• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnogorci vrbuju Biševca, Biševac kaže "ne"!

Štoper Valensijena Milan Biševac "troši" drugu sezonu u elitnoj francuskoj diviziji, potajno očekujući poziv srpskih selektora.

 Crnogorci vrbuju Biševca, Biševac kaže "ne"! Izvor: MONDO

Havijer Klemente ga je isprobao, pa zaboravio, po ukusu Miroslava Đukića bili su drugi igrači. Radomir Antić takođe ima opcije kojima više vjeruje.

Takvu situaciju pokušali su da iskoriste ljudi iz Fudbalskog saveza Crne Gore, kojima bi dobro došao štoper takvih kvaliteta. U "vezi" i napadu su pokriveni Vučinićem, Vukčevićem i Jovetićem, Biševac bi bio idealno rješenje za komandanta posljednje linije...

"Interesuje me samo dres Srbije! Crnogorci su stupili u kontakt sa mnom, zapravo pokušali su da preko mog prijatelja 'opipaju puls' i saznaju kakvo je moje mišljenje. Ne znam kako su mislili da to srede, ali želim jasno da kažem da uopšte ne razmišljam o takvoj mogućnosti", rekao je Biševac na početku razgovora za MONDO.

Član timova koji su na Evropskim prvenstvima za igrače do 21 godine igrale finale (2004) i polufinale (2005) nije jedini koji u seniorskoj konkurenciji nije dobio pravu šansu. Nestali su Jokić, Baša, Stepanov, uspješnu tranziciju napravio je Bane Ivanović, donekle i Duško Tošić...

Selektor Antić je na konferenciji za novinare prije nekoliko dana rekao da prati tvoje partije, ali da na štoperskim pozicijama već ima igrače koji su prihvatili njegovu viziju igre.

"Antić je šef i njegove odluke moraju da se poštuju. Ja sam isto tako poštovao izbor drugih trenera, svjestan da je moje da igram i da se trudim koliko mogu. Ove sezone sam već četiri puta bio u idealnom timu kola francuske lige. Potrudiću se da budem opet, nadam se da će neko to da primijeti".

Primamo smiješne golove

Paradoksalno je da Biševac igra možda i sezonu karijere, a da njegov klub, Valensijen, zauzima posljednje mjesto na tabeli!?

"Niko to nije očekivao, ali neoboriva je činjenica da teško dajemo golove. Najneefikasniji smo tim u prvenstvu, tako da nas jedan primljen pogodak često vodi u poraz. A tek da vidite kakvi su to golovi... ovde to zovu 'gag', što znači scena za smijanje. Na posljednjoj utakmici smo dobili gol direktno iz kornera".

Predsjednik kluba, Fransis Dekurije, najavio je da će ponuditi ostavku ako u "derbiju začelja" ne pobijedite Sošo?

"Pročitao sam to u 'Ekipu'. Nemam šta da dodam, moramo da dobijemo tu utakmicu. Već smo gubili od timova kao što je Nansi, koje moramo da pobijedimo ako želimo da opstanemo u ligi. Sada je Sošo utakmica godine".

Prva sezona u inostranstvu obično je za adaptaciju, da li se sada osjećaš kao "domaći"?

"Mnogo sam sigurniji. U Lansu sam svo vrijeme bio u ritmu četiri-pet utakmica, pa povreda. Ne mogu da kažem da sada igram sa lakoćom, ali se mnogo bolje osjećam. Navikao sam na ritam ove lige. Ako ne uđeš 100 odsto u duel imaš dve mogućnosti - da izgubiš loptu, da se povrijediš, ili oboje".

Da li misliš da je odlazak iz Lansa, poslije ispadanja iz lige, bio dobra odluka?

"Iskreno, mislim da jeste. Ovde je velika razlika između prve i druge lige i to mnogo znači za rejting igrača. Ekipi ne ide kako treba, ali igram dobro, imam sigurnost i pružam najbolje što znam".

U Valensijenu si ostao bez starog društva, Nenada Kovačevića, Hrvata Runjea, u međuvremenu im se pridružio i Dejan Milovanović...

"Volio bih da smo i dalje zajedno, ali to je život. Mada smo i ovako blizu i čujemo se redovno, Lans i Valensijen su na pola sata vožnje. Možda vam je zanimljivo da su to dva kluba čiji navijači gaje prijateljske odnose? Blizu je i Lil, ali oni već glume da su neka elita..."

(Ivan Bogunović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC