• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi ispao, Drogba “ratovao” sa navijačima

Didijeu Drogbi prijeti kazna zbog gađanja navijača novčićem na utakmici Karling Kupa sa Barnlijem koju je Čelsi izgubio 5:4 nakon penala.

 Čelsi ispao, Drogba “ratovao” sa navijačima Izvor: MONDO

Londonski Čelsi u srijedu je ispao iz Karling kupa porazom od drugoligaša Barnlija 5:4 nakon penala, a da stvar bude gora po “plavce” Didijeu Drogbi prijeti kazna zbog “ratovanja” sa gostujućim navijačima.

Drogba je na ovom meču postigao svoj prvi gol ove sezone ali njegovo proslavljanje gola nije dugo trajalo pošto su ga gostujući navijači gađali novčićem.

Napadač Obale Slonovače nije ostao dužan, pa je prvo pokazao navijačima srednji prst, a zatim i bacio novčič nazad u publiku zbog čega mu prijeti kazna Engleskog fudbalskog saveza (FA).

Drogba, koji je za svoj gest dobio žuti karton, odmah se izvinio zbog svog ponašanja rekavši da je to bila greška.

“Proslavljao sam gol kada su počeli da me gađaju. Napravio sam veliku grešku što sam novčić bacio nazad i izvinjavam se ako je neko tom prilikom povrijeđen. To nije način na koji bih se trebao ponašati i želim da se izvinim zbog toga”, rekao je Drogba.

Napadač Obale Slonovače dodao je da je to bio gest u afektu zbog koga se kaje, ali bi mogao biti kažnjen nakon izvještaja glavnog sudije, iako su treneri obje ekipe Felipe Skolari i Oven Kojl da nisu vidjeli šta se dogodilo.

Zbog sličnog incidenta 2002. godine FA je kaznila Liverpulovog defanzivca Džejnija Karager. Na meču FA kupa protiv Arsenala Karager je takođe “vratio” novčić u publiku zbog čega je zaradio tri meča kazne i novčanu kaznu kluba.

Barnli je u srijedu nakon pogotka Drogbe uspio da izjednači dvadeset minuta prije kraja i nakon produžetaka izbori penale u kojima se istakao Brajan Jensen.

Golman Barnlija, koga zbog njegove veličine saigrači zovu “Zvijer” odbranio je udarce Vejna Bridža i Džona Mikela Obija i tako eliminisao favorizovani Čelsi iz daljeg takmičenja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC