• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FRANCUSKA: Lion ponovo bježi

Šampion Francuske Lion iskoristio je kiks Marseja i pobjedom nad ekipom Bordoa 2:1 ponovo pobjegao pratiocu na velikih sedam bodova.

 FRANCUSKA: Lion ponovo bježi Izvor: MONDO

“Lavovi” nisu nadigrali Bordo, ali su kako priliči velikim ekipama, majstorski iskoristili svoje šanse što im je bilo dovoljno za trijumf.

Početak meča, u kojem se igralo prilično grubo, pripao je ekipi Lorana Blana. Vendel, Šamak i Gurkuf promašivali su izgledne prilike, a Kalstrom je čak sa linije izbijao loptu nakon pokušaja Dijare.

Igračima Liona bilo je dovoljno samo pet minuta da kazne goste. Benzema je u 33. minutu pogodio za vođstvo “lavova”, a pet minuta kasnije na semaforu je već stajalo 2:0 - strijelac je bio Kalstrom.

Rezervista Kavenagi desetak minuta prije kraja meča vratio je nadu gostima smanjivši na 2:1, ali Lion je ipak do kraja sačuvao sva tri boda i tako se bar malo iskupio svojim navijačima za ispadanje iz Liga kupa od drugoligaša Meca.

U mečevima koji su igrani u nedjelju Ren je savladao Monako 2:1 i izbio na treće mjesto na tabeli Prve lige Francuske, a Nica je istim rezultatom slavila protiv Monaka.

Ren je na svom terenu zasluženo došao do pobede nad Monakom, a golove za nova tri boda kojima je ekipa Gija Lakomba prestigla Tuluz i izbila na treće mesto na tabeli postigli su So u prvom i Brijan u drugom poluvremenu.
“Kneževi” su samo ublažili poraz golom Kufrea iz penala.

Svoj put ka vrhu pronašla je i Nica, kojoj su nakon odlaska Lorisa, Balmona, Edersona i Konea ovog leta predviđali borbu za opstanak ove sezone.

Ekipa sa azurne obale serijom od sedam mečeva bez poraza došla je do pozicije četiri koju su obezbedili u nedelju.trijumfom nad Nantom 2:1.

Iako su gosti poveli na samom početku, Bamogo i Mulungi preokrenuli su rezultat, a Filip Đorđević ušao je minut pre kraja, tek toliko da oseti gorčinu poraza.

Derbi 14. kola igra se večeras na Žerlanu u kome Lion dočekuje Bordo. “Lavovi” bi trijumfom iskoristili subotnji kiks drugoplasiranog Marseja i pobegli na sedam bodova prednosti.

REZULTATI 14. kola

Nica - Nant 2:1
/Bamogo 20, Mulungi 80 - Ndo 8/

Ren - Monako 2:0
/So 43, Brijan 53 - Kufre 71penal/

Lion - Bordo 2:1
/Benzema 33, Kalstrom 38 - Kavenagi 81/

U subotu:

Okser - Sošo 1:0
/Lejun 31/

Avr - Pari Sen Žermen 1:3
/Alasan 48 - Horo 18, Žili 34, Oro 90 penal/

Le Man - Valensijen 1:0
/Kotador 21/

Olimpik Marsej - Lorijen 2:3
/Zijani 10, Nijang (pen) 60 - Amalfitano 76, Abrijel 84, Gameiro 87/

Nansi - Kaen 1:1
/Makaluso 72 - Savidan 51/

Tuluz - Grenobl 2:0
/Ginjak 2, 19/

Lil - Sent Etjen 3:0
/Azar 25, Obraniak 34, Vitek 70/

Tabela: Lion 33, Marsej 26, Ren 25, Nica 25, Tuluz 25, Bordo 24, PSŽ 23, Lil 23, Le Man 21, Grenobl 19, Okser 19, Kaen 18, Monako 16 , Nansi 16, Lorijen 16, Nant 12, Avr 11, St Etijen 10, Valensijen 9 , Sošo 9.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC