• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo: Ostvario sam sve snove

"Orlovi" u srijedu na stadionu Partizana igraju prijateljski meč sa Bugarima na kojem će se Savo Milošević oprostiti od dresa reprezentacije.

 Savo: Ostvario sam sve snove Izvor: MONDO

Duel Srbije i Bugarske, u srijedu na stadionu u Humskoj od 17.30, iako ima prefiks prijateljski, mogao bi da ponese i epitet istorijski.

Selektori Radomir Antić i Plamen Markov će moći da provjere snage kojima raspolažu, ali će utakmica imati poseban značaj jer će se od nacionalnog dresa oprostiti Savo Milošević.

Rekorder po broju igara za reprezentaciju je dolazeći u ponedjeljak na okupljanje u Kovilovo (POGLEDAJ GALERIJU) izjavio da nema za čim da žali u karijeri i da mu je najdraži gol onaj pobjedonosni, u posljednjem minutu utakmice sa Češkom u kvalifikacijama za Mondijal.

Milošević je odigrao 101 utakmicu za reprezentacije SRJ i SCG, što je nacionalni rekord, a srijedu će odigrati prvu i posljednju utakmicu u dresu Srbije.

"Ovo mi je četvrta reprezentacija za koju igram. Nastupao sam za mlađe kategorije SFRJ, a poslije za SRJ i SCG. Ovo je jedinstven slučaj u svijetu da jedan igrač istovremeno debituje i oprašta se od reprezentacije", našalio se Milošević.

U najdražem dresu je po broju utakmica prestigao prethodnog rekordera Dragana Džajića, ali je sa 35 golova ostao iza Stjepana Bobeka na listi strijelaca.

"Ne žalim ni za čim u karijeri. Do 20. godine sam tri puta mijenjao svoje snove, zato što sam prethodne ispunio i nisam sujetan. Ispred sam Džajića, ali iza Bobeka, ali to ne mijenja ništa. Zna se ko su njih dvojica".

Pored gola u pobjedi 2:1 protiv Češke 1997, Milošević je izdvojio još dva iz perioda kada je igrao za Aston Vilu i ove sezone za ruski Rubin, koji je njegovom timu donio pobjedu i titulu nacionalnog šampiona Rusije tri kola prije kraja prvenstva.

"Taj gol u Pragu je bio u 90. minutu i mnogo je značio ekipi. U klupskoj karijeri, pamtiću gol iz 1996. na Vembliju, kada je Aston Vila pobijedila Lids u finalu Liga kupa. Drag mi je i ovaj posljednji, u dresu Rubina".

Od trenutaka koje bi želio da zaboravi u reprezentativnoj karijeri, Milošević je naveo dve utakmica, sa Evropskog prvenstva 2000. i Svjetskog prvenstva 2006.

"Mečevi koje bih želio da obrišem iz svoje kolekcije su porazi od Holandije (1:6) na EP 2000. i od Argentine (0:6) na SP 2006".

Milošević je dodao i da za samo jedan događaj u karijeri nije siguran da li je reagovao na pravi način.

"Dok sam igrao za Aston Vilu, ušao sam u sukob sa navijačima svog kluba. Gubili smo u Blekburnu 0:4, a grupica navijača me je vrijeđala na nacionalnoj osnovi. Tada sam pljunuo u njihovom pravcu i nisam uspio da se iskontrolišem, a trebalo je".

Karijeru je počeo u Partizanu. Prisjetio se i debija za reprezentaciju SRJ.

"To je bilo 1994, na utakmici sa Brazilom u Porto Alegreu. Nekoliko dana kasnije smo gostovali i u Buenos Airesu. Taj poziv mi je podjednako drag kao i ovaj selektora Antića".



Milošević, koji je 2000. bio najbolji strijelac EP, rekao je da su sadašnji rezultati Srbije u kvalifikacijama za Mondijal 2010. veoma dobri, ali je upozorio da ekipa mora da odigra maksimalno do kraja takmičenja.

"Situacija je sada veoma dobra. Ali, i ranije se događalo da dobro počnemo kvalifikacije, a poslije kiksnemo. Prethodne tri pobjede u kvalifikacijama već su prošlost. Svaka utakmica je novi početak i mora da se igra do kraja".

Došlo je vrijeme da "okači kopačke o klin".

"Mislim da je došlo vreme za kraj. Bolji scenario ni sam ne bih mogao da napišem. Sve se namjestilo da završim karijeru. Logično je da posljednju utakmicu odigram na stadionu Partizana", podsjetio je Milošević na početak karijere u klubu za koji je postigao 74 gola na 98 utakmica.

Milošević je prethodnu, 101. utakmicu u reprezentaciji, odigrao 16. juna 2006, kada je na Svjetskom prvenstvu selekcija SCG poražena od Argentine 0:6.

"Poslije te utakmice, na neki način, dotakli smo dno i vidio sam da je vrijeme da neki drugi uzmu da rade taj posao. Atmosfera na SP se pokvarila još poslije poraza od Holandije (0:1), koji kao da su mnogi dočekali da bi nas kritikovali".

Najavio je da će i po završetku igračke karijere ostati u fudbalu, ali nije precizirao čime će se baviti.

"Uvijek sam bio spreman da pomognem reprezentaciji, ako me budu zvali, tu sam. Nije tajna da želim da ostanem u fudbalu. Uostalom, druge stvari ni ne umijem da radim, a da sam prodavac, flašu Koka-kole kupio bih za dolar, a vjerovatno je prodao za 50 centi", našalio se na kraju Savo Milošević.

Savo je u karijeri još igrao za španske klubove - Saragosu, Osasunu, Espanjol i Seltu, kao i za italijansku Parmu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC