• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Mihajlović debitovao remijem

Brazilac Sisinjo, inače desni bek Rome, spasio je poraza legendu srpskog fudbala Sinišu Mihajlovića na njegovom debiju u ulozi prvog trenera.

 SERIJA A: Mihajlović debitovao remijem Izvor: MONDO

Njegova Bolonja je u subotu uveče izborila vrijedan bod u borbi za opstanak u Seriji A.

U meču 10. kola kalča, Roma je na Renato Dalari vodila do prvog minuta nadoknade, kada je Mihajlović naredio potpunu ofanzivu na gol gostiju. Hrabrost se isplatila, a najzaslužniji za to bio je Sisinjo, koji je zakucao glavom loptu u svoju mrežu, na centaršut Marka Di Vaja - 1:1.

Rezervni golman Rome, Artur Kuzmao nije imao šanse...

Vođstvo Romi i priliku da prvi put u ovogodišnjem prvenstvu ostvari pobjedu na gostovanju donio je kapiten Frančesko Toti u 68. minutu. On je koljenom primio loptu u šesnaestercu Bolonjeza, tako da je momentalno izbacio trojicu čuvara iz igre i onda iz neposredne blizi savladao bivšeg saigrača Antonjolija - 1:0.

Bio je to 167. gol na 400. ligaškoj utakmici legende italijanskog fudbala.

Do ovog kola, vučica je na pet gostovanja zabilježila isto toliko poraza!? Na drugoj strani, Bolonja je i dalje bez pobjede kod kuće, sa samo tri remija.

Čini se da poslije meča nijedan tim nije bio zadovoljan bodom. Roma rasplet u 10. kolu u nedelju čeka sa svega osam bodova i utakmicom manje, dok je Bolonja i dalje u zoni koja vodi u Seriju B sa sedam bodova.

Mihajlović je, poslije dvije godine u ulozi asistenta Robertu Manćiniju u Interu, prvi put samostalno vodio ekipu, a priliku za to od uprave Bolonje dobio je poslije prošlonedeljnog debakla tima u duelu sa Kaljarijem (1:5). Zbog toga je Danijele Arigoni dobio otkaz.

Nastavak sezone pokazaće da li će nekada temperamentni fudbaler, a sada hladnokrvni trener uspjeti da spasi Bolonju povratka u drugoligaško društvo poslije samo jedne sezone u eliti. U to je ubijeđena vlasnica tima Frančeska Menarini, koja je u loži sjedila odmah pored koleginice, vlasnice Rome Rozele Sensi.

Inače, njih dvije su prve žene na čelu italijanskih prvoligaša od kada se lopta prvi put zakotrljala na Apeninima krajem 19. vijeka.

Prije toga, odigran je meč u Torinu, gdje Palermo poslije Juventusa nije uspio da pobijedi i drugi torinski klub. Torino je golom Samjuela u 89. minutu kaznio neposlušnost veziste Sicilijanaca Noćerina, koji je šest minuta ranije isključen - 1:0.

REZULTATI 10. KOLA SERIJE A:

Torino - Palermo 1:0 (0:0)
/Samuel 89/

Bolonja - Roma 1:1 (0:0)
/Sisinjo autogol 90+1 - Toti 68/

U nedelju (15.00):

Katanija - Kaljari
Kjevo - Juventus
Fiorentina - Atalanta
Đenova - Ređina
Inter - Udineze
Lacio - Sijena
Napoli - Sampdorija
Leće - Milan (20.30)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC