• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Endi Kol otjeran u penziju!

Legendarni engleski centarfor Endi Kol objavio je u utorak da završava karijeru!

 Endi Kol otjeran u penziju! Izvor: MONDO

Drugi strijelac engleske Premijer lige u istoriji, ove sezone nastupao je za drugoligaša Notingem Forest, želeći da pomogne "šumarima" da se vrate u elitu, ali je priznao da je prisiljen da okači kopačke o klin.

"Ovo nije kraj kakav sam zamišljao. Na početku sezone sam rekao rukovodstvu kluba da nisam došao da grijem klupu, već da igram. Ali, nije bilo tako. Nisam shvatio šta žele od mene, jesu li željeli da im pomognem da se vrate u društvo najboljih, ili je moj transfer bio samo jeftina reklama za prodaju sezonskih ulaznica", ogorčen je Kol na klub iz svog rodnog Notingema, koji je na pretposlednjem mjestu tabele sa samo 11 bodova iz 16 utakmica.

Tamnoputi napadač, koji je 15 puta nastupao za "Gordi Albion", karijeru je započeo u Arsenalu da bi preko Fulama i Bristol sitija, 1993. godine stigao u Njukasl za koji je postigao 55 golova. To ga je preporučilo Ser Aleksu Fergusonu da ga dovede na "Old Traford", gdje je ostvario najveće uspjehe u karijeri.

Kol je bio član slavne generacije koja je 1999. godine osvojila Ligu šampiona, englesku titulu, i pehar pobjednika FA Kupa. U dresu "crvenih đavola" postigao je 93 gola u šest sezona osvojivši pritom još četiri titule šampiona i FA Kup, da bi u decembru 2001. prešao u Blekburn.

U karijeri je još branio boje Mančester sitija, Portsmuta i Sanderlenda ukupno postigavši 187 golova u Premijer ligi, što je drugi rezultat na vječnoj listi. Jedini kome Kol gleda u leđa je Alan Širer sa 260 golova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC