• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: "Znalo" se za pobjedu Sarajeva

Iz Posušja poručili medijima da je unaprijed poznato da će trijumfovati "bordo" tim, što se na kraju i dogodilo

 BiH: "Znalo" se za pobjedu Sarajeva Izvor: MONDO

Jedan pogodak Darka Spalević bio je dovoljan Slaviji da zabilježi pobjedu nad banjalučkim Borcem u nedeljnom susretu 14. kola Premijer lige BiH.

Derbi susret između "sokolova" i Banjalučana protekao je u fer i korektnoj borbi, ali je na kraju slavio tim Zorana Erbeza, posebno jer je ponovo preoteo drugo mjesto na tabeli od ekipe Laktaša, dok je Borac ostao na desetoj poziciji.

Jedini gol na susretu dogodio se u 37. minutu kada se nakon kornera Vuksanovića, u petercu najbolje snašao bivši igrač Crvene zvezde i vrhom kopačke ubacio loptu u mrežu.

"Crveno - plavi" tim trenera Vlade Jagodića nije mnogo pokazao u Istočnom Sarajevu, a jedinu priliku za izjednačenje u finišu meča propustio je Rašević.

U drugoj utakmici nedeljnog programa, Sarajevo je slavilo u Posušju rezultatom 3:1, u vrlo naelektrisanoj atmosferi. Prvo su domaći tražili izuzeće arbitra Semira Kaplana, što FS BiH nije uvažio, pa su iz tabora Posušja poručili medijima da je unaprijed poznat rezultat, odnosno trijumf "bordo" tima, što se na kraju i dogodilo.

Četa Husnije Arapovića, koji je samo zbog nedostatka kvoruma na Upravnom odboru zadržao posao na klupi Sarajeva, ipak je bila bolji rival i zasluženo odnijela tri boda, kojim je skočila na četvrtu poziciju.

Gosti su poslije 60. minuta igre na "Mokrom docu", vodili sa 2:0 golovima Hiroša i Hamzića, ali je deset minuta kasnije smanjio Stakan. Tada se činilo da Posušje može do preokreta ili barem remija, međutim, grešku odbrane u 73. minutu vješto je iskoristio Suljević i ovjerio pobjedu Sarajevu.

Potom su zbog međusobnog koškanja isključeni Stakan u redovima Posušaka, odnosno Rizvanović iz tima sa Koševa. Domaći su se tokom cijelog meča konstatno žalili na suđenje, posebno kod drugog gola Hamzića, koji je po njihovom mišljenju, postignut iz očiglednog ofsajda.

U poslednjem susretu 14. kola, jesenji šampion BiH, tim Zrinjskog je deklasirao Orašje (3:1) u Mostaru i potvrdio da je trenutno najbolji u BiH. Najzaslužniji za novu pobjedu "plemića" bio je dvostruki strijelac Žižović.

REZULTATI 14. KOLA

Posušje – Sarajevo 1:3
/Stakan 70 - Hiroš 25, Hamzić 60, Suljević 73/
Slavija – Borac 1:0
/Spalević 36/
Zrinjski - Orašje 3:1
/Žižović 9, 53, Kordić 90 - Matanović 90/

U subotu:


Zvijezda - Velež 2:0
/Ćorić 45, Matić 62penal/

Modriča - Sloboda 1:1
/Savić 21 - Slomić 75/

Laktaši - Travnik 2:0
/Mikić 69penal/

Željezničar - Široki Brijeg 2:0
/Rovčanin 11, Pelak 85penal/

Čelik - Leotar 2:0
/Osmanović 34, Šabić 88penal/

TABELA: Zrinjski 35, Slavija 28, Laktaši 27, Sarajevo 22, Sloboda 21, Željezničar 21, Zvijezda 20, Široki Brijeg 19, Čelik 19, Borac 17, Orašje 16, Modriča 16, Leotar 16, Posušje 15, Travnik 10, Velež 8

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC