zvezdom, pokušaće da odbrani šampion Partizan, izmoren od bitke sa Štutgartom u četvrtak uveče.

Crno-bijeli su u finišu meča na "Mercedes-Benz Areni" poklekli i zabilježili drugi uzastopni poraz u Ligi UEFA (0:2), tako da im u nedjelju neće biti nimalo lako da pobedom prekinu niz loših rezultata u oktobru i početkom novembra.

Od 5. oktobra i pobjede nad Crvenom zvezdom u gostima (2:0), tim Slaviše Jokanovića pobijedio je samo Jagodinu na svom terenu istim rezultatom. U međuvremenu, crno-bijeli su igrali neriješeno sa Javorom i Hajdukom, a izgubili od Čukaričkog, Sampdorije i Štutgarta.

Banat je i na Topčiderskom brdu, 16. avgusta, bio tvrd orah za šampiona. Bilo je samo 1:0, tako da će meč u Zrenjaninu biti sve, samo ne lak posao za Partizan.

PAROVI 12. KOLA JELEN SUPERLIGE:

Subota u 13.30:

Hajduk-Napredak
Jagodina - OFK Beograd
Čukarički - Borac
Javor - Rad

Subota u 16.30:

Crvena zvezda - Vojvodina

Nedelja u 13.00:

Banat - Partizan

TABELA: Partizan 26, Vojvodina 21, OFK Beograd 18, Crvena zvezda 17, Javor 17, Jagodina 16, Čukarički 13, Hajduk 13, Banat 12, Borac 10, Napredak 8, Rad 8 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC