• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Majstorije Moreire, dva lica Partizana

Pobjedom na Jagodinom 4:2 Partizan izborio četvrtfinale Kupa Srbije.

 KUP: Majstorije Moreire, dva lica Partizana Izvor: MONDO

Kada Almami Moreira igra i ima svoj dan, navijači Partizana uživaju. Portugalac je sa dva efektna gola u razmaku od samo tri minuta raspršio snove Jagodinaca da mogu da iznenade crno-bijele na putu do odbrane trofeja u nacionalnom kupu.

Partizan je pobjedom od 4:2 (3:0) preskočio protivnika u osmini finala Lav Kupa Srbije i do odbrane trofeja su mu ostale još tri prepreke.

Ozbiljno je shvatio Partizan utakmicu protiv Jagodine. Najjači sastav na terenu, sa Ademom Ljajićem kao starterom, ukazivao je na jasno opredijeljenje Slaviše Jokanovića - dobrom i agresivnom igrom do lagane pobjede.

Stvarao je Partizan šanse protiv Jagodinaca koji su u Beograd došli da "izvuku" penale, a posljednjih 15-ak minuta prvog dijela podiglo je na noge malobrojne pristalice crno-bijelih. Na kraju je Partizan morao čak i da strijepi za pobedu, jer je Jagodina do kraja meča uspjela da smanji na gol zaostatka, a mogla je i do izjednačenja.

U 33. minutu Moreira postiže (još jedan) rijetko viđen gol. Kombinovali su Zoran Tošić i Portugalac, da bi reprezentativac Srbije potom prebacio loptu do Moreire koji, iz mrtvog ugla, zahvata volej, a golman Pustinjaković ne uspijeva da je uhvati - 1:0 za Partizan.

Samo tri minuta kasnije još jedna lijepa akcija Partizana, u čijoj su realizaciji učestvovali stranci. Dijara i Žuka su se dodavali, Brazilac "izbacuje" Moreiru koji izlazi sam pred Pustinjakovića i rutinski je šalje u mrežu.

Interesantno je da je Moreira u nedavnom prvenstvenom susretu sa Jagodinom (29. oktobra) takođe postigao rijetko viđen gol, kada je tijelom izbacio pratioce i potom postigao fenomenalan gol, koji davno nije viđen u Srbiji.

U 41. minutu još jedan gol za Partizan kao plod odlične akcije. Veljko Paunović je povukao kontru, prebacuje je ka Dijari, koji vraća loptu u srce šesnaesterca gostiju, a igrač Jagodine Mihajlović je nespretno zahvata i šalje u sopstvenu mrežu.

Potpuno drugačija slika na terenu u drugom dijelu. Partizan je podigao ručnu, malo smanjio gas, a pravo niotkuda Jagodinci stižu do gola i to kakvog. U 65. minutu Igor Pavlović je sa oko 30 metara opalio po lopti koja je fijuknula i završila u mreži Mladena Božovića. Neodbranjivo!

U 82. minutu bek Partizana Ivan Stevanović nespretno je reagovao u želji da izbaci loptu u korner, ona ga je pogodila u ruku, a sudija Slobodan Veselinović iz Valjeva je na čuđenje gledalaca i igrača Parizana dosudio penal. Pavlović ga pretvara u gol za 3:2.

Prava drama dešavala se u sudijskoj nadoknadi vremena. Najprije je u 92. minutu Jagodina čak mogla do izjednačenja, ali je Partizan spasila prečka! Jagodinci su krenuli na sve ili ništa, čak je i golman Pustinjaković bio tu negdje oko centra. Međutim, upravo je Pustinjaković "kumovao" četvrtom golu Partizana. Pogriješio je prilikom ispucavanja lope, dodao je do Ljajića, koji upošljava Moreiru, njegov šut Pustinjaković brani, ali na odbitak natrčava Tošić koji trese mrežu.
"Dobro smo otvorili utakmicu i od laganog posla uspjeli smo da zakuvamo do te mjere da smo se do poslednjeg minuta borili za prolaz. U drugom poluvremenu nije bilo onoga što smo željeli, a svakako nismo željeli da čuvamo prednost. A desilo se to da je Jagodina do poslednjih sekundi imala aktivan rezultat", rekao je rezignirani trener Partizana Slaviša Jokanović poslije meča.

Jokanović je u poluvremenu zamijenio Đorđevića i Dijaru, a kasnije i Obradovića.

"Kod 3:0 sam htio da odmorim najopterećnije igrače, a one koje nisam mogao da odmorim izgleda da sam preopteretio u dugom poluvremenu. Šta bi tek bilo da sam krenuo u skroz izmijenjenom sastavu? Neiskusno je za ozbiljnu ekipu da se nađe u situaciju u kojoj smo se mi našli u 90. minutu", dodao je Jokanović.

Trener Jagodine Miljojko Gošić ocijenio je da je meč odlučila psiha ili strah njegovih fudbalera od imena Partizana.

"Kao trener sve štop mogu da uradim pričom uradio sam, ali ne mogu da izliječim kompleks inferiornosti. Kad se pogleda struktura moje ekipe vidi se da ti momci doživljavaju Partizan sa velikim respektom. Zbog psihološke barijere napravili smo veliki broj grešaka", rekao je Gošić.

U drugom poluvremenu Jagodina je pokazala drugo lice. Šta je Gošić rekao igračima u svlačionici?

"U poluvremenu sam im rekao da smo izgubili 3:0 i da u nastavak uđemo kao da igramo drugu utakmicu. I dobili smo 2:1", rekao je Gošić.

Partizan - Jagodina 4:2 (3:0)
/Moreira 33' i 36', Mihajlović autogol 41', Tošić 90+3 - Pavlović 65' i 82' penal/

PARTIZAN: M. Božović, Stevanović, Đorđević (od 46. Marko Jovanović), Knežević, Obradović (od 66. Branković), Žuka, Ljajić, Moreira, Tošić, Dijara (od 46. Dragan Čadikovski), Paunović.

JAGODINA: Pustinjaković, Blagojević, Lukić, Mihajlović, Tomić, Nikolić, Živković (od 67. Asamoa), Radosavljević, Stojanović (od 46. Prodanović), Pavlović, Alfred (od 55. Vasić).

Žuti kartoni: Tošić (Partizan), Mihajlović, Nikolić, Prodanović i Pavlović (Jagodina).

Gledalaca: 1.822 (zvaničan podatak).

Plasman u četvrtfinale Kupa Srbije, osim Partizana, ranije u srijedu obezbijedili su i Crvena zvezda, Banat, Napredak, OFK Beograd i tri prvoligaša (drugoligaša) - Smederevo, Hajduk iz Beograda i Sevojno. Opširnije izveštaje sa tih mečeva potražite OVDE

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC