• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjanić zaboravljen od FS BiH i Blaževića!

Napadač Liona Miralem Pjanić poslije teške povrede zaboravljen je od čelnika FS BiH i selektora Miroslava Blaževića!

 Pjanić zaboravljen od FS BiH i Blaževića! Izvor: MONDO

Reprezentativca BiH niko iz saveza nijednom nije kontaktirao, iako ga sedmostruki šampion Francuske zove svakog dana i interesuje se za oporavak.

"Možda me to malo boli, jer sam navikao na drugačiji tretman na Žerlanu. Nema dana da me ne zovu, pitaju trebam li šta. I tako po nekoliko poziva dnevno. Očekivao sam da će me nazvati neko iz FS BiH, pa i selektor Blažević. Znam da jedan poziv ne bi ubrzao moj oporavak, ali bilo bi mi lakše. Znao bi da je nekome stalo da se što prije vratim", razočaran je Pjanić u izjavi za "San".

Međutim, mladog fudbalera nisu zaboravile reprezentativne kolege, navijači…

"Dobio sam brojne poruke, kako od igrača, tako i navijača, novinara... Zvali su me Vedad Ibišević, Sejad Salihović, Muratović... Svi me tješe i govore kako su i oni prolazili sličan put, kako su vraćali jači".

Zbog toga će se sigurno vratiti na teren. Shvatio je da ga više cijene u Evropi, nego kod nas. Pokazuje to i izbor italijanskog lista "Tutosport", koji je Pjanića uvrstio među najtalentovanije igrače u svijetu.

"Taj izbor gledam kao priznanje mom klubu, reprezentaciji, Savezu... Ipak, tamo stoji igrač Liona i reprezentativac BiH. Nisam ni Argentinac, ni Francuz, Bosancu je jako teško doći u konkurenciju najboljih na svijetu. Drago mi je svakako. I u Francuskoj sam prošle godine bio u konkurenciji za najboljeg mladog igrača. Biće priznanja, samo da se vratim na teren", podvukao je Pjanić.

Laskava priznanja Pjanić je izgradio bez dresa reprezentacije BiH, a mogao je da odabere čak i boje "trikolora".

"Iako sam imao pozive Lukemburga i Francuske, ja sam silno želio da igram za BiH. Bio sam jako sretan kada sam zaigrao sa Misimovićem, Hasagićem, Muratovićem,
Ibiševićem, Salihovićem.., ali me boli to što se niko nije sjetio nazvati me. Ipak, to neće u meni ubiti volju. Naprotiv, imat ću još više motiva. Ja nisam prihvatio poziv da igram zbog pojedinaca, već radi BiH, radi navijača, najboljih navijača na svijetu. Kada mi je najteže, sjetim se skandiranja sa tribina", zaključio je Pjanić, koji je u karijeri još nastupao za Mec.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC