• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Šampion u Kruševcu, Banat "duguje" Zvezdi

Parizan u subotu gostuje Napretku, crveno-bijeli pod reflektorima dočekuju Zrenjanince, a uzdrmana Vojvodina kod kuće igra protiv Javora.

 SL: Šampion u Kruševcu, Banat "duguje" Zvezdi  Izvor: MONDO

Poslije utakmica osmine finala Lav Kupa Srbije, u kojima je bilo nekoliko iznenađenja, pažnja fudbalske javnosti ponovo je usmjerena na prvenstvenu trku. Za vikend je na programu 13. kolo Jelen Superlige.

Iako bi po pozicijama na tabeli zvanje derbija kola trebalo da pripadne duelu drugoplasirane Vojvodine i Javora, koji sa Zvezdom dijeli treće mjesto, najzanimljivije će ipak biti u Kruševcu.

Aktuelni šampion i lider prvenstvene trke gostuje na stadionu pod Bagdalom, gdje je u posljednjem kolu prošle sezone pobjedom "overio" titulu.

Partizan će se suprotstaviti Napretku bez kapitena Nenada Đorđevića, koji mora da pauzira zbog četiri žuta kartona. Na spisku povrijeđenih je i dalje Đorđe Lazić, odnedavno i "rezervista" Aleksandar Miljković...

"Kruševac nam je važna stanica. Motiv uvjek mora da bude prisutan, pošto je kvalitet neosporno na našoj strani", naglasio je Slaviša Jokanović, trener Partizana.

Crvena zvezda u subotu pod svjetlošću reflektora dočekuje dužnike iz Zrenjanina.

"Banat je dobar tim, što je pokazao pobjedom nad Javorom u Kupu. U prvom dijelu prvenstva odigrali smo 0:0 u Zrenjaninu. Neće biti lako, Banat je jak iz prekida. Želimo da nastavimo seriju od tri pobjede i da što prije dođemo do drugog mjesta", rekao je trener Čedomir Janevski.

Nikola Petković i Nino Pekarić sigurno neće igrati, a nastupi Ibrahima Somea, Ivana Tričkovskog i Branimira Subašića su neizvjesni.

Vojvodina ima imperativ osvajanja sva tri boda protiv Javora, kako bi zadržala drugo mjesto i vratila se na pobjednički kolosjek. Poslije neuspjeha na Marakani, Novosađani su napravili senzacionalni kiks u kup utakmici na Lionu.

Ni Ivanjičani nisu u dobrom raspoloženju, uprkos dobrom plasmanu na tabeli, jer su u srijedu takođe eliminisani iz Kupa, i to na svom terenu.

Kuljani dolaze na Karaburmu, a Jagodinci idu u Čačak. Jedina nedjeljna utakmica biće odigrana na Banjici, biće to "gradski derbi" Rad - Čukarički.

PAROVI 13. KOLA

SUBOTA (13.00)

Vojvodina - Javor
Borac - Jagodina
OFK Beograd - Hajduk
Napredak - Partizan
C. zvezda - Banat (16.00)

NEDELJA (13.00):

Rad - Čukarički

TABELA: Partizan 29, Vojvodina 21, Crvena zvezda 20, Javor 20, Jagodina 19, OFK Beograd 18, Hajduk 16, Čukarički 13, Borac 13, Banat 12, Napredak 8, Rad 8 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC