• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HNL: Dinamo "silan" protiv Ljupka Petrovića

Fudbaleri Dinama savladali Kroaciju Sesvete 6:1.

 HNL: Dinamo "silan" protiv Ljupka Petrovića Izvor: MONDO

Nakon debakla u drugom kolu Lige Kupa UEFA kada su poraženi od Totenhema 4:0, lider HNL-a zagrebački Dinamo bio je pod velikim imperativom pred gostovanje Kroacije Sesvete, koju sa klupe predvodi Ljupko Petrović.
Dinamo je ipak na vrijeme otvorio bravu gostujućeg gola i rutinski stigao do devete ovosezonske pobjede. Dinamo-Kroacija Sesvete 6:1.
Nakon nekoliko dobrih prilika napokon gol u 26. minutu. Čileanac Pedro Morales uspio je savladati gostujućeg golmana Radoša. Već u sledećem napadu domaćin je duplirao vodjstvo. Nakon kornera naviši u skoku bio je napadač domaćih Josip Tadić za 2:0. Pitanje pobjednika riješio je Mario Mandžukić nakon asistencije Argentinca Ibanjeza. Do kraja prvog dijela još jedan pogodak Moralesa iz penala. Morales je do kraja kompletirao i het-trik, dok je gol za goste postigao Čižmek. U finšu i Eto je savladao golmana gostiju.
Za iznenadjenje kola pobrinuli su se fudbaleri Intera Iz Zaprešića. Oni su slavili na gostovanju Rijeci 1:0, golom Sivonjića u uvodu meča.
Cibalija je poražena i šesti put za redom. Šibenik je bio siguran na domaćem terenu te su slavili 4:0. Osijek je zabilježio i četvrtu uzastopnu pobjedu. U ovom kolu nisu imali puno problema protiv „fenjeraša“ Zadra bilo je 3:0.
Varteks je do pobjede u gostima kod Slaven Belupa došao golom Mumleka iz 90 minuta.

U poslednjem meču 14. kola HNL-a Hajduk je u derbiju bio bolji od Zagreb a 3:0.
Splitski tim je "blitzkriegom "riješio pitanje pobjednika I u intervalu od samo tri minuta (27-30) postigao tri gola. Linić je nakon Bartolovićeve asistencije postigao prvi pogodak. Reprezentativac BIH Mladen Bartolović bio je asistent I kod drugog pogotka Oremuša. Kod trećeg gola domaće je I sreća pogledala. Šut Rubila sa tridesetak metara završio je najprije na ledjima odbranbenog fudbalera Zagreba Kartela, pa od nega se odbila na teren , a potom završila u golu.
Poslednjih dana u najvećem dalmatinskom gradu top tema je novi trener Hajduka. Mediji pišu da je na pragu Poljuda bivši trener Čelsija Avram Grant. Na meču sa Zagrebom I Torcida je poručila koga oni žele. Za navijače je prvi izbor Ante Miše aktuelni trener ,a podršku je dobio I bivši trener Hajduka Goran Vučević.Transparentom 'Vučević i Miše za vas Torcida diše' navijači su poslali jasnu poruku šta misle o Grantu I ostalim kandidatima za klupi Bijelih.
Dinamo-Kroacija Sesvete 6:1
/Morales 26, 44 (p), Morales 62, Tadić 28, Mandžukić36, Eto 85-Čižmek 72/
Rijeka-Inter 0:1
/Sivonjić 3/
Šibenik-Cibalija 4:0
/Zec 10, Raić 31, 58, Milanović 49 /
Osijek-Zadar 3:0
/Knežević 5, 39, Barišić 49/
Slaven Belupo-Varteks 2:3
/Golik 20,Šafarić 75- Novinić 45, 79,Mumlek90/
Hajduk- Zagreb 3:0
/Linić 27, Oremuš 29, Rubil 30/
TABELA : Dinamo 29 (-1), Hajduk 26, Slaven Belupo 24, Šibenik 22, Osijek 21, Varteks 20, Zagreb 18, Rijeka 16 (-1), Kroacija Sesvete 16, Inter Zaprešić 14, Cibalija 14, Zadar 9. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC