• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čačanskim rasistima po šest mjeseci zatvora

Okružni sud u Čačku osudio je trojicu vođa navijača Borca na po šest mjeseci zatvora zbog vređanja tamnoputog fudbalera Majka Tamvanjere.

 Čačanskim rasistima po šest mjeseci zatvora Izvor: MONDO

Sud je još 23 navijača osudio na po četiri mjeseca zatvora, uslovno na dvije godine.

Oni su osuđeni za krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti. Na po šest mjeseci zatvora osuđeni su Čačani Dragan Dragović (24), Slobodan Gostiljac (25) i Jovica Ristić (25).

Ostali osuđeni neće izdržavati kazne od četiri mjeseca zatvora, ako u roku od dvije godine ne počine novo krivično djelo.

Oni su kažnjeni zato što su prije dvije godine u Čačku, za vrijeme utakmice tog kluba i beogradskog Voždovca, kao pripadnici navijačke grupe "Čete" vrijeđali na rasnoj osnovi fudbalera svog kluba, Majka Tamvanjeru iz Zimbabvea.

Osuđeni su na ogradu stadiona okačili transparent "Odlazi odavde, jer te niko ne voli", a na glave stavili bele kapuljače od najlona, sa prorezima za oči, koje liče na kapuljače "Kju Klus Klana". Kapuljače su navijačima ranije podelili Dragović i Ristić.

Takođe su više puta skandirali "Niger Aut, Niger odlazi" i uz odsječno podizanje desne ruke uvis uzvikivali "Zig hajl" i "Hajl Hilter", navodi se u presudi. Iznad glava su istovremeno podigli i razvili i u rukama držali zastavu Konfederacije Juga Amerike, napravljenu od celofana.

Dragović, Gostiljac i Ristić su nakon tog incidenta uhapšeni i dva mjeseca su proveli u pritvoru.

Tamvanjera, koji je sa suprugom i četvorogodišnjim sinom živjeo u Čačku, nakon tog incidenta je napustio Borac i iselio se iz grada.

Interesantno je da ekstremni čačanski navijači nisu promijenili politiku ni poslije hapšenja velikog broja svojih članova, pa su tako marta ove godine na ulici pretukli fudbalera iz Gane Salomona Opakua, tada takođe člana Borca.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC