• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH desetkovana u Sloveniji!

Selektor reprezentacije BiH Miroslav Blažević ima ozbiljnih problema sa povrijeđenim fudbalerima pred prijateljski meč sa Slovenijom.

 BiH desetkovana u Sloveniji! Izvor: MONDO

Popularni Ćiro zasad na raspolaganju ima samo 13 igrača, koliko se pojavilo u ponedeljak na okupljanju reprezentativaca BiH u Mariboru. Trojica bi trebala da stignu kasno večeras ili u utorak ujutro. To su Džemal Berberović (Liteks), Zlatan Muslimović (PAOK) i Zvjezdan Misimović (Volfsburg).

Nakon što je ranije otpao Elvir Rahimić zbog premorenosti, odnosno Ivan Radeljić zbog povrede, u mariborskom hotelu "Habakuk" nije se pojavio ni Velibor Vasilić, defanzivac Zvijezde iz Gradačca, koji takođe neće igrati zbog povrede.

"Želim pozvati još nekoga, ali koga?! Ukoliko budem zvao nekog iz Premijer lige BiH, teško će dobiti vizu za kratko vrijeme, a u inostranstvu tražimo i dalje. Ali, ako i ne pozovem nikoga, ostaćemo na 16 igrača. Zbićemo redove i oslabljeni pokušati da napravimo što bolji rezultat", izjavio je Ćiro federalnim medijima, očigledno "spustivši loptu" u odnosu na prethodne izjave.

Spisak dosad pristiglih u Maribor: Adis Nurković (Travnik) i Goran Brašnić (Inter Zaprešić) - golmani, Nikola Mikelini (Sloboda), Zdravko Šaraba (Sarajevo), Adnan Mravac (Matersburg), Dario Damjanović (Luč-Energija Vladivostok), Mladen Bartolović (Hajduk Split), Senijad Ibričić (Hajduk Split), Sejad Salihović (Hofenhajm), Samir Muratović (Šturm) Edin Džeko (Volfsburg), Vedad Ibišević (Hofenhajm) i Ermin Zec (Šibenik).

I Slovenci kubure s povredama

Selekcija Slovenije, koja se za susret protiv BiH priprema u Ptuju, takođe ima problema sa povredama.

Selektor "zmajčeka" Kek Matjaž, umjesto povrijeđenog igrača Genka Zlatana Ljubijanića naknadno je pozvao Mirana Burgića iz AIK Stokholma, a osim toga pod upitnikom je i nastup štopera Marka Šulera zbog bolesti.

BiH ima dvije pobjede iz isto toliko mečeva sa Slovenijom. Prvi put, u okviru kvalifikacija za Mundijal 1998. u Francuskoj, BiH je slavila u Ljubljani 2:1 (strijelci: Zlatko Zahovič - Elvir Bolić, Meho Kodro), dok je u Sarajevu, susret okončan rezultatom 1:0 (Bolić).

Treći dvoboj, igra se u srijedu na stadionu "Ljudski vrt" sa početkom u 20.15 časova (BHT 1).
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC