• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ENGLESKA: Anelka za vrh, slavlje "pijevaca"

Nikolas Anelka najzaslužniji je za povratak Čelsija na vrh tabele engleske Premijer lige!

 ENGLESKA: Anelka za vrh, slavlje "pijevaca" Izvor: MONDO

Prvi golgeter šampionata postigao je oba gola protiv Blekburna (2:0) u 39. i 68. minutu i donio svom timu deveti trijumf sezone, kojim su "plavci", zahvaljujući boljoj gol razlici u odnosu na Liverpul, ponovo zaposjeli lidersku poziciju.

Ipak, da nije bilo fantastičnog golmana Pola Robinsona, Roversi bi u nedeljnom meču 12. kola doživjeli debakl na svom "Ivud Parku".

Od starta utakmice postojao je samo jedan tim - Čelsi. "Plavci", koji su u nedelju igrali u crnoj opremi, u prvih 20 minuta potpuno su dominirali i stvorili četiri, pet odličnih prilika, ali je nekadašnji engleski reprezentativni golman bio nesavladiv.

U petom minutu poslije greške domaće odbrane, Anelka se našao oči u oči sa Robinsonom, zaobišao ga, uz činilo se prekršaj za najstrožu kaznu, ali se pištaljka arbitra Krisa Foja nije oglasila.

Osam minuta kasnije, ponovo je u prilici bio Francuz, ali je opet Robinson bio na visini zadatka. Pokušao je i Nigerijac Džon Obi Mikel, poslije centaršuta Florana Malude na drugu stativu, ali je Robinson u nedelju poput hobotnice hvatao sve lopte.

Očekivali su navijači domaćina da se onda potvrdi čuveno nepisano fudbalsko pravilo da kada ne iskoristite šanse, slijedi kazna... I zamalo se to dogodilo u 22. minutu. Sijevnula je kontra Blekburna, lopta je na 13 metara iskosa sa desne strane došla do Čileanca Karlosa Viljanove, ali se Petar Čeh potrudio da sve pohvale ne odu na račun njegovog kolege sa gola domaćih.

Uslijedili su potom novi napadi gostiju sa "Stamford bridža", ali Robinsona nisu uspjeli da prevare ni udarci po zemlji Frenka Lamparda, odnosno Anelke, iako je teren bio klizav zbog provale oblaka u Blekburnu.

I onda je u 39. minutu viđen čudan gol. Lopta, koju je iz očaja uputio Brazilac Aleks sa 40 metara, pogodila je Anelku, promijenila smjer i prevarila do tada najboljeg aktera utakmice. Nesretni čuvar mreže, možda je i mogao da zaustavi loptu, koja je jedva prešla gol-liniju, da nije tražio igranje rukom od sudije Foja, koji je samo odmahnuo i pokazao na centar.

U nastavku je menadžer Blekburna Pol Ins pokušao da uvođenjem Derbišajera, pojača napad i stigne do izjednačenja, ali je Čeh, češki fudbaler godine, odbranio zicer Džejsonu Robertsu u 54. minutu.

Ovaj promašaj domaćih kaznio je Anelka desetak minuta kasnije, kada je sjajno riješio situaciju "jedan na jedan" sa Robinsonom, hladnokrvno potkopavši loptu za konačnih 2:0.

Do kraja utakmice, Čelsi je mogao da nanese i ubjedljiviji poraz Blekburnu, inače peti u prvenstvu, ali je udarac Lamparda u 81. minutu, vršcima prstiju Robinson skrenuo u prečku.

Totenhem zbrisao sa dna!

U kasnijem popodnevnom terminu, preporođeni Totenhem je uspio da preokrene vođstvo Mančester sitija i u gostima zabilježi pobjedu - 2:1. "Građani" su prvi poveli golom Robinja u 16. minutu, ali je susret deset minuta kasnije prelomilo isključenje Fernandesa, koji je za samo osam minuta zaradio dva žuta kartona.

Brojčanu prednost na terenu "pijevci" su iskoristili u 29. minutu, kada je Deren Bent prvo anulirao vođstvo, da bi u nastavku svojim drugim golom osigurao bodove ekipi Herija Rednapa, koja je "fenjer" prepustila Vest Bromvič Albionu.

Četa Marka Hjuza susret je okončala sa devet igrača, pošto je crveni karton u finišu utakmice zaradio kapiten Ričard Dan, dok je Totenhem meč završio sa desetoricom (isključen Asu- Ekoto u 90. minutu).

Sanli Tunčaj bio je junak pobjede Midlsbroa na "Vila Parku" protiv Aston Vile - 2:1. Turski reprezentativac je bio strijelac oba gola za Boro, drugog u 89. minutu, kojim je ekipa sa "Riversajda" upisala petu ovosezonsku pobjedu.

Rezultati 12. kola:

Blekburn - Čelsi 0:2
/Anelka 39, 48/

Aston Vila - Midlsbro 1:2
/Sajdvel 37- Sanli 39, 89/

Mančester siti - Totenhem 1:2
/Robinjo 16 - Bent 29, 64/

Fulam - Njukasl 2:1
/Džonson 23, Marfi (pen) 65 - Ameobi 57/

U subotu:
Arsenal - Mančester 2:1
(Nasri 23, 47 - Rafael 89)

Vigan - Stouk 0:0

Hal - Bolton 0:1
(Tejlor 50)

Sanderlend - Portsmut 1:2
(Sise 4 - Belhađ 51, Defo 90p)

Vest Hem - Everton 1:2
(Kolison 62 - Leskot 83, Saha 85,88)

Liverpul - Vest Bromvič Albion 3:0
//Kin 34, 43, Arbeloa 90/

Tabela: Čelsi 29, Liverpul 29, Arsenal 23, Mančester junajted (-1) 21, Aston Vila 20, Hal 20, Everton 18, Portsmut 17, Midlzbro 17, Fulam 14 (-1), Bolton 14, Stouk 14, Mančester Siti 13, Vest Hem 13, Blekburn 13, Vigan 12, Njukasl 12, Sanderlend 12, Totenhem 12, VBA 11.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC