• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jugović za MONDO: Obećavam samo principe

Vladimir Jugović je ponovo u Crvenoj zvezdi.

 Jugović za MONDO: Obećavam samo principe Izvor: MONDO

U crveno-bijelom je započeo igračku karijeru, kojom se ponosi. Sa Zvezdom se popeo na krov Evrope i svijeta, a kasnije je postao najtrofejniji srpski fudbaler u istoriji.

Bio je i član Upravnog odbora Crvene zvezde u vrijeme vladavine Dragan Stojkovića Piksija, sada se opet vratio i postao potpredsjednik zadužen za sportske delatnosti.

Živi na relaciji Monte Karlo - Beč - Beograd, a odlučio je da se posveti klubu u kome se afirmisao kako bi dao doprinos postavljanju zdravih osnova za dalji razvoj.

Za početak uložio je ime i ugled, u momentu kad najtrofejniji klub prolazi kroz težak period.

Zašto ste prihvatili funkciju u nezgodnom trenutku?

"Zato što je to sportski izazov. Zašto ne pomoći klubu u teškoj situaciji? Prihvatio sam da aktivnije učestvujem u radu kluba. Nekada treba biti hrabar", počeo je priču za MONDO Vladimir Jugović.

Šta je Zvezdi potrebno da se vrati na stare staze slave?

"Nijanse. Prihvatio sam se posla jer vjerujem Den Tani, koji ima najbolje namjere, da bismo zajedničkim snagama pokušali da napravimo nešto dobro".


Šta je za Vas "nešto dobro"?

"Moramo da napravimo konkurentan tim, što i navijači očekuju, a s druge strane da finansijski konsolidujemo klub. Zato služi Upravni odbor, ali ne možemo reći da ćemo sve to uraditi ove godine".

Da li je istina da ćete, iako je Den Tana izabran za predsjednika, Vi voditi klub iz sjenke kao što priča čaršija?

"Ne! Den Tana je predsjednik, a Upravni odbor treba da mu pomogne ujedinjenim snagama. Svako ima pravo da misli šta hoće, čak i drugačije od istine, ali uvjeriće se ljudi šta je tačno".

Šta očekujete od ekipe u ovoj sezoni?

"Da u svakoj utakmici izvuče maksimum i da na svakoj utakmici ide na pobjedu".

Kakvo mišljenje imate o aktelnom igračkom i stručnom kadru?

"Vjerujem da svi imaju najbolju namjeru, a rezultati će biti jedini sudija".

U kakvom ste odnosu sa sportskim direktorom Ilijom Ivićem sa kojim ćete blisko sarađivati?

"U super odnosu. Prethodni Upravni odbor je postavio Iliju na mjesto sportskog direktora i zašto bih imao išta protiv toga?!"

Kako će biti podijeljena Ivićeve i Vaše ingerencije s obzirom na to da ste obojica zaduženi za sportski aspekt?

"Ja sam taj koji će pokušati da Upravnom odboru dočaram kako stoje stvari i ono što je razmišljam, a Ivić ima mnogo veće ingerencije, jer mora mnogo toga da organizuje. Vodi računa o organizaciji prvog tima, omladinske škole..."

Da li ste ostvarili kontakt sa navijačima?

"Razgovarao sam sa navijačima. Objasnio sam im da moramo da budemo svjesni situacije i da neću da obećavam Ligu šampiona. Neću ništa da obećavam osim osnovnih principa na kojima funkcionišu klubovi u kojima sam igrao. Rekao sam im da je Zvezda veliki klub i da mora da igra u Evropi da bi opstala, ali da li je realno da igramo u Ligi šampiona?! Napravili smo Upravni odbor koji treba da obezbijedi preduslove, a prvi preduslov je stvaranje što boljeg tima".

Kakav odnos imate sa Delijama?

"Ne vidim razloga da ne bude odličan. Razgovarali smo, dao sam im sve informacije, prenio svoje ideje i namjere. Svoje ciljeve Zvezda može da ostvari samo uz pomoć navijača, a jedan od njih je da ih bude što više na stadionu".


Osjećate li pritisak javnosti?

"Situacija u Zvezdi nije toliko loša. Revizija je pokazala šta je pokazala, u prvenstvu zauzimamo treće mjesto, tim igra sve bolje, uigrava se, stiče samopouzdanje".

Dešavalo se svašta - smijenjen je trener, promijenjena je i uprava...

"Treba postaviti stvari na svoje mjesto. Trener je taj koji svakodnevno živi sa igračima i prvi je na udaru kad su rezultati loši, zatim i sportski direktor... Hijerarhija mora da postoji. Možda je problema bilo, ali ekipa igra sve bolje i bolje, napredak je uočljiv".

...Čak su i navijači napadali igrače.

"Ne želim da se takve stvari dešavaju. Svako ima pravo na mišljenje, čak i na prigovor. Jasno je da Zvezda uvijek pretenduje na najviši plasman na šta je obavezuje istorija. Ali volim da budem realan. Učinićemo sve da skupimo što više bodova".

Kako biste ocijenili trenutnu situaciju?

"Kada sagledamo oba aspekta, i finansijski i rezultatski, rekao bih da nije baš najbolja, ali nije ni mnogo loša. Predsjednik je izabran tek prije dva dana, a pred nama je da pokušamo da konsolidujemo klub. Nisam pesimista".

Da li ćete Stevan Stojanovića postaviti za direktora prvog tima s obzirom na to da je Den Tana izjavio da imate odriješene ruke u donošenju te odluke?

"Takve odluke donosi Upravni odbor, a Dika je čovjek u koga imam mnogo povjerenja i koji odlično poznaje situaciju", zaključio je Vladimir Jugović.

(Rade Jakšić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC