• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kasano: Mogao sam da postanem kriminalac

Gol iz voleja Interu koji je postigao kao 17. godišnjak promijenio život napadaču Sampdorije.

 Kasano: Mogao sam da postanem kriminalac  Izvor: MONDO

Antonio Kasano jedan je od najkontroverznijih fudbalera današnjice. Njegov vatreni južnjački temperament često mu je bio prepreka u karijeri, u kojoj nije uspio da ustali sebe u reprezentaciji Italije i pored nevjerovatnog talenta.

On trenutno igra u Sampdoriji, gdje je stigao iz madridskog Reala. U najvećem timu svijeta češće je bio na tribinama, nego na klupi, a minute na terenu nije teško sabrati...

U svojoj biografiji "Reći ću vam sve", koja će biti objavljena 19. novembra, Kasano je između ostalog otkrio da bi se bavio kriminalom da nije uspio da izgradi karijeru profesionalnog fudbalera. Djelove biografije objavio je italijanski dnevnik "Libero".

"Antonio Kasano ne voli da priča olako. Ali, da se utakmica između Barija i Intera nije dogodila, onda bih vjerovatno postao lopov ili džeparoš, kriminalac u svakom slučaju", između ostalog napisao je Kasano u svojoj ispovijesti, misleći na evro-gol iz poluvoleja, pod prečku, koji je kao maljoletnik dao velikom Interu.

"Mnogi ljudi znaju da sam bio regrutovan u bande. Igra i talenat su me odveli od vjerovatnog života punog sr...", živopisan je bio fudbaler, koji je slavu stekao igrajući za Romu.

"Nekada sam se kockao na ulici, stavljao sam po 10, 15, pa i 20 hiljada lira na tim za koji sam igrao. Nisam bio glup, htio sam pare i procenat".

Takav život upoznao ga je sa najgorim zločinima.

"Bilo je čestih pucnjava, policije i hitne pomoći... Bio sam siromašan i želim da bude jasno da nikada u životu nisam radio, iz prostog razloga što osim ovoga, ne znam ništa drugo da radim. Živio sam 17 godina u potpunoj bijedi, a onda narednih devet kao milioner. Ostalo mi je još osam godina, prije nego što izjednačim rezultat", u čudnom stilu govori Antonio Kasano.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC