• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antićevih 18 plus sedam za Bugare i budućnost

Selektor Srbije Radomir Antić saopštio je imena 18 igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu sa selekcijom Bugarske, 19. novembra.

 Antićevih 18 plus sedam za Bugare i budućnost Izvor: MONDO

On je pozvao i sedmoricu provjerenih fudbalera, koji iz različitih razloga neće zaigrati na toj utakmici, ali će ipak doći na mini-pripreme. Cilj je da se nastavi sa radom na stvaranju prepoznatljive igre, ali i pozitivne atmosfere u taboru "orlova".

Antić je na konferenciji za novinare upotrijebio već izlizanu frazu, međutim, činjenica je da bez jakog "kulta reprezentacije" nema ni poštenog odnosa prema igri, nema ni rezultata, a samim tim ni zadovoljne publike.

"Svjestan sam da pobede u posljednja dva meča itekako pomažu stvaranju kulta reprezentacije. Velika gledanost utakmice sa Austrijom obavezuje da narodu damo tim kojim će moći da se ponosi. Siguran sam da ćemo nastaviti putem koji je već dao neke dobre rezultate. Nikada nije toliko dobro da ne može biti bolje", istakao je Radomir Antić.

U konkurenciji za tim nalaze se sljedeći fudbaleri:

golmani Vladimir Dišljenković (Metalurg) i Bojan Isailović (Čukarički); defanzivci Branislav Ivanović (Čelsi), Nemanja Vidić (Mančester), Aleksandar Luković (Udineze), Aleksandar Kolarov (Lacio), Antonio Rukavina (Dortmund) i Igor Đurić (Vojvodina); "vezisti" Dejan Stanković (Inter), Zdravko Kuzmanović (Fiorentina), Nenad Milijaš (Crvena zvezda), Gojko Kačar (Herta), Miloš Krasić (CSKA) i Zoran Tošić (Partizan); napadači Savo Milošević (Rubin), Danko Lazović (PSV), Dragan Mrđa (Vojvodina) i Milan Jovanović (Standard).

Grupu fudbalera koji sigurno neće igrati protiv Bugara, ali na koje Antić ozbiljno računa, čine Vladimir Stojković, Ivica Dragutinović, Mladen Krstajić, Ivan Ergić, Boško Janković, Marko Pantelić i Nikola Žigić.

"Na ovakav izbor uticao je i kalendar takmičenja. Njih sedmoricu očekuje specifičan rad, moguće je da ćemo organizovati i jedan trening meč, ali o tome ćemo pričati kada se okupimo. Želimo da kroz druženje radimo na učvršćivanju timskog duha", objasnio je Antić.

Lijevi bek Partizana Ivan Obradović ovog puta je izostavljen kako bi se odmorio poslije serije važnih utakmica u dresu reprezentacije i kluba, a njegovo odsustvo otvoriće prostor da selektor isproba neke druge opcije.

Štoper Borusije iz Dortmunda Neven Subotić "blizu je odluke da zaigra za Srbiju" i u dogledno vrijeme se može očekivati i njegovo priključivanje. Milan Biševac pruža odlične partije u francuskom Valensijenu, ali Antić kaže da već ima igrače koji su "dobro prihvatili novi način igre u odbrani".

Naravno, susret sa Bugarskom odavno je označen kao prilika da se od "najdražeg dresa" oprosti Savo Milošević, napadač koji je za reprezentaciju odigrao 101 utakmicu i postigao 35 golova.

"Čast nam je i zadovoljstvo da sprovedemo ideju vezanu za Savu. Bio je ambasador srpstva u svakom klubu u kojem je igrao", naglasio je Antić.

Protivnik je Bugarska, koju predvodi Dimitar Berbatov, napadač Mančester junajteda i Vidićev klupski drug.

"Bugari su naši dragi susjedi. Mislim da imaju igrače koji zaslužuju da ih publika vidi. Pozivaju na respekt i postavljaju nam izazov, da i na ovoj utakmici budemo ekipa sa prepoznatljivim načinom igre. Očekujem da se navijači odazovu, jer kult reprezentacije ne činimo samo igrači i ja".

Antić je najavio da će članovi Vojvodine, Đurić i Mrđa, debitovati u "A" timu, uprkos problemima koje su imali sa čelnicima kluba poslije slabih rezultata u posljednje vrijeme.

"Ne znam u kakvim su odnosima sa svojim klubom, ali moj utisak je da su momci ponašanjem i radom zaslužili da u srijedu dobiju šansu".

Ulaznice za utakmicu Srbija - Bugarska koja se igra od 17.30 časova na stadionu Partizana moći će da se kupe od ponedjeljka na blagajnama Partizanovog stadiona, svakog dana od 10 do 18 časova. Cijene su popularne - 200 dinara za sjevernu i južnu, a 400 za mesta na zapadnoj i istočnoj tribini.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC