• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Konačno Zvezda!

Crvena zvezda je konačno zasijala.

 SL: Konačno Zvezda! Izvor: MONDO

Izabranici Čedomira Janevskog su savladali Vojvodinu - 3:1 (2:0) i domogli se trećeg mjesta na tabeli Superlige, koje dijele sa Javorom, sa po 20 bodova.

Delije su poslije mnogo vremena uživale, a posebno ih je razgalilo izdanje Klea. Brazilac je bio jedna od ključnih karika u pobjedi, a prethodno, ovdašnja fudbalska javnost nije bila upoznata sa njegovim kvalitetima.

Domaćin je poveo već u 14. minutu. Koroman je izbjegao ofsajd zamku, prihvatio dubinsku loptu, obišao golmana Brkića i iskosa sa desne strane naciljao metu - 1:0.

Oko četiri hiljade gledalaca nije dugo čekalo na novi pogodak. U 26. minutu ponovo je Koroman primio dug pas, pronašao Klea u srcu šesnaestarca Vojvodine, Brazilac je glavom asistirao Tričkovskom kome nije bilo teško da sa pet metara zakuca loptu u mrežu - 2:0.

Rezultatsku neizvjesnost je vratio Aleksić (59. minut). Iskoristio je centaršut Popovića i pravovremeno reagovao ispred Markovića - 2:1.

Međutim, neizvjesnost je potrajala samo tri minuta jer je kapiten Zvezde u svom stilu razriješio svaku dilemu.

Kontranapad su izveli Lazetić i Koroman, lopta je stigla do Klea, koji se zagradio i poslužio Milijaša na ivici šesnaestarca. Uslijedio je precizan, neodbranjiv šut po zemlji - 3:1.

"Zvezda je zasluženo pobijedila. To je bila njena najbolja igra u sezoni. Napravili smo dva velika kiksa kod prva dva gola i kasnije smo morali da jurimo rezultat. I kad smo uspjeli da smanjimo, iz naše šanse je proistekla kontra Zvezde iz koje je zapečaćen meč", ocijenio je Dragan Radojičić, prvi stručnjak Vojvodine.

I trener Zvezde, Čedomir Janevski, se složio sa ocjenom da je njegov tim odigrao najbolji meč.

"Posebno mi je drago što su igrači bili smireni i kod 2:0, što je nezgodan rezultat, jer tjera na opuštanje. Isto je bilo i kad smo primili gol, a sve pogotke smo postizali u idelnim trenucima. Žao mi je što Kleo i Tričkovski nisu iskoristili šanse u finišu prvog poluvremena, jer bi utakmica već tada bila rješena", izjavio je Janevski.

Novi napadački tandem Kleo - Tričkovski je iskoristio priliku.

"Imam pet napadača i svi dobijaju šansu. Činjenica je da su je Kleo i Tričkovski iskoristili, ali će je i drugi ponovo dobiti".

Makedonski stručnjak je imao i zamjerke na igru sunarodnika.

"Tričkovski je igrao dobro, ali je često u finišu akcija griješio i upropastio nekoliko kontri", zaključio je Čedomir Janevski.

Jelen Superliga, 12. kolo:

Hajduk - Napredak 1:0
(Živanović 76)

Jagodina - OFK Beograd 2:0
(Spasojević 58, 74)

Čukarički - Borac 0:1
(Kocić 58)

Javor - Rad 1:0
(Simić 55)

Crvena zvezda - Vojvodina 3:1
(Koroman 14, Tričkovski 26, Milijaš 62 - Aleksić 59)

Nedelja u 13.00:

Banat - Partizan

TABELA: Partizan (-1) 26, Vojvodina 21, Crvena zvezda 20, Javor 20, Jagodina 19, OFK Beograd 18, Hajduk 16, Čukarički 13, Borac 13, Banat (-1) 12, Napredak 8, Rad 8 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC