• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Romina "Zvijer" srušila Lacio

U Rimu se orila pjesma navijača Rome... Derbi Vječnog grada pripao je timu za koji, kako sami tvrde, navijaju pravi Rimljani.

 SERIJA A: Romina "Zvijer" srušila Lacio Izvor: MONDO

U posljednjem meču 12. kola Serije A, Roma je na Olimpiku pobijedila Lacio sa 1:0, a gol odluke postigao je kritikovani novajlija iz Real Madrida, Žulio Baptista.

Brazilac sa nadimkom "Zvijer" je u 50. minutu glavom krunisao dobar centaršut iz kornera Princa Rima, Frančeska Totija i donio Romi u 131. susretu sa Laciom u kalču, odnosno 161. ukupno. Fudbaleri Lacija su Baptistu u nastavku meča kažnjavali pogibeljnim startovima, zbog čega je neko morao da plati, a to je bio Argentinac (gle čuda?) Kristijan Ledezma.

Zbog kvarnog starta nad Brazilcem, Ledezma je dobio drugi žuti karton u 66. minutu i tako znatno otežao svom timu posao u pokušaju da, bar, stigne do izjednačenja. Bar, jer je Lacio u ovaj duel ušao kao favorit, sa 14 bodova više od Rome, tima sa najgorom odbranom u eliti.

Izjednačenje, ali u broju igrača na terenu, postavio je Simone Perota, koji je isključen u 87. minutu zbog starta nad Rozenalom, ali računajući i četiri minuta nadoknade, "lacijali", za koje navijaju uglavnom desničarski nastrojeni momci iz Rima i okoline, nisu uspjeli da ozbiljnije ugroze gol Rome.

Prije finiša, lako je moglo da bude i 2:0, da je nezagrijani revervista Žeremi Menez, uspio da riješi problem "1 na 1" sa golmanom uslovno rečeno gostiju.

Posljednji put kao "gost", Lacio je pobedio Romu u Kupu Italije, 21. januara 1998. godine... Od tada, šest pobjeda Rome i pet remija.

Dan penala i Đuzepea Maskare...

Milan je pobijedio i ponovo se "ugurao" između Intera i Juventusa na vrhu tabele Serije A.

"Rosoneri" su do bodova na "San Siru" protiv Kjeva stigli golom Kake sa "bijele tačke". To je bio jedan od šest penala koliko ih je dosuđeno u nedjeljnom popodnevnom terminu na italijanskim terenima.

Jedini promašaj zabilježen je u Sijeni, gdje je Kalajo propustio da domaćinu donese pobjedu, pa je tim Siniše Mihajlovića odnio bod u Bolonju.

Đuzepe Maskara je nastavio da teroriše golmane. Napadač Katanije je het-trikom protiv Torina doveo ekipu Valtera Zenge na sedmo mjesto.

Zanimljiv meč odigran je i u Bergamu. Atalanta je došla do vođstva protiv ove sezone sjajnog Napolija u 62. minutu, ali je samo devet minuta kasnije Hamšik izjednačio iz penala iako je prethodno isključen igrač gostiju, Zalajeta.

Manfredini se u finišu iskupio za skrivljeni jedanaestarac i sjajnim udarcem iskosa sa lijeve strane najavio pobjedu Atalante. Međutim, pretjerao je sa slavljem, pa je i on dobio drugi žuti karton.

Do kraja, domaćin je i uvećao rezultat kada su se Napolitanci zaletjeli u posljednjim trenucima utakmice - 3:1.

Sampdorija je i dalje sjajna kod kuće, ostvarila je treću uzastopnu pobjedu u Đenovi iako je poslije ubjedljivog vođstva (2:0) dozvolila Lećeu da meč dovede u uzbudljivu završnicu.

Fiorentina, za koju su utakmicu počeli Jovetić (zamijenjen u poluvremenu) i Kuzmanović (zamijenjen u 53. minutu), poražena je u Kaljariju, naravno, golom sa 11 metara.

PAROVI I REZULTATI 12. KOLA SERIJE A:

Milan - Kjevo 1:0
/Kaka 15p/

Atalanta - Napoli 3:1
/Fereira Pinto 62, Manfredini 89, Flokari 90 - Hamšik 73p/

Kaljari - Fiorentina 1:0
/Akvafreska 31p/

Katanija - Torino 3:2
/Maskara 8, 40, 80 - Kolombo 6, Amoruso 50p/

Sampdorija - Leće 3:2
/Delvekijo 11, Kasano 14, Stankevičius 61 - Triboki 55, 82/

Sijena - Bolonja 1:1
/Gezal Abdel 22 - Di Vajo 45p/

Udineze - Ređina 0:1
/Brienca 60/

Roma - Lacio 1:0

/Baptista 50/

U subotu:

Palermo - Inter 0:2
/Ibrahimović 46, 62/

U četvrtak:

Juventus - Đenova 4:1
/Grigera 6, Amauri 26, Jakinta 85, Papastatopulos autogol 90+3 - Milito penal 90+1/

Tabela: Inter 27, Milan 26, Juventus 24, Napoli 23, Lacio (-1) 22, Udineze 21, Katanija 21, Fiorentina 20, Đenova 20, Atalanta 17, Palermo 16, Kaljari 13, Sijena 13, Sampdorija 13, Leće 12, Torino 11, Roma (-1) 8, Ređina 8, Bolonja 8, Kjevo 6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC