• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ENGLESKA: Nasri "istjerivač đavola"

Arsenal u derbiju 12. kola Premijer lige savladao Mančester junajted 2:1

 ENGLESKA: Nasri "istjerivač đavola"  Izvor: MONDO

U derbiju 12. kola Premijer lige Arsenal je savladao Mančester junajted 2:1 i preuzeo treće mjesto na tabeli sa 23 boda, dva više od Mančestera, koji ima i meč manje.

Pobjeda je došla kao melem na ranu igračima, treneru i navijačima Arsenala.

Prije meča, Arsena Venger se prvi put u 12 godina koliko vodi "tobdžije" suočio sa medijskim spekulacijama kako mu se sprema otkaz zbog forsiranja mladih igrača i fudbala lijepog za oko koji ne donosi rezultate.

Venger ih je pobjedom nad ljutim rivalom umirio. Arsenal je igrao svoju igru, a tvorci pobjede upravo su bili mladi igrači, prije svih 21-godišnjaci, Fabregas i dvostruki strijelac Nasri.

Meč je za domaćina došao u teškom trenutku. Venger nije mogao da računa na povrijeđene Adebajora i Ebuea, suspendovanog Van Persija.

U prethodnim utakmicama Arsenal je remizirao sa Totenhemom u Premijer ligi i Fenerbahčeom u Ligi šampiona, a poražen je od Stouka. Na drugoj, strani imao je protivnika, koji je u odličnoj formi.

Od mogućih 18 bodova u prethodnih šest kola tim Aleksa Fergusona osvojio je 16. Poraz od Arsenala je tek drugi ove sezone za Mančester, prethodno je poražen samo od Liverpula.

Arsenal je poveo preko francuskog reprezentativca Samira Nasrija.

Fabregas je iskosa sa desne strane izveo slobodan udarac, Berbatov je glavom izbacio loptu na ivicu šesnaesterca gdje je bio Nasri, koji je šutirao iz prve, a lopta je na putu ka golu okrznula Nevila, što je bilo dovoljno da iznenadi Van der Sara.

Prije postignutog gola Mančester je bio bolji, stvarao je šanse pred golom Almunije, ali nije mogao da ga savlada.

Već u uvodu meča indirektan udarac za goste izveo je Anderson, odbijena lopta stigla je do Kerika, koji je neometan šutirao pored gola.

U 18. minutu gosti su izveli akciju u stilu tima Arsena Vengera. Lopta je išla od noge do noge tako da je Ronaldo prošao po desnom krilu i uposlio slobodnog Runija, koji je sa "penaltika" poslao loptu preko gola.

Arsenal je u prvom dijelu uglavnom prijetio iz kontri i polukontri preko brzonogih Tea Volkota i Samira Nasrija.

Na startu drugog poluvremena novi šok za igrače Aleksa Fergusona. Fabregas je okružen trojicom igrača na sredini terena uspio da proigra Nasrija, koji je slično kao i kod prvog gola, bez razmišljanja, šutirao i rezantnim udarcem postigao drugi gol.

Kod ovog gola Nemanja Vidić je zakasnio da izblokira šut igrača, koji je ljetos stigao iz Olimpik Marseja.

Gosti su već u narednom napadu imali priliku. Ronaldo je iz prve šutirao poslije centaršuta Kerika, ali nije pogodio okvir gola.

Do kraja se igralo otvoreno na obe strane, ali bez prilika za gol. Ferguson je u finišu pokušao izmjenama nešto da promijeni. U igru su ušli veteran Rajan Gigs, Karlos Tevez i Rafael Da Silva umesto Runija, Andersona i Nevila.

Upravo je Rafael nakon centaršuta Gigsa postigao gol za goste. I to kakav.

Igrač koji je stigao iz Fluminensea, prvenac u dresu evropskog prvaka je postigao tako što je loptu primio na grudi i potom je zakucao u gol Arsenala.

Na drugoj srani, i Venger je uveo trojicu novih igrača. Umjesto golmana Almunije, koji je igru morao da napusti nakon sudara sa Kerikom, ušao je Fabijanski, Song je zamijenio Tea Volkota, koji još nema snage za čitav meč, dok je Kolo Ture je u igru ušao umjesto Diabija.

Liverpul na vrhu!

Liverpul se pobjedom nad VBA (3:0) ponovo osamio na vrhu tabele engleske Premijer lige.

Tri boda viška mogla bi poslije kompletiranja kola da ostanu na kontu Redsa, pošto drugoplasirani Čelsi u nedelju gostuje Blekburnu, koji nije lak zalogaj na svom "Evud Parku".

Golove na "Enfildu" postigao je Irac Robi Kin u 34. i 43. minutu, što su njegovi prvi pogoci u engleskom prvenstvu. Trijumf je u sudijskoj nadoknadi potvrdio Španac Alvaro Arbeloa.

Poslednji meč subotnjeg programa obilježio je i povratak drugog Španca Fernanda Toresa poslije skoro mjesec dana oporavka od povrede.

El Ninjo je povredu butnog mišića zadobio sredinom oktobra u pobjedi Španije na gostovanju Belgiji (2:1) u Briselu, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

U sjenci derbija u terminu od 16 časova odigrana su još tri meča Premijer lige, a gosti su ostavrili maksimalan učinak.

Hal siti, najveće iznanađenje dosadašnjeg dijela prvenstva, doživio je treći uzastopni poraz. Nakon velikana Mančestera i Čelsija, bodove protiv Hala osvojio je i Bolton.

Everton i Portsmut su na sličan način, golovima u finišu, došli do bodova na gostovanju Vest Hemu odnosno Sanderlenu.

Džermejn Defo je u 90. minutu iz jedanaesterca donio trijumf Portsmutu nad Sanderelendom - 2:1. To je prva pobjeda legende Arsenala Tonija Adamsa na klupi "pompejaca".

Everton je za samo pet minuta golovima Leskota i Sahe preokrenuo vodjstvo Vest Hema (1:3).

Rezultati 12. kola:

Arsenal - Mančester 2:1
(Nasri 23, 47 - Rafael 89)

Vigan - Stouk 0:0

Hal - Bolton 0:1
(Tejlor 50)

Sanderlend - Portsmut 1:2
(Sise 4-Belhadj 51, Defo 90p)

Vest Hem - Everton 1:3
(Kolison 62-Leskot 83, Saha 85,88)

Liverpul - VBA 3:0
/Kin 34, 43, Arbeloa 90/

Nedelja, 9. novembar:

14:30 Blekburn - Čelsi
16:00 Aston Vila - Midlzbro
16:00 Mančester Siti - Totenhem
17:00 Fulam - Njukasl


Tabela: Liverpul 29, Čelsi 26 (-1), Arsenal 23, Mančester junajted (-1) 21, Aston Vila 20 (-1), Hal 20, Everton 18, Portsmut 17, Bolton 14, Midlzbro 14 (-1), Stouk 14, Mančester Siti 13(-1), Vest hem 13, Blekburn 13 (-1), Vigan 12, Njukasl 12 (-1), Sanderlend 12, Fulam 11 (-2), VBA 11, Totenhem 9 (-1).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC