• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Espozitov gol Milanu za Inter!

Inter savladao Udineze u sudijskoj nadoknadi, Leće izjednačio protiv Milana u 94. minutu.

 SERIJA A: Espozitov gol Milanu za Inter!  Izvor: MONDO

Kakav šok!!! Antonio Espozito je golom u četvrtom minutu nadoknade posljednjeg meča 10. kola Serije A izjednačio za Leće protiv Milana i tako praktično postigao gol za Inter!

Upravo će Inter zbog remija na Via del Mareu - 1:1 (0:0), ostati lider Serije A do narednog vikenda...

Najveći rival Milan, vodio je do poslednjih sekunda utakmice na jugu Italije, a vođstvo im je donio Ronaldinjo u 80. minutu. Desetak sekundi nakon što ga je trener Karlo Anćeloti ubacio na teren, mladi Alešandre Pato idealno je centrirao za sunarodnika iz Brazila, koji je sa sedam, osam metara zakucao loptu u gol Lećea za 1:0.

Prije toga, Marko Borijelo, napadač Milana, ispromašivao se kao rijetko ko ove sezone, tako da je njegov tim propisno kažnjen u 94. minutu, kada je Espozito zakucao loptu glavom na centaršut Zankete sa lijevog boka.

Drugi vikend zaredom, šampion Italije do pobjede stiže u nadoknadi vremena. Poslije gola Ivana Ramira Kordobe u Ređo Kalabriji za 3:2, ove nedelje Inter je do pobjede nad Udinezeom stigao pogotkom Hulija Rikarda Kruza, takođe poslije isteka 90. minuta.

U derbiju 10. kola Serije A, Inter je na Meaci jedva pobijedio Udineze - 1:0 (0:0).

I, po ko zna koji put, čuvjek odluke bio je Kruz, koji već ima 35 godina i koji neumorno sa klupe riješeva utakmice Intera. Ove nedelje, Argentinac je spasio klub poraza na Kipru protiv Anortozisa. Njegov gol glavom u utorak donio je bod Murinjovom timu (3:3) u Ligi šampiona, a u nedelju tri u Seriji A.

Poslije Kruzovog gola Murinjo se okrenuo prema tribinama i navijačima pokazao "psssst"! I kod njega vidjelo se veliko olakšanje, jer bi ovo bio treći remi bez golova njegovog tima u posljednja četiri kola. Ovako, Inter će meč Lećea i Milana dočekati kao lider na tabeli.

Upravo je Udineze do ovog kola bio poravnat sa trostrukim uzastopnim šampionom. Hrabre zebrete će ostati sa 21 bodom, koliko od ovog vikenda ima i Juventus.

Kapiten Juvea Alesandro Del Pjero poklonio je sebi za 34. rođendan još jedan prelijep pogodak, kojim je njegov tim došao do vođstva protiv Kjeva u Veroni. Tri boda je u drugom poluvremenu ovjerio Vićenco Jakita - 0:2.

Juventus je u seriji odličnih rezultata. Ovo im je četvrta uzastopna pobjeda u kalču, uz tri u Ligi šampiona. Ponovo je inspirator bio Aleks, koji je iz slobodnog udarca u 40. minutu podsjetio kakav je majstor.
Het-trik je protiv desetorice igrača Ređine postigao argentinski majstor golova Dijego Milito. Njegova Đenova nalazi se u vrhu tabele - 4:0. Povratnik u Đenovu iz Saragose vodi na listi strijelaca sa devet golova. Alberto Đilardino je postigao osam za Fiorentinu, Mauro Zarate sedam za Lacio, a Fabricio Mikoli šest za Palermo.

Alberto Đilardino se vratio na teren poslije dva meča suspenzije zbog sramnog načina na koji je Palermu postigao gol rukom i odmah je zatresao mrežu. Ovog puta na propisan način u pobjedi Fiorentine nad Atalantom - 2:1.

Lacio je tek u finišu meča slomio otpor Sijene (2:0), a istim rezultatom Napoli je protiv Sampdorije potvrdio da će ove sezone biti kandidat za Kup UEFA - najmanje! Uostalom, pogledajte tabelu...

REZULTATI 10. KOLA SERIJE A:

Katanija - Kaljari 2:1 (1:1)
/Maskara 36, Sabato 87 - Žeda 6/

Kjevo - Juventus 0:2 (0:1)
/Del Pjero 40, Jakinta 54/

Fiorentina - Atalanta 2:1 (2:0)
/Melo 20, Đilardino 23 - Flokari 77/

Đenova - Ređina 4:0 (0:0)
/Milito penal 54, 74, 90, Skuli 80/

Inter - Udineze 1:0 (0:0)
/Kruz 90+1/

Lacio - Sijena 2:0 (0:0)
/Zarate 58, Roki 86/

Napoli - Sampdorija 2:0 (1:0)
/Manini 23, Zalajeta 74/

Leće - Milan 1:1 (0:0)
/Espozito 90+4 - Ronaldinjo 80/

U subotu:

Torino - Palermo 1:0 (0:0)
/Samuel 89/

Bolonja - Roma 1:1 (0:0)
/Sisinjo autogol 90+1 - Toti 68/

TABELA: Inter 24, Milan 23, Napoli 23, Lacio 22, Udineze 21, Juventus 21, Fiorentina 20, Đenova 20, Katanija 18, Palermo 16, Atalanta 14, Sijena 12, Leće 12, Torino 11, Kaljari 10, Sampdorija (-1) 10, Roma (-1) 8, Bolonja 7, Kjevo 6, Ređina 5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC