• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Partizan slavi Bogunovića

Partizan je pobijedio! To je jedina značajna vijest iz Zrenjanina gdje je odigrana poslednja utakmica 12. kola Superlige.

 SL: Partizan slavi Bogunovića Izvor: MONDO

Za tri boda crno-bijeli treba najviše da zahvale rezervisti Milošu Bogunoviću, koji im je u 70. minitu donio vođstvo individualnim kvalitetom. Dotle su se mučili, šanse su teško stvarali, a i poslije vodećeg pogotka su dozvolili Banatu da ih stisne. Strijepili su za svoj plijen...

U poslednjim trenucima meča, Lamin Dijara je samo ovjerio pobjedu, prelijepim golom.

Partizan nije blistao, daleko od toga. Nije imao recept da otvori Zrenjanince, koji su se vještio branili. Na ruku domaćinu išao je i katastrofalan teren!

Međutim, šampionu je pobjeda bila prijeko potrebna. Ne samo da bi zadržao veliku prednost na tabeli nego da bi prekinuo seriju loših rezultata. Prije gostovanja u Zrenjaninu ostvario je samo jednu pobjedu u četiri utakmice u prvenstvu, odnosno u šest računajući i Ligu UEFA.

Partizan je igrao bez povrijeđenog Lazića i Kneževića, koji je morao da odradi kaznu zbog žutih kartona, a njegovo mjesto zauzeo je Jovanović. Za razliku od meča u Štutgartu, među "najboljih 11" našli su se Fejsa i Paunović, umjesto Petrovića i Bogunovića.

I trener Banata Saša Nikolić je imao problema zbog odsustva kapitena Stojanoskog, golmana Zečevića...

U devetom minutu Dijara je izmamio prve uzdahe navijača Partizana, ali nije bio dovoljno brz da savlada Dejana Bogunovića, izborio je samo korner.

Na novi iole zanimljiv detalj čekalo se pola sata. Tada je Paunović centrirao, ali prejako za Seneglaca, koji je uspio samo da takne loptu. Nedovoljno da se ugrozi Dejan Bogunović.

U istom minutu gosti su imali najbolju šansu u prvom poluvremenu, ali je Tošiću lopta prešla preko noge kad se namjestio da šutira sa sedam-osam metara.

Domaćin je prvi put ozbiljo zaprijetio u 42. minutu. Zorić je visoko skočio poslije kornera i glavom šutirao za malo iznad prečke.

Uoči odlaska na odmor Žuka je natrčao na loptu na 20 metara od domaćeg gola i opalio, međutim, neprecizno.

U poluvremenu je reagovao trener šampiona Slaviša Jokanović. U namjeri da ubrza napad uveo je Bogunovića. I uspio je u tome.

U 50. minutu Tošić je uhvatio volej sa 20 metara, nedugo zatim i Bogunović, ali nijednom lopta nije išla u okvir gola.

A onda se u 70. minutu dogodio ključni momenat. Dijara je dodao do Miloša Bogunovića, koji je loptu primio, okrenuo se i sa 20-ak metara iskosa sa lijeve strane, naciljao suprotan ugao gola svog prezimenjaka Dejana - 0:1.

U 83. i 88. minutu domaćin je bio blizu izjednačenja. Ipak, poslije izvedenog slobodnog udarca nedostajala je sreća, baš kao i Radosavljeviću prilikom odlično izvedenog voleja.

Na kraju, tačku na utakmicu stavio je Dijara. Prošao je pored Zorića u kaznenom prostoru Banata, a kada se učinilo da je otišao previše iskosa sa lijeve strane, Senegalac je na brilijantan način pogodio suprotne rašlje - 0:2.

"Čestitam igračima jer su uspjeli da pobijede poslije teške utakmice u Štutgartu. Stvarali smo šanse, dali golove i riješili sve dileme", rekao je Jokanović poslije meča u Zrenjaninu.

Trener Partizana je posebno potencitao katastrofalan teren na kome se igralo.

"Divim se kolegi iz Banata Saši Nikoliću kako uspijeva da sprovede bilo kakvu taktičku zamisao na ovakvom terenu. Ne može da se odigra pas na pet metara, pa igrači izgledaju smiješno. Ako je ovo fudbal, onda smo mi pobijedili 2:0", zaključio je Jokanović.

Jelen Superliga, 12. kolo:

Banat - Partizan 0:2
(Bogunović 70, Dijara 90)

Hajduk - Napredak 1:0
(Živanović 76)

Jagodina - OFK Beograd 2:0
(Spasojević 58, 74)

Čukarički - Borac 0:1
(Kocić 58)

Javor - Rad 1:0
(Simić 55)

Crvena zvezda - Vojvodina 3:1

(Koroman 14, Tričkovski 26, Milijaš 62 - Aleksić 59)

TABELA: Partizan 29, Vojvodina 21, Crvena zvezda 20, Javor 20, Jagodina 19, OFK Beograd 18, Hajduk 16, Čukarički 13, Borac 13, Banat 12, Napredak 8, Rad 8 bodova.

Parovi 13. kola (15. novembar): C. zvezda - Banat, Vojvodina - Javor, Rad - Čukarički, Borac - Jagodina, OFK Beograd - Hajduk, Napredak - Partizan.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC