• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laković: Neka pehara Splićanima

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković ističe da Hajduk iz Splita može da zadrži pehar namijenjen osvajaču Kupa bivše SFRJ.

 Laković: Neka pehara Splićanima  Izvor: MONDO

Splićani su poslednji osvajači Kupa maršala Tita, u sezoni 1990/91, a prije nekoliko dana su trofej prvi put izložili na uvid javnosti. Pehar je bio sakriven 17 godina, iz straha da bi u slučaju bankrota kluba mogao da uđe u stečajnu masu.

"FSS je pravno gledano nasljednik bivšeg FS Jugoslavije i po tome pehar pripada našoj federaciji. Međutim, mi nećemo tražiti od Hajduka da nam ga vrati. Prošlo je dosta vremena, imamo novo takmičenje, Lav kup Srbije, imamo drugi trofej... Ne želimo da se vraćamo u prošlost", rekao je Laković za "Sportski žurnal".

Interesantno je da se u Splitu nalazi još jedan dragocieni trofej iz vremena zajedničke države. To je "Politikin" pehar namenjen prvaku SFRJ u košarci, kojeg je proljeća 1991. osvojio i potom zadržao tadašnji tim Pop 84.

Fudbalski kup maršala Tita najčešće je osvajala Crvena zvezda - 12 puta. Splitski Hajduk ima devet naslova, zagrebački Dinamo sedam, Partizan pet, OFK Beograd četiri, a mostarski Velež i Rijeka po dva.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC