• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Orašja: Dominković se petlja u moj posao!

Trener Orašja Željko Baotić optužio je predsjednika FS BiH Ilju Dominkovića da mu se već pola godine miješa u posao, odnosno sastavljanje tima.

 Trener Orašja: Dominković se petlja u moj posao! Izvor: MONDO

"Uoči posljednje utakmice prošlog prvenstva, protiv Žepča, Dominković mi je preko svojih menadžera, sa kojim je u nekoj vrsti dila, pokušao da nametne Senada Mujića u ekipu. Ponadao se da ćemo Žepču utrpati pet-šest komada, a da bi Mujić mogao zabiti nekoliko golova i postati prvi strijelac lige. Želio je da postigne višu cijenu za ovog igrača zbog menadžera", rekao je Baotić za "Dnevni avaz".

Prema njegovim riječima, glatko je odbio taj pritisak.
"Nisam njegov poltron. Zbog toga danas plaćam danak, skupa sa pomoćnicima i igračima. Šutio sam, ali više neću. Imam dosta sočnih pikanterija o Dominkoviću".

Baotić je cinično primjetio da je tragikomično da predsjednik državnog Saveza sistematski vrši napade na jednog trenera malog kluba.

"Vrijeđao me privatno, nazivao me izdajnikom, ali sam trpio. Neka me pusti da radim i živim. Spreman sam otići s klupe Orašja ako je to u interesu kluba i sredine, ali neću zbog Dominkovića i njegove lokalne klike. Na sebe preuzimam dio krivice za neuspjehe kluba", podvukao je šef struke Orašana, koji se nalaze na desetom mjestu tabele dva kola prije kraja jesenjeg dijela Premijer lige BiH.

Predsjednik FS BiH odbacio je ove optužbe, nazvavši ih smiješnima.
"To što je Baotić rekao je smiješno. Nikad se nisam miješao u njegov posao, niti imam bilo kakve veze sa tim igračem", izjavio je Dominković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC