• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FRANCUSKA: Pobjeđuju lideri, ali i fenjeraš

Vodeći timovi Francuske zabilježili su pobjede u 13. kolu šampionata. Ali, pobijedio je i poslednji tim lige…

 FRANCUSKA: Pobjeđuju lideri, ali i fenjeraš  Izvor: MONDO

Lider Olimpik Lion slavio je minimalnu pobjedu u Kneževini protiv Monaka (1:0) i zadržao četiri boda razlike u odnosu na imenjaka iz Marseja, koji je bez većih problema prošao gostovanje Grenoblu (3:0).

Trećeplasirani Bordo na svom terenu savladao je Okser (2:0), a ovo kolo obilježila je i prva pobjeda fenjeraša Sošoa, kojom ipak nije uspio da pobjegne sa dna tabele.

Četa Erika Geretsa je status najefikasnijeg tima lige opravdala već u prvom poluvremenu utakmice u Grenoblu, gdje su dosadašnju kvotu od dva gola po meču, osigurali Haim Ben Arfa i Aruna Kone do kraja prvog poluvremena. Benoa Šejru je u finišu meča potvrdio pobjedu tima sa Velodroma.

Srpski internacionalac Milivoje Vitakić igrao je svih 90 minuta za domaće, koji vodi bosanski trener Meša Baždarević, dok je sin Zorana Čave Dimitrijevića, legende Partizana i zagrebačkog Dinama, Miloš, odigrao drugo poluvrijeme.

Poslednji Sošo, zabilježio je prvu pobjedu u šampionatu protiv Le Mana (2:1). Žuto-crni lavovi su na svom "Bonalu" prvi stigli do prednosti golom Santosa. Izjednačio je Andre Paulo u finišu prvog dijela, da bi prvi trijumf domaćima u 69. minutu donio rezervista Budebouz.

Minimalne pobjede ostvarili su do ovog kola pretposlednji Avr u gostima kod Kaena, odnosno Nica na vrućem terenu u Lorijenu.

U poslednjoj utakmici subotnjeg programa, Nant je remizirao na svom stadionu sa Tuluzom (1:1). "Kanarinci" su golom Muleka stigli do prednosti već u petom minutu, ali je 14. minuta kasnije Žinja osigurao bod ekipi Alana Kazanove, koja s Nicom dijeli četvrtu poziciju.

Nantu je ovo treći ovosezonski remi, kojim su malo pobjegli od opasne zone, ali ih od poslednjeg mjesta na tabeli odvajaju samo tri boda.

U redovima domaćina, poslednjih desetak minuta odigrao je Stefan Babović, dok je Filip Đorđević kompletan meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

REZULTATI 13. kola

Bordo - Okser 2:0
/Kavenagi 70, Čamak 75/
Kaen - Avr 0:1
/Diuze 83/
Grenobl - Marsej 0:3
/Ben Arfa 4, Kone 32, Šejru/
Lorijen - Nica 0:1
/Ehouafni 24/
Monako - Lion 0:1
/Fred 55/
Sošo - Le Man 2:1
/Santos 30, Budebouz 69 - Andre 44/
Nant - Tuluz 1:1
/Mulek 5 - Žinja 19/

U nedelju:

PSŽ - Lil
Sent Etjen - Ren
Valensijen - Nansi

TABELA: Lion 30, Marsej 26, Bordo 24, Nica 22, Tuluz 22, Lil 20 (-1), Ren 19 (-1), Grenobl 19, Le Man 18, PSŽ 17 (-1), Kaen 17, Okser 16, Monako 16, Lorijen 13, Nansi (-1) 12, Nant 12, Avr 11, St Etijen 10 (-1), Valensijen 9 (-1), Sošo 9 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC