• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: "Mrtva trka" Čelsija i Liverpula

Fudbaleri Liverpula i Čelsija nastavljaju "mrtvu trku" za titulom u engleskoj Premijer ligi.

 PREMIJER: "Mrtva trka" Čelsija i Liverpula Izvor: MONDO

Aston Vila pobijedila Arsenal u Londonu. Rafal Mančester junajteda po Stouku.

"Redsi" su pobjedom nad Boltonom 2:0 u premijernom meču 13. kola nakratko bili lider šampionata, ali je Čelsi uzvratio istom mjerom u gostima kod Vest Bromvič Albiona (3:0), vrativši se na prvu poziciju, koju drži zbog bolje gol-razlike.

Zahvaljujući individualnim kvalitetima, prvenstveno dvostrukog strijelca Nikolasa Anelke, čiji se golgeterski učinak povećao na broj 12, gosti su upisali desetu prvenstvenu pobjedu.

Ipak, tim menadžera Tonija Maubeja, po igri nije bio slabiji rival od favorizovanog Čelsija sve do prvog gola "plavaca" u 34. minutu, koji je postigao Žoze Bosingva. Portugalac je iskosa na desnoj strani primio loptu i prodao lažnjak dvojici defanzivaca VBA, da bi potom sijevnula ljevica u bliži ugao, pogodivši mjesto gdje se spajaju prečka i stativa - 1:0.

Samo tri minuta kasnije, bilo je riješeno pitanje pobjednika na stadionu "Hotorns", ako je uopšte i bilo nekih dilema. Brz kontranapad Florana Malude odlično je istrčao Anelka i potkopao loptu iznad golmana Skota Karsona (0:2), a gotovo identičan scenario dogodio se u 45. minutu, kada je francuski napadač ponovo zatresao mrežu, ali ovoga puta, asistirao mu je Salomon Kalu.

Priključak za vodećim dvojcem polako je počeo da gubi Arsenal, koji je na svom "Emirejts" stadionu izgubio od Aston Vile (0:2), što je iskoristio aktuelni šampion Mančester junajted i "petardom" nad Stoukom (5:0) preuzeo treću poziciju.

Ekipa iz Birmingema očitala je lekciju Vengerovim izabranicima i zasluženo došla do prve pobjede nad Arsenalom u poslednjih deset godina.

Gosti su mogli da povedu već u 19. minutu kada je Majk Rajli pokazao na bijelu tačku poslije starta Tea Volkota nad Ešlijem Jangom. Upravo Jang je namjestio loptu na "kreč", ali njegov šut je odbranio Almunija.

Španac koji se već izjasnio da bi rado branio za engleski nacionalni tim još jednom se preporučio Fabiju Kapelu u 35. minutu sjajnom odbranom Berijevog šuta.

Aston Vila je i poslije toga nastavila odličnu igru i stvarala prilike pred golom nemoćnog Arsenala koji je prvi šut u okvir gola uputio tek poslije sata igre.

Gosti su konačno materijalizovali svoju nadmoć u 70. minutu kada je defanzivac "tobdžija" Kliši centaršut gostiju s lijeve strane nespretno odbio u svoju mrežu. Pitanje pobjednika bilo je riješeno deset minuta kasnije kada je reprezentativac Engleske Agbonlahor pogotkom završio kontru Vile.

"Profesor" Venger poslao je tada i Galasa u napad, ali odbrana Vile i sigurni golman Fridel zadržali su do kraja sve napade i sačuvali tri boda.

U utakmici punoj preokreta Vigan je iščupao bod na gostovanju Njukaslu golom minut prije kraja. Iako su Oven i Martins uspjeli da preokrenu vođstvo gostiju iz treće minute defanzivac Vigana Brembl u samom finišu postigao je gol svom bivšem klubu za konačnih 2:2.

Hari Rednap doživio je prvi poraz na klupi Totenhema, na gostovanju Fulamu. Dejvis i Džonson bili su strijelci za 2:0, a sve što su "pijevci" uspjeli da urade do kraja je utješni pogodak Kembela.

REZULTATI 13. KOLA

Bolton - Liverpul 0:2
/Kujt 28, Džerard 73/

Arsenal - Aston Vila 0:2
/Kliši 70a, Agbonlahor 80/

Blekburn - Sanderlend 1:2
/Samba 45 - Džons 49, Sise 72/

Fulam - Totenhem 2:1
/Dejvis 33, Džonson 70 - Kembel 81/

Mančester j. - Stouk 5:0
/Ronaldo 3, Kerik 45, Berbatov 49, Velbek 84, Ronaldo 89/

Njukasl - Vigan 2:2
/Oven 80, Martins 87 - Tejlor 3, Brembl 89/

Vest Hem - Portsmut 0:0

WBA - Čelsi 0:3
/Bosingva 34, Anelka 37, 45/

Nedelja

Everton - Midlsbro (14.30)
Hal - Mančester siti (17.00)

TABELA: Čelsi 32, Liverpul 32, Mančester j. 24, Arsenal 23, Aston Vila 23, Hal 20 (-1), Everton 18 (-1), Portsmut 18, Midlsbro 17 (-1), Fulam 17, Sanderlend 15, Bolton 14, Stouk 14, Vest Hem 14, Mančester s. 13 (-1), Blekburn 13, Vigan 13, Njukasl 13, Totenhem 12, WBA 11.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC